Conor McGregor
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Foto: Flocombat

Natuurlijk is de naam van Conor McGregor nu echt bij Jan en alleman bekend. De Ierse superster vocht in augustus een bokspartij tegen Floyd Mayweather, maar verloor die partij toen hij in de tiende ronde werd gestopt door ‘Money‘. Vele fans en experts waren bang dat de Ier na het zien van zijn salaris voor dit gevecht niet meer terug naar de UFC wilde keren. Want waarom zou McGregor voor miljoenen terugkeren, als hij tientallen miljoenen met boksen kan verdienen? De Ier heeft nu zijn fans een klein beetje gerustgesteld. ‘The Notorious’ had gisteren een interview met Caroline Pierce in Glasgow. Het interview kon worden bijgewoond door het publiek, en die kwamen dan ook in groten getale.

Er wordt McGregor weleens verweten dat hij de titels die hij wint, niet verdedigd. Zo verdedigde hij de vedergewicht- en lichtgewicht titels in Cage Warriors al niet, en hetzelfde gebeurde met de vedergewicht titel in de UFC. Dat dreigde ook even met de huidige lichtgewicht titel te gebeuren. Het is immers al meer dan een jaar geleden dat McGregor die titel veroverde door Eddie Alvarez in New York te declasseren. ‘The Notorious‘ is nu van plan die titel wel degelijk te verdedigen. Natuurlijk zijn er nu opties te open. De winnaar van Tony Ferguson vs Kevin Lee bijvoorbeeld. Een gevecht tegen Khabib Nurmagomedov in Rusland. En natuurlijk de trilogie met Nate Diaz:

“Weet je, ik moet een UFC titel verdedigen, en dat betekent echt iets voor mij. Ik ga die titel verdedigen. Je hebt natuurlijk Nate. Maar hij probeert nu allerlei eisen te stellen. Als hij zoveel eist dat hij niet meer in aanmerking komt voor een evenement, dan ga ik waarschijnlijk mijn titel verdedigen tegen de persoon die de interim titel wint.

Ik heb het allerhoogste qua money fights al gehad. Ik krijg altijd de vraag of ik nou eens de titel ga verdedigen, en de sport en ranking nou een keer ga respecteren. Ik denk dat nu de tijd is om de mensen het zwijgen op te leggen.”

 

Zoals gezegd zijn er opties te over voor de Ier. Volgende week staat de partij tussen Tony Ferguson en Kevin Lee op het programma, en de pot zal in het teken staan van de interim lichtgewicht titel. Die werd in het leven geroepen omdat McGregor de lichtgewicht titel vanwege de geboorte van zijn zoontje en de bokspartij tegen Mayweather niet verdedigde. McGregor had het ook kort over die aankomende partij:

“We gaan zien wat er volgende week in fightweek gebeurd. Ik heb al zo vaak gezien dat er vlak voor het gevecht toch nog iets gebeurd. Bij het gevecht tussen Khabib en Tony, leek het wel of ze aan een wedstrijd deden om te kijken wie er als eerste zich terug zou trekken.

Ik ben blij dat ze gaan vechten. Dit is wat ik wilde, want uiteindelijk zijn ze allemaal waardeloos, laat daar geen misverstand over bestaan. Ik wil ze zien strijden.

Er zijn teveel vechters die op het laatste moment niet aan het gevecht kunnen deelnemen, en dit gevecht is nog niet geweest. Ik bid dat deze partij doorgaat. Natuurlijk is Nate ook nog aan het wachten, maar hij moet maar blijven wachten totdat we meer duidelijk hebben.”

 

Verrassend genoeg heeft ‘The Notorious’ het ook nog over een optie, die misschien niet overduidelijk is:

Je hebt ook nog die Gaethje (doelend op Justin Gaethje), die tegen iemand vecht waar ik al tegen heb gevochten, Eddie Alvarez. Ik kijk er naar uit om te zien wat er daar gaat gebeuren. Hij is een ongeslagen vechter, en Eddie kon weleens terug gaan komen.”

 

Khabib blijkt voor de Ier ook nog een optie, ondanks de gewichtsproblemen van de Rus:

“Als ik in Rusland tegen Khabib zou vechten, dat zou ook een geweldige optie zijn. Het is wel een gekke optie. We moeten maar even afwachten. Ik moet wel zien dat hij het gewicht kan halen. Want ik ga zeker niet naar Rusland, om dan te zien hoe hij het gewicht mist. Ik heb zekerheid nodig.”

 

McGregor wil nogmaals benadrukken dat hij de lichtgewicht titel zeer serieus neemt en hij die titel zeer zeker wil verdedigen. De Ier heeft geproefd aan de zoete nectar van ‘money fights‘, en verklaart voor nu zijn portie wel te hebben gehad:

“Ik heb al een money fight bevochten. Ik heb de hoogste ‘money fight’ al gehad, ik vocht voor de ‘money belt’, ze noemden het de WBC money belt. Maar ik ben nu zeer geïnteresseerd in het gevecht van aankomende weekend, en om te zien hoe de situatie op het lichtgewicht zich gaat ontwikkelen. Daar zijn mijn gedachten op dit moment. 

Ik heb een geschiedenis met Nate Diaz. Het staat nu 1-1, en het moet gewoon gebeuren. En het gaat ook gebeuren. Ik heb eigenlijk alle money fights al gehad. Nu moet ik gewoon mijn titel verantwoorden.”

 

 

Het staat vast dat een derde partij tussen McGregor en Diaz een hoop geld in het laatje gaat brengen. Maar wat beslist de UFC? De geruchten over een derde partij vliegen al een tijdje in de rondte, maar Dana White schoot de geruchten al neer. Maar is dat een bewust rookgordijn? Velen zijn bang dat dit het geval is. De interim titel, die volgende week een eigenaar krijgt, zal dan eigenlijk niets betekenen. We zullen even af moeten wachten wat de UFC gaat beslissen, maar zoals de huidige UFC op het moment opereert, lijkt een trilogie met Nate Diaz het meest voor de hand liggende.

Transcript van het interview werd verzorgd door MMA Fighting.

 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

Gian Villante: “Ik voorzie mezelf als de kampioen op een dag.”

Gian Villante laat weten dat het eens tijd wordt dat hij mensen knockout gaat ...

Ilir Latifi krijgt met Ryan Bader eerste top 5 tegenstander.

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Ilir Latifi neemt het aankomende ...

Rectificatie: Geen paniek, gewoon UFC 194 op FOXtv

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. EPIC MMA heeft eerder aangegeven ...

Weekly Fight Announcements: UFC

Een nieuwe week, een nieuwe UFC weekly fight announcements. Demetrious Johnson zal zijn titel ...