Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Foto: YouTube

Roy Nelson slaat na 8 jaar en 19 partijen de UFC-deur achter zich dicht. Aankomend weekend zal hij zijn debuut maken voor Bellator waar hij het opneemt tegen Javy Ayala. Terugkijkend naar zijn oude werkgever laat Nelson weten dat de UFC-titel hedendaags niks meer betekend.

“Big Country” ziet zijn samenwerking met Bellator als een opluchting. Sinds het intrede van WMG-IMG bij de UFC schieten de interim-titels en superfights als paddenstoelen uit de grond. Nelson vindt dit maar niks en laat weten dat de charme van een UFC-titel er vanaf is.

“Zodra ik getekend had voor Bellator, diezelfde dag nog, was er zeker een opwinding en verademing waar je zoiets had van…’Ik kan niet wachten om eraan te beginnen.’…Het enige dat ik geleerd heb is, dat ik verdomd hard verslagen ben door de UFC, ik heb geleerd dat de titel, Ik hield eerst van de titel. De titel betekende echt iets. Maar wat ik geleerd heb van de UFC is dat UFC-titels helemaal niets meer betekenen, en dan bedoel ik ook echt niets.

De reden waarom ik dat vind is, je kunt van verliespartijen afkomen en zeggen ik ga vier gewichtsklassen omhoog, het maakt niet uit wat je doet. Oh, we hebben een superfight en onzin zoals dat. Of…’Ik ben een drie-divisie kampioen. Ik ben een lichtgewicht, een zwaargewicht en hoe je het ook allemaal wilt noemen.’… Ze verzinnen titels en doen maar wat ze willen.”

“Maar wat ik geleerd heb van de UFC is dat UFC-titels helemaal niets meer betekenen, en dan bedoel ik ook echt niets.”

Nelson staat te springen om eindelijk zijn debuut te maken voor Bellator en om in de toekomst te vechten voor de titel, een moment die voor hem niet vroeg genoeg kan komen. “Big Country” ziet zijn leeftijd (41) niet als struikelblok en laat middels een voorbeeld weten nog even mee te kunnen.

“Ik kan niet wachten om daadwerkelijk voor de Bellator-titel te vechten. Ten eerste, zal ik met Javy [Ayala] moeten afrekenen, en als ik de 24ste kan vechten voor de titel , dan zal ik de 24ste vechten voor de titel. Ik ben er klaar voor.

[Ik ben] Aan het trainen met Randy[Couture], je weet wel, hij won de [UFC zwaargewicht] titel op zijn 43e. Dus, ik heb nog wel even tijd.”

De 29-jarige Javy Ayala is een kleinere naam dan waar Nelson gewend is om tegen te vechten. Ayala stapte al zeven keer de Bellator-kooi in en stapte vijfmaal als winnaar naar buiten. Nelson maakt sarcastisch gebruik van MMA-wiskunde om aan te geven waar Ayala staat in de MMA-wereld. Daarnaast laat hij weten dat zijn karakteristieke bellyrub beweging trending zal worden na zijn gevecht.

“Als je gebruik maakt van MMA-wiskunde, Javy sloeg Sergei [Kharitonov] knockout, Sergei sloeg Alistair [Overeem] knockout, Alistair versloeg Fabricio Werdum. Dus als je daar naar kijkt bedenk je…’Hé, hij is de nummer 3 van de wereld.’…Het enige waar ik omgeef, is om erheen te gaan en gewoon mezelf te zijn, en dan zal ik winnen. Dat is het enige wat we gaan doen voor de fans. We zullen de fans enthousiast krijgen. Ik zal over mijn buik wrijven. Ze zullen me bovenop de kooi zien. Iedereen zal zoiets hebben van #bellyrub, en het zal dan trending worden op Twitter, Instagram en Facebook.”

Bellator 183 Henderson vs. Freire, 23 september 2017, SAP Centre, San José, Amerika

Main Card
Benson Henderson vs. Patricky Freire
Roy Nelson vs. Javy Ayala
Lorenz Larkin vs. Paul Daley
Adam Piccolotti vs. Goiti Yamauchi
Aaron Pico vs. Justin Linn

Prelims
Brooke Mayo vs. Kaytlin Neil
Ricardo Vasquez vs. Justin Tenedora
Mike Ortega vs. Tony Johnson
Brandon Laroco vs. Gaston Bolanos
Corina Herrera vs. Jaymee Nievara
Luis Jauregui vs. J.J. Okanovich
Anthony Castrejon vs. Daniel Gonzalez

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
 • Show Comments (15)

 • Naoufal Naoufal
  Naoufal Naoufal

  Held, was altijd een leuke vechter om naar te kijken met een goeie rechtse en goed incasseringsvermogen

 • Sander Mateijsen
  Sander Mateijsen

  Bas de Kok weer eentje naar bellator, ufc houdt niks over zo 😂

  • Bas de Kok
   Bas de Kok

   Big country wordt small country daar

 • Sept Kevin
  Sept Kevin

  Snap ik!

 • Michiel Dijksterhuis
  Michiel Dijksterhuis

  Klopt, maar wel meer waard dan een bellator titel. Der is al 2 jaar geen heavyweight champ..

 • Yassin Oulad Ahmed
  Yassin Oulad Ahmed

  Chino Chino

  • Chino Chino
   Chino Chino

   Echt goeie man deze.. big Country

 • Salki Isi
  Salki Isi

  Dennis Bussink

 • Sebastian Kum
  Sebastian Kum

  Remco Goossens

 • Jet Mokum
  Jet Mokum

  Ramon Amsterdam gaat UFC leeglopen?

  • Ramon Amsterdam
   Ramon Amsterdam

   K hoop het! Af en toe 1 grote show man pff

 • Graeme McTaggart
  Graeme McTaggart

  Bram Vroonland

 • Ronny Heersink
  Ronny Heersink

  Zo ist

 • Ismay Gossen
  Ismay Gossen

  Nice

You May Also Like

Weekly Fight Announcements: Bellator

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Elke maandag ochtend kun je ...

Bellator 165 recap

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Michael Chandler begint ook zijn ...

Weekly Fight Announcements: Bellator

Een nieuwe week, een nieuwe Bellator weekly fight announcements. Eduardo Dantas zal zijn titel ...

Weekly Fight Announcements: Bellator

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Elke maandag ochtend kun je ...