Gegard Mousasi
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Foto: Sportsnet Canada

Gegard Mousasi maakte in juli de overstap naar Bellator MMA, en verliet de UFC na vijf sterke overwinningen op een rij. De Leidenaar verklaarde met veel respect te zijn binnengehaald door Bellator, en het hielp natuurlijk ook dat men het beoogde salaris van de vechter wel in wilde willigen. In de UFC was Mousasi altijd al een fervent tegenstander van doping, en verklaarde gekscherend dat met hulp van USADA de titel binnen handbereik lag. Helaas krijgen we dat (voorlopig) niet te zien, want ‘The Dreamcatcher‘ tekende een contract voor vijf gevechten bij de concurrent van de UFC.

Die harde lijn tegen doping trekt hij bij Bellator vrolijk door. In oktober vecht Mousasi zijn eerste partij bij de organisatie, en krijgt dan Alexander Schlemenko als tegenstander. De Rus werd in het verleden al eens betrapt op het gebruik van doping, en dat was voor Mousasi reden een test te verzoeken. Hij sprak vier dagen geleden met MMA Junkie:

“Laten we eerlijk zijn. Hij is al eens gepakt met vijftig maal de normale waarde testosteron in zich, dus hij heeft zeker al een keer vals gespeeld. Deze keer was zijn test wel ‘clean’. Tot dusverre gaat het goed. Ik wil tegen ‘schone’ vechters vechten. Ik ben zelf ook ‘schoon’, dus wil ik dat mijn tegenstander dat ook is.”

 

De test van Schlemenko kwam inderdaad ‘schoon’ terug. De Rus werd in het verleden bestraft, omdat men testosteron waarden van vijftig maal de normale waarde in zijn systeem terugvond. Het bleek te komen door het gebruik van een verboden middel genaamd oxandrolone. Dit gebeurde nadat hij een knockout overwinning op Melvin Manhoef binnensleepte op Bellator 133. Hij kreeg drie jaar schorsing en een boete van $10.000 dollar aan zijn broek. Dit vocht hij echter succesvol aan, en kwam er vervolgens met een beduidend lagere schorsing van af.

Mousasi verklaarde ook nog:

“Je weet dat er altijd iemand is die express vals speelt. Ik wil gewoon niet tegenover iemand komen te staan die twee keer sterker is dan dat hij normaal is. Ik wil een ‘schoon’ gevecht. In een ‘schoon’ gevecht maak ik me geen zorgen. Ik weet wat ik kan doen.

Als de sport ‘schoon’ is, dan ben ik één van de beste vechters. We hebben tot nu toe veel mensen gezien die ineens niet meer presteren nadat USADA zijn intrede deed. Het enige waar ik om vraag is een eerlijke tegenstander.”

 

De kersverse Bellator middengewicht titelkanshebber is wel van mening dat Schlemenko, ondanks zijn verleden, wel een tweede kans verdient:

“Hij verdient een tweede kans. Ik denk dat hij lange tijd wel ‘schoon’ was. Ik zeg ook niet dat hij dat niet was. Maar die ene keer speelde hij vals tegen Melvin, en daar heeft hij de prijs voor betaald. Hopelijk is hij nu wel een ‘schone’ vechter. Hij heeft laten zien dat hij nu ‘schoon’ is, dus kunnen we gaan vechten.”

Mousasi maakt zijn Bellator debuut op 20 oktober, op Bellator 185. Het evenement zal plaats gaan vinden in Uncasville, Connecticut.

 

 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

(Video) Preview Bellator 149: Gracie vs. Shamrock + Fight-Card

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Aanstaande vrijdag is het tijd ...

(Video) Bellator 152 winnares Anastasia Yankova’s Post Fight Interview.

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Na een succesvol Europees debuut ...