Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Foto: MMA Mania

Colby Covington (29) is bezig aan een sterke reeks van vier opeenvolgende overwinningen en zal met Demian Maia (39) zijn eerste zware test krijgen in de UFC. Chaos verwacht dat een overwinning over Maia genoeg moet zijn voor een kans op de UFC weltergewicht titel. 

Covington (12-1, UFC 7-1) is een snel rijzende ster in de sterke weltergewicht divisie. Met vier opeenvolgende overwinningen over Jonathan Meunier, Max Griffin, Bryan Barberena en Dong Hyun Kim ontmoet “Chaos” met Maia de #3 van de divisie. Het evenement vindt plaats in São Paulo en om corrupte juryleden voor te zijn gaat Covington voor de finish.

“Dat zal altijd een factor zijn hier. Er zijn hier eerder corrupte juryleden geweest, jongens die vochten voor Brazilië, met Braziliaanse juryleden, waar ze duidelijk het gevecht verloren, maar toch het voordeel van de twijfel kregen. Dus dat zal altijd een rol spelen hier. Maar ik heb hard getraind om Demian Maia te finishen. Dus ik zal de beslissing niet overlaten aan de jury. Ik zal er eropuit gaan en ik ga Maia finishen. Ik zal een statement maken en dan zal ik mijn kans krijgen op Tyron Woodley.”

Covington’s beste vriend Jorge Masvidal vocht eerder met de Braziliaan en verloor via een split decision. De twee vrienden hebben samen de partij geanalyseerd en Chaos is er zeker van dat hij Maia zal pensioneren.

“We zijn samen gaat zitten toen hij terugkwam. Hij had het heel zwaar maar we hadden alles besproken. We spraken over wat er fout ging en waar hij in de toekomst aan moet werken, en waar Maia’s sterke punten liggen. En dat is zijn half guard en zijn Jiu-Jitsu eigenschappen. We hebben zijn gevecht achter ons gelaten en denken vooruit. Ik heb er veel van geleerd. Ik ben ook een andere vechter dan Jorge, om mijn rug te krijgen zul je heel wat meer voor moeten doen. Ik zal het hem betaald zetten dat hij de titelkans van mijn maat heeft geblokkeerd. Dat kan ik je beloven. Het zal Maia’s pensioen worden, en het is bijna Halloween. Dus ze zullen het Nightmare in São Paulo noemen. ”

Maia verloor een titelgevecht met Tyron Woodley maar Covington was niet onder de indruk van Woodley.

“Ik zag veel dingen die Woodley deed en heb veel geleerd over de manier hoe Woodley vecht. Kijkend vanuit Maia’s oogpunt, hij was aan het vechten, hij probeerde een takedown te verwezenlijken. Hij probeerde het gevecht naar zijn sterktes te trekken. Woodley deed gewoon wat hij altijd doet. Hij loopt naar achter en probeert dan één explosieve stoot uit te delen. Hij speelt het veilig. Hij gaat er niet in om gasten te finishen. Ik heb daar veel van geleerd en tegen mij zal het een heel ander gevecht worden. Ik ben veel beter in worstelen dan Woodley. Wij hebben eerder geworsteld en als ik eerlijk ben was dat niet echt competitief.”

Covington is niet bezorgd over de striking game van Maia. Hij laat weten dat hij zelfs met een arm op zijn rug nog zou winnen van Maia in een striking duel.

“Ik kan een hand op me rug vastbinden en dan win ik nog in een striking partij. Zijn striking is waardeloos. Ja, zijn striking is effectief tegen gasten die bezorgd zijn over takedowns. Denk je dat ik bezorgd ben over takedowns? Hij heeft J.V [junior varsity] level takedowns. Die takedowns gaan niet werken tegen een All-American worstelaar die al sinds zijn vijfde takedowns verdedigt. Ik ben een compleet geëvalueerde vechter. Ik heb Dong Hyun Kim drie keer naar de grond geslagen, en wist hem bijna knockout te slaan. Hij is een goede striker. Hij heeft een aantal goede vechters knockout geslagen en een aantal goede strikers in de UFC. Mijn striking is gluiperig goed, mensen gaan erdoor slapen en dat gaat er ook gebeuren in dit gevecht. Ik zal Demian Maia voor alle mensen in slaap krijgen.”

“Hij springt altijd in de slachtoffers rol en zegt dat mensen racisten zijn, daarom willen ze hem niet zien vechten. Nee, niemand wil jou zien vechten omdat je het veilig speelt. Je stapt alleen maar achteruit en achteruit.”

