Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Foto: Sports Illustrated

Paige VanZant heeft haar laatste partij gevochten als strogewicht. ”12 Gauge” wil zichzelf niet meer door de verschrikkelijke weight cuts laten gaan en kijkt uit naar een carrière in de nieuwbakken vlieggewicht divisie. Op UFC 216 zal ze voor het eerst als vlieggewicht de octagon instappen als ze het opneemt tegen Jessica Eye.

Met of zonder de UFC, VanZant zou hoe dan ook uitkomen in de vlieggewicht divisie vertelde ze aan Ariel Helwani in The MMA Hour. ”12 Gauge” laat weten dat ze vanaf 137[pond] [62,1 kg] moest afzakken naar 115 [52,1 kg] en dat ze het niet meer kan uit gezondheidsperspectief.

”Mijn besluit hierover staat vast. Het is tijd voor mij om omhoog te gaan. Het is een grote [weight] cut voor mij. Ik ben veel zwaarder dan dat mensen zich realiseren. Ik was me eerlijk gezegd aan het doden voor deze sport. Tijdens mijn laatste 2 à 3 gevechten raakte ik buiten bewustzijn in mijn badkamer. In mijn laatste gevecht raakte ik ook bewusteloos en wilde de dokter mij bijna niet vrij verklaren om te vechten.”

VanZant verloor haar laatste partij tegen Michelle Waterson via een eerste ronde submission. Haar ouders waren erbij in Sacramento en zagen hun dochter voor het eerst door een weight cut gaan, iets wat ze nooit meer willen zien.

”Mijn ouders hadden mij nog nooit gezien tijdens een weightcut, maar ze waren erbij tijdens mijn laatste partij en vertelde dat ze me gingen verloochenen als ik hiermee door zou gaan. Ze vonden dat ik mezelf aan het vermoorden was voor deze sport. Het is het niet waard om mezelf fysiek pijn te doen voor een sport.”

De UFC maakt nu eindelijk werk van de vlieggewicht divisie voor de vrouwen. Het 26ste seizoen van The Ultimate Fighter zal een twaalfde UFC-kampioen toevoegen aan de organisatie. De finale van dit seizoen zal plaatsvinden op 1 decemeber in Las Vegas.

”De 125 [pond] divisie wordt eindelijk gemaakt, dus het klinkt logisch voor mij dat ik daarvoor ga. Ik ga omhoog. Ik pleit voor lichaam positiviteit en ik liet me door een eetstoornis gaan om op gewicht te komen, het werd niet meer leuk voor me. Ik haat gewichtcutten, ik haat het proces. Uiteraard is het niet leuk om buiten bewustzijn te raken op de vloer in je badkamer. Ik denk dat de wereld zal zien dat ik veel beter ben op 125. Ik zal gezonder, sterker en sneller zijn. Ik kan niet wachten om dat te laten zien.”

VanZant zal over een maand de octagon betreden op UFC 216 in de T-Mobile Arena in Las Vegas. Jessica Eye zal tegenover haar staan op 7 oktober waar Tony Ferguson en Kevin Lee in de main event zullen strijden om de interim lichtgewicht titel.

Bekijk hier het hele segment met Paige VanZant. [22.24m]

UFC 216 Ferguson vs. Lee, 7 oktober 2017, T-Mobile Arena, Las Vegas, Amerika

Voorlopige line-up UFC 216
Tony Ferguson vs. Kevin Lee
Fabricio Werdum vs. Derrick Lewis
Paige VanZant vs. Jessica Eye
Walt Harris vs. Mike Godbeer
Beneil Dariush vs. Evan Dunham
Will Brooks vs. Nik Lentz
Tom Duquesnoy vs. Cody Stamann
Pearl Gonzalez vs. Poliana Botelho
Bobby Green vs. Lando Vannata
John Moraga vs. Magomed Bibulatov
Thales Leites vs. Brad Tavares
Matt Schnell vs. Marco Beltrán

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (1)

  • Rick Lindeman
    Rick Lindeman

    Ik kijk ook uit naar de rest van je carrière 😏😏😏 Paige VanZant

You May Also Like

Jorge Masvidal daagt Nate Diaz uit

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Foto: Bloody Elbow Jorge Masvidal ...

Mario Yamasaki: “Ik had de partij eerder moeten stoppen.”

De partij tussen Lewis vs. Browne ging volgens velen te lang door. Desbetreffende scheidsrechter ...

Cormier vs. Johnson main event UFC 210

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Daniel ‘DC’ Cormier en Anthony ...

Demetrious Johnson heeft na Ray Borg nog twee vlieggewichten op het oog

Demetrious Johnson heeft nog twee vlieggewichten op het oog voordat hij een mogelijke stap ...