Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Foto: Alchetron

Fabricio Werdum praat de laatste tijd enkel negatief over zijn landgenoot Junior dos Santos in de media. Toch, wil hij deze keer niet negatief over ‘Cigano’ praten maar komt hij zelfs voor hem op. Dos Santos zou oorspronkelijk vechten op UFC 215 tegen Francis Ngannou maar werd van de kaart gehaald nadat hij positief getest werd door USADA.

”Vai Cavalo” verloor op UFC 90 in 2009 via een eerste ronde knockout van Dos Santos. Sindsdien is Werdum niet te spreken over zijn landgenoot. Echter, wil hij geen kwaad woord spreken over JDS en laat hij aan MMA Fighting weten dat hij wacht totdat de tweede test is afgenomen.

”Het is jammer dat dit is gebeurt, maar we moeten afwachten op de tweede test. We kunnen niet goed met elkaar overweg omdat we in het verleden gevochten hebben, maar er is geen reden om slecht te praten over hem. Dit kan iedereen overkomen, onwetend neem je iets dat verboden is. Ik heb geen recht om hier iets over te zeggen. We moeten wachten op de tweede test om erachter te komen of hij echt iets genomen heeft. Als dat wel zo is, dan moet hij ervoor betalen en zal hij een tijdje niet meer vechten, wat jammer zou zijn.”

Werdum zal later dit jaar vechten tegen Derrick Lewis op UFC 216, en is dit jaar al vier keer getest door USADA, de teller bij Dos Santos staat al op acht. De Braziliaan vindt dat USADA te streng is, en dat de vechters te vaak worden getest.

”De testen zijn te veel, te streng. Zoveel [testen] hoeft niet. Het is één ding om iets te nemen om het herstel te bevorderen… Ik heb het niet over steroïden, nee. Wat ik wel wil zeggen is dat USADA soms te veel is. Het is te veel. Ik heb niet zoveel nodig. Deze testen zijn strenger dan de Olympische Spelen. Dat heb ik nog nooit gezien. Het kan denk ik beter. Er zijn middelen die je sneller helpen herstellen maar geen effect hebben op je prestatie. We trainen te hard.”

Eén van de redenen dat Werdum zo kritisch is op USADA, is zijn teamgenoot Lyoto Machida. Machida werd 18 maanden geschorst door USADA nadat hij toegaf het middel 7-keto-dehydroepiandrosterone (DHEA) te hebben genomen.

”Iedereen moet dit ondergaan. Soms is het niet iets dat je neemt waarvan je weet dat het illegaal is, maar soms neem je onwetende iets van je supplementen. Het is zwaar. We moeten overal voor bellen om te checken wat je precies neemt, alles wat je eet of de supplementen die je neemt. Het kan iedereen overkomen.

Als je over doping praat denken mensen gelijk heel extreem, maar zo zit het niet. Soms is het heel eenvoudig, zoals wat er gebeurd is met Lyoto [Machida]. Dat was erg oneerlijk, en hij moest bijna 2 jaar aan de kant staan omdat hij iets nam waarvan hij niet wist dat het illegaal was. Dat was absurd.”

Machida zal 28 oktober terugkeren van zijn schorsing als hij het main event zal verzorgen met Derek Brunson op UFC Fight Night 119 in Sao Paulo, Brazilië.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

(Video) John Dodson: “Ik verdien het om in de top 5 te staan”

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. John ‘The Magician’ Dodson staat ...

Tony Ferguson

Tony Ferguson is getergd en op zoek naar een tegenstander

Tony Ferguson wil snel weer de kooi in. 'El Cucuy' wil het liefst op ...

Mark Hunt: “Ik wil zijn hoofd naar het volgende universum slaan.”

Mark Hunt heeft nog drie partijen over op zijn UFC-contract. Daarna wil de The ...

UFC 212 Embedded: Vlog Series – Episode 4

Een nieuwe aflevering van UFC 212 Embedded met onder andere José Aldo, Max Holloway, ...