Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Foto: Esther Lin/ MMA Fighting

Alistair Overeem (37) staat al op nummer 1 in de UFC zwaargewicht ranking. Een plek die doorgaans recht geeft op een confrontatie met de huidige kampioen, in dit geval Stipe Miocic. “The Reem” zal echter nog één keer ten strijde moeten trekken om zijn titelgevecht vrij te spelen. Aan Overeem de eer om de snel rijzende ster van Francis Ngannou (31) te stoppen.

Als Overeem [43-15-1 NC] in de schoenen van matchmaker Sean Shelby stond, dan stapte hij met Stipe Miocic de octagon in voor een rematch. De Nederlander staat ten slotte bovenaan de UFC zwaargewicht lijst. Desalniettemin was “The Reem” bereidt om andere tegenstanders te accepteren als het moest. Nog één overwinning moet voldoen voor een hernieuwde ontmoeting met Stipe Miocic. Overeem geeft aan dat hij liever actief is, dan af te wachten op een partij. Daarnaast is hem verteld dat hij voor de titel mag vechten als hij Ngannou weet af te stoppen. Overeem vond het niet meer dan logisch dat hij een titelgevecht krijgt na UFC 218.

“Als je logisch nadenkt hoef ik daar niet over geïnformeerd te worden. Ik ben de nummer 1, dus zoals ik het zie zou ik al recht hebben op een titelgevecht, maar in eerdere interviews heb ik gezegd ook andere partijen te accepteren als het moet. Dus dat doen we nu. Ik begreep dat Stipe wat contract onenigheden heeft dus hij was nu niet beschikbaar. Nogmaals, ik ben een vechter en ik hou ervan om actief te blijven. Voor mij is dat het best. Sommige vechters vechten één of anderhalf jaar niet. Ik moet gewoon om de vier à vijf maanden daar staan.”

De 37-jarige Overeem staat voor zijn 60ste professionele MMA-partij daarnaast stapte hij ook nog veertien keer de kickboksring in. De tijd begint te dringen voor Overeem om zijn titel collectie compleet te maken met de UFC-titel. “The Reem” geeft aan nog erg gemotiveerd te zijn maar hij realiseert zich ook dat hij niet eeuwig door kan blijven gaan.

“Laatste titel run? Zeg nooit nooit. Nogmaals, ik hou van wat ik doe. Maar je ziet dat je ouder wordt en ziet dat er meer is in het leven. Echter, is mijn motivatie nog steeds heel hoog, en we winnen nog steeds onze partijen. Maar je moet wel realistisch blijven. Je wilt niet eindigen met teveel schade aan je lichaam, omdat er nog een leven is na de sport.”

“Sommige vechters vechten een of anderhalf jaar niet. Ik moet gewoon om de vier à vijf maanden daar staan.”

Tegenover Overeem zal de snel opkomende Francis Ngannou staan. In korte tijd wist “The Predator” zich letterlijk een weg te slaan door de zwaargewicht divisie. Ook Overeem realiseert zich dat en laat weten dat Ngannou legit is.

“Hij is een legit kerel. Je kunt zien dat hij zo sterk is als een os. Hij is gemotiveerd en bereidt om te vechten. Ik zal zijn eerste grote naam test worden, en ook ik ben gemotiveerd. Het zal een goed gevecht worden, een goede match-up. Het zal mijn werk worden, mijn teams werk worden om hem af te stoppen en te laten zien wie de nummer 1 is letterlijk wie de nummer 1 is, omdat ik de nummer 1 ben. En dan stel ik mijn titelgevecht met Stipe [Miocic] veilig.”

Transcript van het interview werd verzorgd door MMA Fighting.

Bekijk hier het hele segment met Alistair Overeem met onderwerpen over oa Rico Verhoeven, Gokhan Saki, Japan, voorspelling Werdum vs. Lewis en zijn hernieuwde vaderschap. [29.11m]

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Bart Slegers

    Content writer EPIC MMA, UFC Nederland en Bellator MMA Nederland

  • Show Comments (0)

You May Also Like

Wordt dit de volgende partij van Struve?

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.Stefan Struve is weer helemaal terug ...

Nick Diaz klaar om weer te vechten

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Nick Diaz heeft niet meer ...

(Video) Bellator 152: Patricky Pitbull Freire "I am ready for all situations"

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Zaterdag is het dan eindelijk ...

Nate Diaz’ coach geeft blessures en slecht jureren de schuld van Diaz’ verlies

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Na afloop van zijn gevecht ...