Mike Perry
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Foto: Esther Lin / MMA Fighting

Dit weekend staat er een hoop geweld op het programma. In Las Vegas zal één van de grootste bokspartijen in jaren plaatsvinden, wanneer Gennady Golovkin, ook wel bekend als ‘Triple G‘, het zal opnemen tegen Canelo Alvarez. Maar ook de UFC heeft een evenement op het programma staan. In Pittsburgh zal UFC Fight Night 116 plaatsvinden. Als hoofdact heeft de UFC de terugkeer van oud kampioen Luke Rockhold op het programma staan. Hij zal het daarin op gaan nemen tegen David Branch. Mike Perry zal het co-main event gaan verzorgen, en zou het eigenlijk op gaan nemen tegen Thiago Alves. Helaas is de Braziliaan vanwege nog onbekende reden niet in staat om zijn opwachting te maken, en de UFC moest in allerijl een nieuwe tegenstander voor ‘Platinum‘ optrommelen.

 

De organisatie is hierin geslaagd, en Perry krijgt nu Alex Reyes als nieuwe opponent. Voor Perry is het business as usual. De brutale en gebekte weltergewicht komt zoals gewoonlijk met kwade bedoelingen naar de octagon. Zijn laatste overwinning was een zeer spectaculaire. In April rekende hij met een verwoestende elleboog af met Jake Ellenberger, die als een gevelde boom ter aarde stortte. De geweldsexplosie leverde Perry een welverdiende bonus op.

 

Maandag sprak ‘Platinum‘ op The MMA Hour met Ariel Helwani, en verklaarde:

“Ik denk dat op de avond van een gevecht, en het maakt echt niet uit tegen wie ik vecht, dat mijn carrière vooruit gaat, omdat ik kom opdagen, en ik ga presteren en ga vermaken. Ik ga altijd vermakelijk zijn. En Thiago is voor mij een legende. (Ten tijde van dit interview was nog niet bekend dat de Braziliaan het gevecht niet ging halen.) De kampioen noemt hem de originele weltergewicht vechter, en dat is hij ook. Thiago is een beest, en ik mag het nogmaals gaan bewijzen. De tegenstanders worden nu steeds beter, en als ik zaterdag win, moet ik een tegenstander uit de top vijf krijgen. 

 

Colby Covington staat nu zestiende, en hij krijgt als volgende tegenstander Demian Maia. Waarom krijgt hij Demian Maia? Ik zou een top vijf tegenstander moeten krijgen. Mensen willen naar mij en Robbie Lawler kijken, mensen willen mij tegen Donald Cerrone zien. Neil Magny werd onlangs vernietigd door Rafael Dos Anjos, en Dos Anjos is niet eens een echte weltergewicht. Maar hij deed het erg goed. Maar tegen mij zou dat dus echt niet gebeuren.”

Perry vocht pas vier keer in de UFC, maar wist in vrijwel elke partij erg te overtuigen. Hij versloeg Hyun Gyu Lim, Danny Roberts en Ellenberger allen op knockout, en moest alleen een partij tegen Alan Jouban als verliezer afsluiten. Perry is met zijn brutale voorkomen en harde stoten langzamerhand wel iemand waar node rekening mee gehouden moet worden. Echter hoeft zijn opmars richting de top op 170 pond niet gepaard te gaan met beledigingen richting kampioen Tyron Woodley, iets wat bijvoorbeeld Colby Covington nu wel doet. De vechter uit Florida weigert ‘The Chosen One’ te bekritiseren voor zijn laatste gevecht tegen Demian Maia, iets wat velen voor hem juist wel deden:

“Ik vond het een kampioen waardige prestatie. Ik vond dat hij het geweldig had gedaan. Iedereen heet haat jegens hem, maar ik denk dat het zo moest zijn. Woodley is nou eenmaal zo geworden, een gehaat figuur die als kampioen wel heel slim vecht. Mensen vergeten hoe slim hij is. En ik mag hem, ik vind het een aardige kerel. Ik heb een paar keer met hem gesproken. Hij weet dat de mogelijkheid dat wij op een dag tegen elkaar gaan vechten bestaat, maar goed, zo gaat dat nou eenmaal.

Het is de ‘fight business’, en ik weet dat hij tegen mij niet zo goed voor de dag gaat komen. Demian Maia kan niet stoten man. Maia kan nog geen deuk in een pakje boter slaan. Maia greep hem gewoon, maar kon hem niet met worstelen naar de grond brengen. Hij grijpt mensen gewoon, klimt naar hun rug en houdt zich stevig vast. Jorge Masvidal deed het al geweldig tegen hem, en verdedigde zich erg goed daartegen. Hij kreeg hem alleen niet van zijn rug, hij kon hem niet van zich afschudden. Woodley is een geweldige worstelaar, en was gewoon veel te sterk. Het was simpel. En ik leer door te kijken. Ik ga het allemaal opslaan voor in de toekomst.”

Transcript van dit interview werd verzorgd door MMA Fighting. Perry sprak ook nog met de UFC zelf, en deed daar uit de doeken waarom hij vecht zoals hij vecht:

“Wanneer de zenuwen sterk komen opzetten, dan vraag ik me vaak af waarom ik dit in godsnaam doe. Maar dan kom ik op, onder de felle lichten, en ik stap de octagon in, en dan weet ik weer waarom ik dit doe. Wanneer ik dan iemand knockout sla en het publiek uit zijn dak gaat, dan weet ik dat ik het hiervoor doe. Dit genot is iets waar je hard voor moet werken. Je moet dingen opgeven, en hopelijk is het genoeg om te winnen. 

Ik heb iedereen knockout geslagen, behalve Alan Jouban. En hij rende de hele tijd weg omdat hij bezorgd was over zijn modellen carrière. Zijn strijdplan was zoals dat van Mayweather. Het was erg goed, en ik heb daar zeker veel van geleerd.”

Zaterdag krijgt Perry dus Alex Reyes voor zijn neus, kan ‘Platinum‘ opnieuw gaan vonkelen in zijn tocht richting de top van de weltergewicht divisie?

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

Fight Announcements Recap Week 52.

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Ook deze week waren er ...

Dennis Bermudez over KO: ”Ik vond dat het te vroeg werd gestopt.”

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Foto: MMA Fighting Dennis ‘The ...

The Ultimate Fighter Aflevering 3 “Gevecht van de laatste kans”

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Aflevering 3 van TUF 24 ...