Carlos Condit
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Foto: ESPN

Waar is Carlos Condit ? Dat was de vraag die bij vele MMA fans op de tong lag. Een paar weken geleden werd de vraag beantwoordt. Condit, ook wel bekend als ‘The Natural Born Killer‘, verscheen ineens op twitter, met de vraag of er snel een gevecht voor hem geregeld kon worden. Er werd snel gehoor aan de vraag gegeven. Condit zal op UFC 219 gaan vechten, en wel tegen Neil Magny. Volgens vele een ideale tegenstander om weer in the picture te geraken in de uiterst competitieve weltergewicht divisie.

 

Natuurlijk was Ariel Helwani er als de kippen bij om ‘The Natural Born Killer‘ even aan de tand te voelen over zijn afwezigheid. Condit verscheen vorige week op The MMA Hour, en verklaarde dat zijn motivatie eigenlijk nooit was verdwenen:

 

 

“Dat gevoel is eigenlijk nooit weggegaan. Ik ben een vechter, en ik hou van wat ik doe, maar er zijn natuurlijk wel veel verschillende factoren waar je rekening mee moet houden als je beslissingen maakt. Ik denk dat ik altijd wilde vechten, ik wil waarschijnlijk vechten tot de dag dat ik doodga.”

 

Condit liet in zijn laatste partij geen beste indruk achter. Hij vocht tegen Demian Maia, en werd verrassend simpel al in de eerste ronde door de sublieme BJJ skills van de Braziliaan verschalkt. Het leek er even op dat Condit zou gaan stoppen, iets wat ook werd versterkt door de uitspraak van de vechter gelijk na de partij:

“Ik weet niet of ik hier nog thuishoor.”

Condit vertelde nog even verder over zijn gevoel gelijk na de partij tegen Maia:

“Op dat moment voelde me ik me erg neerslachtig en teleurgesteld. Ik ben een erg strijdvaardig persoon, en ik kwam op een klote manier duidelijk te kort. In de gevechten die ik verloor in de UFC, vocht ik toch keihard en zette een prachtige show neer. Maar bij dit gevecht kreeg ik dat niet voor elkaar, en dat droeg wel bij aan de pijn.” 

Condit verdween van het toneel. De vechter ontweek een tijdje de Jacksonwink gym, en hield zich bezig met werken bij een medisch bedrijf, en zette ook een koffiehuis op genaamd ‘Hundred Hands Coffee‘. Toch kriebelde het weer bij Condit, en zo keerde hij weer terug bij de gym:

“Ik ging af en toe weer de gym in om te kijken hoe ik ervoor stond tegenover andere vechters. Ik was er niet zeker van, want ik was toch een tijdje weg. Ik hou nog steeds van vechten, en ik hou nog steeds van trainen. Ik hou ook van het proces eromheen, en ik ben dol op de mensen die ik om me heen heb verzameld. Ik hou van mijn team, en eerlijk is eerlijk, ook van de financiële kant. Dit is wat ik doe, dit is mijn vak. Ik ben niet naar de universiteit gegaan. Ik heb gewoon niet veel opties als het gaat om mijn backup plan. Ik moet rekeningen betalen en monden voeren, dus laten we de handschoenen maar weer aantrekken en ervoor gaan.”

Transcript van dit deel van het interview werd verzorgd door MMA Fighting.

Condit was echter nog niet uitgesproken. Tyron Woodley, de kampioen van de weltergewicht divisie, kwam ook nog ter sprake. ‘NBK‘ vocht in 2014 tegen ‘The Chosen One‘, maar moest in de partij opgeven nadat hij een zware knieblessure opliep. Condit had natuurlijk ook de partij van Woodley tegen Maia bekeken, en kreeg ook lucht van de karrenvracht aan kritiek die de kampioen over zich heen kreeg:

“Ik kan wel zien waarom er zoveel kritiek was. We zijn vechters, maar we zijn ook entertainers. Dat is echt een deel van deze sport. Dit is show business. Ik weet dat winnen super belangrijk is, en een strijdplan is net zo belangrijk, maar dit is ook de ‘hurt business’, en je moet proberen je tegenstander uit te schakelen. 

Het is duidelijk dat Woodley een super getalenteerde gast is. Ik had de laatste partij tegen Maia ook bekeken. Ik vond dat er een periode in de partij was dat hij een tandje bij kon schakelen en Maia kon afmaken, alleen deed hij dat niet.” 

Transcript van dit deel van het interview werd verzorgd door Bloody Elbow.

Kan Condit weer helemaal naar de top klimmen om zo een rematch tegen Woodley te krijgen? Dan moet Woodley natuurlijk wel kampioen blijven. Voorlopig ligt de kampioen in de lappenmand, terwijl er onder hem van alles gaande is. Zo gaat Robbie Lawler vechten tegen Rafael Dos Anjos, en uit deze partij gaat de volgende uitdager voor Woodley komen. Condit zal zich bezig moeten gaan houden met Neil Magny. Kan hij zijn rentree opluisteren met een fraaie overwinning?

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

Ilir Latifi krijgt met Ryan Bader eerste top 5 tegenstander.

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Ilir Latifi neemt het aankomende ...

Fight Night London Free Fight: Saint-Preux vs. Manuwa

Jimi Manuwa hoopt voor eigen publiek een overwinning te boeken op Corey Anderson op ...

Instagram recap week 13: Jon Jones is back (again), Cejudo is aan en frietjes eten bij Aldo!

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Tijdens de Instagram recap blikken ...

Who`s Next ?!? UFC Fight Night: Magny vs. Gastelum

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. UFC Fight Night 78: Magny ...