• Zoek een vechtsportschool
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Foto: FloCombat

Valentina Shevchenko wist Amanda Nunes niet te onttronen als kampioen van de bantamgewicht divisie. “ Bullet” was niet tevreden met de keuze van de jury en laat weten dat een derde partij anders zal verlopen. Dit zal echter niet in de nabije toekomst gebeuren, want Shevchenko wil zich voor nu richten op de vlieggewicht divisie.

Shevchenko was duidelijk niet te spreken over de split decision van UFC 215. In haar octagon interview liet ze gelijk blijken niet achter de keuze van de jury te staan. Ook heeft ze via social media meerdere berichten gepost waarin ze niet kan geloven dat ze verloren heeft. Het lijkt er nu op dat “Bullet” het voor nu achter zich wil laten. Aan Submission Radio laat ze weten dat ze zich gaat focussen op de 125 [pond] divisie.

“Weetje, ik zit eraan te denken om naar 125 [pond] te gaan. Mijn volgende gevecht zal waarschijnlijk op 125 zijn, Omdat 125 dichter bij mijn gewicht ligt, dichterbij mijn natuurlijk gewicht. Ook al voel ik me op mijn gemak op 135 [pond], ik denk dat ik op 125 nog beter gebruik kan maken van mijn technieken gezien iedereen hetzelfde postuur heeft als ik.”

“Mijn volgende gevecht zal waarschijnlijk op 125 pond zijn.”

Uiteindelijk wil de Kirgizische wel terugkeren naar de 135 divisie. Zoals zoveel atleten wil ook Shevchenko een twee-divisie kampioen worden. Een potentiële rubbermatch met Amanda Nunes zit nog steeds in de plannen, maar niet in de nabije toekomst.

“Natuurlijk wil ik dat. Het zit nog steeds binnen mijn plan om terug te gaan naar bantamgewicht om met Amanda [Nunes] te vechten. En dan zal ik zorgen dat het geen beslissing wordt zoals een paar dagen geleden. Dus natuurlijk wil ik dat nog steeds. Niet nu, niet in de nabije toekomst, maar het zal zeker gebeuren.”

Shevchenko is sinds 2015 actief voor de UFC en stapte sindsdien vijfmaal de octagon in. Ze versloeg Sarah Kaufman, Holly Holm en Jullianna Peña maar verloor twee keer tegen de huidige UFC bantamgewicht kampioene, Amanda Nunes.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
 • Bart Slegers

  Content writer EPIC MMA, UFC Nederland en Bellator MMA Nederland

 • Show Comments (3)

 • Bernard Janusch
  Bernard Janusch

  Spijtig, graag had ik haar nog een keer tegen nunes gezien

  • Wesley Ruis
   Wesley Ruis

   Moet je geduld hebben , ze zegt toch dat ze nog tegen haar zal gaan vechten..😉

 • Teun Westdorp
  Teun Westdorp

  Jazeker. Zou haar graag tegen Joanna Jedrzejczyk zien. Liever als tegen Nunes

You May Also Like

Mighty Mouse

Business as usual: ‘Mighty Mouse’ evenaart record van Anderson Silva

En dat is tien. Demetrious Johnson verdedigde vannacht met succes zijn titel, en deed ...

Nunes en Shevchenko

Nunes en Shevchenko reageren op afgelasting gevecht op UFC 213

Amanda Nunes en Valentina Shevchenko laten snel van zich horen na de teleurstellende afgelasting ...

UFC 205: Inside The Octogan – Tyron Woodley vs Stephen Thompson

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. In deze aflevering van Inside ...