Overeem
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Foto: Twitter The MMA Report

Het zal de hardcore fans van MMA niet ontgaan zijn. Vandaag was een zeer bewogen dag in de UFC. De organisatie kondigde vandaag een hele hoop zeer spectaculaire gevechten aan, allen voor het laatste kwartaal van het jaar. Het lijkt erop dat Dana White en consorten met een grote klap het einde van het jaar in willen gaan. Voor ons, de fans, wordt het smullen, met een hoofdletter S. The UFC has saved the best for last. Wij maakten even een overzicht voor UFC 218.

UFC 218

UFC 218 zal plaats gaan vinden in Detroit, Michigan. Ideaal was eigenlijk geweest om het gevecht tussen Tony Ferguson en Kevin Lee op deze kaart te laten plaatsvinden. Lee, ook wel bekend als ‘The Motown Phenom‘, komt uit de stad Detroit. Sinds de UFC de mondige vechter gestaag vooruit lijkt te pushen, lag een gevecht in zijn stad voor de hand. Dat gebeurde echter niet, en de twee zullen wat eerder gaan vechten, namelijk op UFC 216. Maar goed, dat betekende niet dat de UFC bij de pakken neer ging zitten.

Nederlanders zullen met verregaande interesse het volgende nieuws vernemen, want er werd vandaag aangekondigd dat Alistair Overeem het gaat opnemen tegen Francis Ngannou. Voor beide heren zal er veel op het spel staan, het lijkt waarschijnlijk te gaan om een zogeheten ‘title eliminator fight‘. Dat wil zeggen dat de volgende uitdager voor zwaargewicht kampioen Stipe Miocic uit dit tweetal zal komen. Voor ‘The Reem‘ is het een vrij snelle ommezwaai. Immers vocht hij nog niet heel lang geleden op UFC 203 tegen Miocic, en was daar dicht bij een overwinning toen hij de kampioen in de eerste ronde tegen de vlakte sloeg. De Amerikaans-Kroatische vechter herstelde echter en sloeg Overeem aan het einde van de ronde knockout. De titelaspiraties van Overeem leken in rook op te gaan. Maar nu kan de vechter zomaar weer tegenover Miocic komen te staan.

Ngannou is aan een forse opmars in de zwaargewicht divisie bezig, met vijf duidelijke overwinningen op een rij. De Fransman van Kameroense afkomst lijkt ‘the next big thing‘ in de zwaargewicht divisie te worden, maar Overeem zal er op gebrand zijn om deze ‘hype train’ te ontsporen. ‘The Reem‘ is ook gelijk een grote stap omhoog qua tegenstand van ‘The Predator.’ Ngannou is zoals te zien bij zijn highlights een vechter die ongenadig hard slaat. Kan de kin van Overeem op dit punt van zijn carrière de mokerslagen nog aan?

 

De twee heren waren op social media al een tijdje bezig elkaar uit te dagen, en de UFC heeft beide heren hun zin gegeven.

 

Het zal voor Overeem zaak worden om zich opnieuw van zijn tactisch beste kant te laten zien, want een slagenwisseling met Ngannou lijkt niet aan te raden. Wie komt er als winnaar uit de kooi gestapt, en kan zich opmaken voor een gevecht met Stipe Miocic?

Als hoofdact wil de UFC Max Holloway zijn vedergewicht titel laten verdedigen tegen Frankie Edgar. De onderhandelingen over dit gevecht zijn nog niet helemaal rond. Het gevecht hangt al een tijdje in de lucht, maar er is helaas nog geen bevestiging. Dat lijkt echter een kwestie van tijd.

Maar er is meer. Justin Gaethje zal het op gaan nemen tegen Eddie Alvarez. Het was al langer bekend dat de twee tegen elkaar zouden vechten, omdat ze beiden als ‘The Ultimate Fighter‘ coaches fungeren. Aan het einde van het seizoen is het gebruikelijk dat de coaches tegen elkaar vechten. Het gevecht belooft een orgie van geweld te gaan worden. Zoals bij vele bekend was het debuut van Gaethje in de UFC er eentje om in te lijsten. ‘The Highlight‘ rekende in een spectaculaire partij af met Michael Johnson, na zelf bijna tot stoppen te zijn gedwongen. Eddie Alvarez behoeft natuurlijk geen introductie. Ook ‘The Underground King‘ schuwt het geweld absoluut niet, en daarom belooft deze partij zeer spectaculair te gaan worden.

En de UFC heeft nu ook Henri Cejudo vs Sergio Pettis gefinaliseerd. Ook dit gevecht kon weleens grote consequenties hebben voor de winnaar. Die zou zomaar de volgende uitdager van Demetrious Johnson kunnen worden, mits ‘Mighty Mouse‘ natuurlijk Ray Borg op UFC 216 weet te verschalken. Cejudo rekende onlangs op UFC 215 indrukwekkend af met Wilson Reis, en verloor daarvoor zeer nipt van Joseph Benavidez. Sergio Pettis won al vier keer op een rij, als laatste wist hij Brandon Moreno te verslaan. Het jongere broertje van Anthony ‘Showtime‘ Pettis is hard op weg richting de absolute top van de vlieggewicht divisie. Cejudo wordt zijn eerste echt grote kluif, en men is zeer benieuwd hoe ‘The Phenom‘ hiermee om zal gaan.

 

 

We zijn zeer benieuwd welke gevechten de UFC nog aan de kaart gaat toevoegen. Maar alle tekens lijken gunstig, en we lijken een dijk van een kaart te zien gaan krijgen. Wij houden jullie uiteraard op de hoogte van verdere ontwikkelingen.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
 • Show Comments (13)

 • Debbie Baan
  Debbie Baan

  Henri Kuipers iets voor jou?

 • Kenny Démarest
  Kenny Démarest

  Bestaat er geen UFC add-on zodat je alle gevechten automatisch aan je kalender kan toevoegen? 🤔🙊🙈😁

 • Kars Blommers
  Kars Blommers

  Ceril Blommers Nick van Hees

  • Nick van Hees
   Nick van Hees

   Dat gaat the reem niet redden ben ik bang voor 😞

  • Kars Blommers
   Kars Blommers

   Ben der ook bang voor

  • Ceril Blommers
   Ceril Blommers

   Niet zo negatief. Andere tegenstander andere voorbereiding.

  • Nick van Hees
   Nick van Hees

   veel z’n knieën gebruiken zoals tegen hunt dat was een goeie partij van hem

 • Dion van der Put
  Dion van der Put

  Pfff… als de ronde al is begonnen moet je niet ff gauw bier gaan halen denk ik… don’t blink 😉

You May Also Like

(Video) UFC 204 Media-scrums Mirsad Bektic: “Eens moet de eerste keer zijn”

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Gisteren was het tijd voor ...

Alistair Overeem: “Je kunt zien dat hij zo sterk is als een os.”

Alistair Overeem zal zijn nummer 1 plek verdedigen op UFC 218 tegen Francis Ngannou. ...

Anderson Silva gepakt door USADA en verwijderd van UFC Shanghai: Bisping stapt in

UFC Shanghai is zijn main event kwijt door de potentieel positieve dopingcontrole van Anderson ...