Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Foto: MMA Fighting

Het had niet veel gescheeld of Carlos Condit op vermist posters zou komen te staan. Lang is het heel stil geweest rondom Carlos Condit. De vechter uit Albuquerque, al jaren een vast lid van de befaamde Jacksonwink Academy, baarde vanmorgen opzien door uit het niets op twitter te verschijnen. Er is al een hele lange tijd niets van de vechter vernomen, dus dit was een zeer aangename verrassing.

 

“Sean Shelby, hoe gaat het? Ik wil in december of januari vechten, wat zeg jij?”

 

De man die ook wel bekend staat als ‘The Natural Born Killer‘, vocht al ruim een jaar niet. Zijn laatste partij verloor hij roemloos van Demian Maia. In Vancouver werd hij in de eerste ronde door een kenmerkende ‘rear naked choke‘ van de Braziliaanse BJJ koning verschalkt.

Het leek er even op dat Condit zijn handschoenen aan de wilgen zou hangen. Hij verklaarde namelijk dat het weleens kon zijn dat hij in zijn loopbaan teveel klappen gevangen heeft, en dat elke klap nu harder aankomt als normaal. Niet gek dat hij zoiets zegt, na de vele oorlogen die hij in de octagon uitvocht. Vooral de bloederige oorlog met Robbie Lawler, die hij zeer nipt aan ‘Ruthless‘ moest laten, leek bij beide vechters de sporen achter te laten.

Carlos Condit

Maar Condit lijkt dus terug te komen. En onmiddellijk gingen fans en journalisten als matchmaker aan de slag. Een nieuwe partij met Robbie Lawler? Een slagenwisseling met Donald Cerrone? Veel stemmen gingen naar een confrontatie met Mike Perry. Maar wat iets meer voor de hand ligt, is een partij met Santiago Ponzanibbio. De Argentijn vroeg ook al naar ‘The Natural Born Killer’, na zijn overwinning op Gunnar Nelson op UFC Glasgow.

Kan Carlos Condit met zijn kenmerkende stijl weer hoge ogen gaan gooien in de weltergewicht divisie? Een Condit in vorm is natuurlijk een genot om naar te kijken, met een hoog tempo en een heel arsenaal aan gevaarlijke stoten en trappen. Iets waar hij wel aan dient te werken is zijn takedown defense, iets wat al duidelijk werd in de partijen tegen Tyron Woodley en Demian Maia.

Robbie Lawler zag in zijn laatste partij er goed uit tegen Cerrone, dus er is hoop voor Condit, die net zo fris voor de dag hoopt te komen als zijn rivaal. Ondertussen heeft Sean Shelby al antwoord gegeven op de vraag van Carlos Condit om in december of januari te willen vechten:

 

 

Met de toevoeging van Carlos Condit is de weltergewicht divisie weer een potentiële titelkandidaat rijker. Op dit moment lijkt er geen kant en klare uitdager voor Tyron Woodley klaar te zijn, en lijkt het achter de kampioen een geduw van jewelste voor de beste conditie. Kan ook Carlos Condit zich in het strijdgewoel mengen?

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

Fight Night Fortaleza Free Fight: Hendricks vs. Gastelum

Kelvin Gastelum hoopt een derde overwinning toe te voegen aan zijn zegereeks via Vitor ...

Paige VanZant niet in actie op UFC 216 wegens blessure

Paige VanZant zal haar debuut in de vlieggewicht divisie moeten uitstellen. Wegens een blessure ...

Weekly Fight Announcements: UFC

Tyron Woodley zal zijn titel verdedigen tegen Demian Maia op UFC 214 en Cris ...

Matt Brown onthuld zelfmoordneiging na verlies

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. UFC welterweight Matt ‘The Immortal’ ...