Dominick Cruz
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Foto: MMA Mania

De bantamgewicht titel heeft sinds vorig jaar een nieuwe eigenaar, die luistert naar de naam Cody Garbrandt. ‘No Love’ pakte de titel op UFC 207 af van de voormalige koning op 135 pond, Dominick Cruz. Garbrandt heeft de titel echter tot nu toe nog niet verdedigd. Hij zou eigenlijk op UFC 213 die titel verdedigen tegen TJ Dillashaw. Een rugblessure gooide roet in het eten, en het gevecht werd opnieuw geboekt, dit maal voor UFC 217 in New York.

De voormalige koning van de bantamgewicht divisie, Dominick Cruz, vocht sinds zijn verloren partij tegen Garbrandt ook niet meer. Daar komt echter verandering in. Een paar dagen geleden werd bekend dat Cruz het op UFC 219 op gaat nemen tegen Jimmie Rivera. Echter is Cruz niet van plan om te wachten. Hij sprak een paar dagen geleden met UFC Unfiltered, en verklaarde daar wel in te willen vallen, mochten Garbrandt of Dillashaw onverhoopt verstek laten gaan voor hun onderlinge partij:

 

“Ik ben altijd aan het trainen. Ik was de hele tijd al aan het trainen. Een titelshot is voor mij belangrijk. Ik heb die titelshot verdiend, ik heb die belt langer vastgehouden dan wie dan ook in deze divisie, en ik heb geholpen deze divisie op te bouwen. 

Ik gaf Cody een titelshot, toen ik makkelijk nog een keer tegen TJ had kunnen vechten. Dat deed ik om de divisie op te bouwen. Ik heb een andere kerel geholpen naar de top te klimmen, en ik vocht tegen hem voor de titel, omdat ik een andere vechter in het strijdgewoel wilde mengen. Voor de divisie hadden we dat nodig. Als één van die twee nu geblesseerd raakt, dan wil ik wel instappen om voor de titel te vechten. Zonder enige twijfel.”

Transcript van dit deel van het interview werd verzorgd door MMA Mania.

Cruz vocht al tegen beide vechters, en verloor zoals eerder vermeldt zijn titel aan Garbrandt. Diezelfde titel pakte hij in een eerder stadium af van TJ Dillashaw. In een spannend gevecht trok hij aan het langste eind. Cruz was voor de partij jarenlang afwezig in de UFC, door twee zware knieblessures. In zijn rentree kroonde hij zich opnieuw koning van de bantamgewicht divisie. Nu staat Cruz iets onderaan de twee mannen die op UFC 217 tegen elkaar gaan vechten. Hij sprak ook even over dat gevecht:

“Het is al meer dan twee jaar geleden dat ik tegen TJ vocht. Ik weet zeker dat hij zeker wat verbeteringen in zijn spel heeft aangebracht. Hij heeft al wat meer partijen gevochten sinds ik tegen hem vocht. Je kan zien dat hij wat is veranderd. Hij is nu niet meer zo agressief, en neemt wat meer zijn tijd. En dat had hij ook nodig. Die instelling zal hij tegen Cody ook nodig hebben. Hij heeft alles in huis om de klus te klaren. De vraag is hoe hij zal omgaan met het feit dat hij eigenlijk tegen een heel team vecht. Dat team (Team Alpha Male) speelt een interessant spelletje. Coach Justin Buchholz kruipt graag in het hoofd van de tegenstander.

Ik heb liever dat Cody wint, want ik wil graag een rematch tegen hem. Ik denk dat het een spetterend gevecht wordt. Cody praat veel over zijn rugproblemen, en dat hij veel pijn heeft. Maar hij kan eigenlijk niet uit dit gevecht stappen. Kampioenen moeten nu eenmaal door pijn heen vechten. Ik zei op de persconferentie na ons gevecht al dat het moeilijker is om de belt te houden dan hem te veroveren. Hij heeft die belt nu een jaar en heeft hem nog niet verdedigd. Hij zegt dat hij nu nog niet 100% fit is, maar hij moet komen opdagen om te vechten.”

 

Krijgt Cruz zijn kans eerder? Dat zullen we even moeten afwachten. Voorlopig zullen we pas tot eind december moeten wachten om ‘The Dominator‘ en zijn fraaie voetenwerk weer aan het werk te zien.

 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

UFC 216 Embedded: Vlog Series – Episode 1

UFC Embedded is terug, ditmaal met een reeks richting UFC 216. Bekijk hier UFC ...

Francis Ngannou: “Ik kan iedereen verslaan”

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Op 28 januari neemt Francis ...

(Video) Mousasi: ‘’Ik zou Bisping heel de avond een jab tegen zijn gezicht geven’’

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. De normaal rustige Gegard Mousasi ...