Maia vocht zijn laatste partij tegen Woodley voor de UFC weltergewicht titel. Covington vindt dat hij daarom een titelkans moet krijgen als hij Maia weet te verslaan op UFC Fight Night 119.

“Ja, 100% zeker [moet een overwinning een titelkans opleveren] Hij is de laatste gast die voor de titel gevochten heeft. De andere gasten aan de top, [Robbie] Lawler, ging knockout na 40 seconden, dus dat gevecht kun je niet verkopen. Stephen Thompson verloor al twee keer. Maia is de laatste die een titelkans heeft gehad dus ik vind zeker dat dit gevecht een titelgevecht moet opleveren. Ik denk dat de UFC Woodley niet mag. Ze verkopen hem niet. Ze promoten hem niet omdat hij een fraudeur is en neppe kampioen. Hij springt altijd in de slachtoffers rol en zegt dat mensen racisten zijn, daarom willen ze hem niet zien vechten. Nee, niemand wil jou zien vechten omdat je het veilig speelt. Je stapt alleen maar achteruit en achteruit. Dus ik denk dat ik de volgende titelkans krijg tegen Woodley omdat de UFC een jonge hongerige gast wil die de titel om zijn middel wil binden. Ik ben de nieuwe Don van de weltergewicht divisie. Dit is mijn divisie nu.”

Mocht een overwinning niet een titelkans opleveren dan gaat Covington niet stilzitten en wachten op een kans. Hij wil actief blijven.

“Ik zal alles doen wat de UFC wil dat ik doe. Ik hou niet van het wachtspel. Ik hou van vechten man. Ik ben niet begonnen aan deze sport om niet te vechten. Ik geniet van het gevechten. Ik geniet oprecht om in de kooi te stappen. Ik ben niet zoals Rafael dos Anjos, die gaat afwachten op een titel. [inmiddels is Dos Anjos ingepland voor een partij met Robbie Lawler] Ik zal tegen iedereen vechten die de UFC voor mij zet. Ik ben hier om te vechten en te bewijzen dat ik de beste ben.”

Gezien hij samen met zijn beste vriend in de weltergewicht divisie top 10 rankings staat is de kans groot dat ze ooit elkaar zullen ontmoeten in de octagon. De twee heren hebben al eerder gesproken over dit scenario.

“Dat zal zeker lastig zijn. Als hij het wil. Dit is iets waar we zeven jaar geleden al eens over gesproken hebben. We spraken over dat we de #1 en #2 van de wereld zijn, en er alleen een wereldtitelgevecht gepland kan worden. Daar zal het grote geld liggen. Het gaat over de titel en pay-per-view etc. Als dat het meest spannende partij is, de fans het willen, Jorge het wil of andersom. Als hij de titel heeft en ik kom eraan, dan zal het moeten gebeuren. Dat is het lot, maar we zien wel. Ik focus me nu eerst op Demian Maia en Tyron Woodley.”

Transcript van het interview werd verzorgd door Bloody Elbow.

UFC Fight Night 119 Brunson vs. Machida, 28 oktober 2017, Geraldo Jose de Almeida Gymnasium, São Paulo, Brazilie

Main Card  | 04.00u Fox Sports 4
Derek Brunson vs. Lyoto Machida
Demian Maia vs. Colby Covington
Pedro Munhoz vs. Rob Font
Francisco Trinaldo vs. Jim Miller
Thiago Santos vs. Jack Hermansson

Preliminary Card | 02.00u UFC FightPass
Vicente Luque vs. Niko Price
Antonio Carlos Junior vs. Jack Marshman
Hacran Dias vs. Jared Gordon
Elizeu Zaleski Dos Santos vs. Max Griffin

Early Preliminary Card | 01.00u UFC FightPass
Deiverson Alcântara Figueiredo vs. Jarred Brooks
Marcelo Golm vs. Christian Colombo

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

Who’s Next ?!? UFC Fight Night 89: Macdonald vs. Thompson

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. In deze rubriek spelen we ...

UFC 211 Free Fight: Junior dos Santos vs. Gabriel Gonzaga

Junior dos Santos hoopt zijn titel terug te winnen op UFC 211 als hij ...

Anderson Silva heeft verlies tegen Michael Bisping nog steeds niet verwerkt

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. In februari van dit jaar ...

Nate Diaz lacht om aanbod UFC

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Foto: Scrap Digest Dana White ...