Cruz
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Foto: Twitter The MMA Report

Vandaag was een zeer bewogen dag als het ging om aangekondigde gevechten. De UFC kondigde eerst een paar partijen aan voor UFC 218, die gerust als zeer smakelijk bestempeld kunnen worden. Maar de koek was nog niet op. De UFC lijkt vol voor een spectaculair einde van het jaar te gaan, want het kondigde ook de nodige partijen aan voor UFC 219. Las Vegas zal het toneel zijn van dit evenement, dat op 30 december plaats zal gaan vinden. Er gonzen nogal wat geruchten in de rondte, o.a over een vermeend titelgevecht tussen Conor McGregor en Nate Diaz. Dana White zelf drukte de geruchten de kop in. Of dat ook de actuele waarheid is… veel MMA fans hebben er een hard hoofd in. Het woord van de UFC president is op dit moment verre van betrouwbaar te noemen. In ieder geval konden we uit betrouwbare bronnen vernemen dat de UFC bezig is om ook voor UFC 219 een heerlijke kaart samen te stellen. De kaarten aan het einde van het jaar zijn meestal spectaculair, en dat lijkt dit keer niet anders. Wij maakten een overzicht.

UFC 219

UFC 219 zal de terugkeer van Dominick Cruz markeren. ‘The Dominator’ vocht niet meer sinds hij de bantamgewicht titel kwijtraakte aan Cody Garbrandt. Op UFC 207 werd hij verrassend vakkundig overmeesterd door ‘No Love’ Garbrandt, die Cruz drie keer hard tegen het canvas sloeg en Cruz nimmer in zijn geliefde spel liet komen. Cruz was echter op de persconferentie na het gevecht de klasse zelve, feliciteerde zijn rivaal, en nam zijn verlies als een man. UFC 219 zal precies een jaar na UFC 207 zijn. Cruz hield zich in het afgelopen jaar bezig met commentator werk naast Joe Rogan en op de FOX Sports desk. Als analist is Cruz een klasse apart. Maar hoe zit het met zijn skills in de kooi? Heeft Garbrandt het strijdplan om Cruz te bestrijden prijsgegeven? ‘The Dominator‘ is met misschien wel het beste voetenwerk in de UFC een zeer moeilijk te bestrijden vechter. Cruz is misschien niet de meest krachtige vechter van de UFC, maar dat maakt hij goed door zijn voetenwerk en door aan te vallen vanuit vreemde hoeken.

Cruz zal het op UFC 219 op gaan nemen tegen Jimmie ‘El Terror‘ Rivera. Kan ‘The Dominator‘ met een overwinning de weg naar zijn verloren titel terug vinden? Cruz komt tegen een vechter te staan die langzaam maar gestaag naar de top op 135 pond aan het klimmen is. Rivera verloor nog niet in de UFC, en heeft een sprankelend 21-1 MMA record op zijn naam staan. ‘El Terror‘, zoals de vechter’s toepasselijke bijnaam luidt,  is bezig aan een zegereeks van vijf en versloeg o.a Urijah Faber en Thomas Almeida. Na zijn zege op Almeida vroeg hij al nadrukkelijk om Dominick Cruz als volgende tegenstander, en nu heeft hij zijn zin gekregen. Al had Aljermain Sterling daar graag een stokje voor gestoken. ‘Funkmaster‘ was op social media al aardig bezig om naar een gevecht met Rivera te hengelen. Maar vergeefs. Cruz vs Rivera is het geworden.

De UFC kondigde vandaag ook aan dat Cynthia Calvillo het op gaat nemen tegen Carla Esparza. Calvillo is op dit moment een vechtster die node in de gaten gehouden moet worden. Ze vocht drie keer in de UFC, in haar twee eerste partijen won ze glansrijk door submissies. In haar laatste gevecht vocht ze in het co-main event van UFC Glasgow en won daar van plaatselijke held Joanne Calderwood. Calvillo blijkt als een vis in het water als het gevecht zich naar de grond verplaatst. De vechtster van Team Alpha Male is zeer lenig, en schakelt bliksemsnel over.  In haar partij met Calderwood liet ze zien ook uit een ander vaatje te kunnen tappen. Haar striking, alhoewel nog niet gepolijst, zag er al beter uit en ze liet zien ook over aardige leg kicks te beschikken.

Esparza val nadat ze de strogewicht titel aan de ongenaakbare Joanna Jedrzejczyk verloor, ging vrij rap. In de partij met Jedrzejczyk werd ze vakkundig door de Poolse gesloopt. Ze won daarna nog wel van Juliana Lima en Maryna Moroz, maar liet nimmer zien waarom ze eerst de kampioene op 115 pond was. Kan ze daar verandering in brengen door af te rekenen met Calvillo?

Maar er is nog meer. Er is een dame bezig om hard te lobbyen naar een plaats op deze kaart, en het is niemand minder dan Cris Cyborg. De Braziliaanse vedergewicht kampioen zou graag op UFC 219 haar titel willen verdedigen tegen Holly Holm. Het is onbekend hoe welwillend de UFC hier tegenover staat, maar het gevecht hangt al een tijdje in de lucht. Cyborg probeert in ieder geval hemel en aarde te bewegen om op de kaart te geraken. Gaat haar dat lukken?

 

#CyborgVHolm #UFC219 Dec 30

Een bericht gedeeld door CRIS CYBORG 🇧🇷★ #ufc219 (@criscyborg) op

 

We wachten met smart af wat de UFC nog meer voor UFC 219 in petto heeft. Zou het dan toch? Zou Conor McGregor zijn lichtgewicht titel tegen Nate Diaz gaan verdedigen? En wat te denken van een partij tussen José Aldo en Ricardo Lamas? De Braziliaan zou graag in december willen vechten, en ook Lamas staat niet onwelwillend tegenover dat idee. Wij houden jullie uiteraard op de hoogte van verdere ontwikkelingen.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

UFC 215 Embedded: Vlog Series – Episode 4

Een nieuwe aflevering van UFC 215 Embedded met Amanda Nunes en Valentina Shevchenko. Bekijk ...

Eerste persconferentie Fighters Union, Wat moeten we weten?

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. De eerste persconferentie van een toekomstige ...

Preview: Alles wat je moet weten over UFC 197 [Jones vs. Saint Preux]

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Heel wat maanden geleden hoopte ...

Nurmagomedov loopt $500K mis na gewichtscomplicaties

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.Khabib Nurmagomedov stond voor de derde ...