Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Na het uitvallen van de partij tussen Francis Ngannou en Junior dos Santos moest ook Ray Borg zijn partij tegen Demetrious Johnson afzeggen en zullen Amanda Nunes en Valentina Shevchenko nu het main event verzorgen van UFC 215. Dit evenement zal op zaterdag 9 september, live uitgezonden worden vanuit het Rogers Place in Edmonton, Alberta.

 

Amanda Nunes (14-4)

Na gevochten te hebben in Strikeforce en Invicta maakte Nunes op 3 augustus 2013 haar UFC debuut tegen Sheila Gaff tijdens UFC 163: Aldo vs. Korean Zombie. Nunes was succesvol in deze partij en wist Gaff te stoppen met een TKO in de eerste ronde (2:08). Drie jaren later stond Nunes in 2016 na drie overwinningen en één verliespartij tegenover Valentina Shevchencko tijdens UFC 196: McGregor vs Diaz. Tijdens deze eerste ontmoeting wist Nunes haar eerste overwinning te pakken via jurybesluit. De Braziliaanse nam het vier maanden later op tegen de toenmalige bantamgewicht kampioene Miesha Tate en kon zichzelf binnen één ronde bekronen tot de nieuwe kampioene met een rear-naked choke. Nunes verdedigde haar titel tegen Ronda Rousey tijdens UFC 207 op 30 december 2016 en waar zij bij Miesha Tate minder dan een ronde nodig had, wist Nunes haar wedstrijd tegen Rousey af te maken binnen een minuut met een TKO.

 

Valentina Shevchenko (14-2)

Met slechts vier wedstrijden in de UFC mag Shevchenko zich klaarmaken op de rematch tegen Amanda Nunes voor de titel. De 29-jarige kickboks-expert heeft van haar vier uitingen in de Octagon drie gewonnen. Shevchenko won haar debuut tegen Sarah Kaufman via jurybesluit tijdens UFC on Fox: dos Anjos vs. Cerrone 2 op 19 december in 2015. Na deze partij verloor zij de eerste wedstrijd tegen Nunes maar wist zij zich weer te herpakken met een overwinning op de voormalig bantamgewicht kampioene Hollly Holm. Tijdens haar meest recente partij nam Shevchenko het op tegen Juliana Peña en wist Shevchenko na iets minder dan twee jaar een wedstrijd voortijdig te beëindigen. Shevchenko won via een submission en werd ingepland om te vechten voor de titel tegen een oude bekende en toevallig ook de huidige kampioene: Amanda Nunes.

 

Tweede kans

Oorspronkelijk stonden Nunes en Shevchenko ingepland om het uit te vechten tijdens UFC 213: Romero vs. Whittaker maar jammer genoeg moest Nunes die wedstrijd afzeggen omdat zij zich lichamelijk niet goed genoeg voelde. De wedstrijd werd geannuleerd en opnieuw ingepland voor UFC 215.

De kaart van UFC 215 heeft heel wat tegenslagen ontvangen maar is nog zeker de moeite waard om de nacht mee te breken. Denk aan namen als Gilbert Melendez, Rafael dos Anjos en Henry Cejudo. Wij hebben hier de uitzendtijden, zenders en line-up nog even voor je op een rijtje gezet:

Early Prelims: Vanaf 1:00 op UFC Fight Pass
– Kajan Johnson vs. Adriano Martins
– Luis Henrique vs. Arjan Bhullar

Prelims: Vanaf 2:00 op UFC Fight Pass
– Mitch Clarke vs. Alex White
– Gavin Tucker vs. Rick Glenn
– Sarah Moras vs. Ashlee Evans-Smith
– Sara McMann vs. Ketlen Vieira

Main Card: Vanaf 4:00 op FOX Sports 2
– Jeremy Stephens vs. Gilbert Melendez
– Ilir Latifi vs. Tyson Pedro
– Henry Cejudo vs. Wilson Reis
– Neil Magny vs. Rafael dos Anjos
– Amanda Nunes (c) vs. Valentina Shevchenko

 

 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

UFC Pittsburgh Countdown: Rockhold vs. Branch

Luke Rockhold en David Branch zullen het main event verzorgen in Pittsburgh, Amerika. Bekijk ...

Miesha Tate verwacht rol bij Fox nu ze met pensioen is

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. De voormalige UFC bantamweight kampioen ...