Gökhan Saki
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Foto: UFC

Het gaat Gökhan Saki voorlopig voor de wind. De Turkse kickbokser maakte nog niet zo lang geleden zijn debuut in de UFC, en maakte in Japan een sterke indruk voor iemand die twee jaar niet had gevochten. De UFC ziet het duidelijk wel in ‘The Rebel‘ zitten, want het zette de vechter in twee promo’s voor UFC Saitama. Vele fans delen de mening van de UFC, getuige het aantal reacties op internet en verschillende fora. In de gewonnen partij tegen Henrique da Silva, die hij overigens via knockout won, kwamen echter wel wat puntjes om aan te werken aan het licht. Zijn cardio was nog niet wat het wezen moest, wat echter niet gek was gezien het feit dat Saki ruim twee jaar niet had gevochten. Ook dient de vechter wat zuiniger met zijn kracht om te gaan, en meer combinaties te gooien, iets wat hij zelf ook grif toegaf. De UFC heeft nu snel een nieuw gevecht voor Saki geboekt, want ‘The Rebel‘ zal op UFC 219 opnieuw de octagon betreden. Zijn tegenstander wordt Khalil Rountree. ‘The War Horse‘, zoals Rountree’s bijnaam luidt, komt met een MMA record van 7-2 tegenover Saki te staan. De vechter vocht pas drie keer in de UFC, en verloor bovendien ‘The Ultimate Fighter’ finale van seizoen 23 van Andrew Sanchez. In zijn gewonnen partijen werd één ding duidelijk: Khalil heeft lood in zijn handschoenen.

Saki denkt echter wel in de smiezen te hebben wat Rountree van plan is. Het kon weleens zo zijn dat Rouwtree zal proberen het worstelgevecht met Saki aan te gaan, aangezien ‘The Rebel‘ op dat gebied nog niet echt getest is. Sak sprak met MMA Fighting  over zijn aankomende tegenstander:

“Ik denk dat Khalil een harde werker is. Het is een goede vechter, en ik denk dat hij gaat proberen te worstelen. Ik denk dat een hoop worstelcoaches me gaan bedanken, want ze kunnen nu een hoop geld verdienen. Iedereen zal nu wel privé worstellessen willen nemen, omdat ze niet staand tegen mij willen vechten. Zijn standup is goed. Als je niets over striking weet, dan lijkt het alsof zijn vechtstijl heel goed is, ik heb daarentegen al tegen iedereen gevochten. In mijn ogen probeert hij te striken, terwijl ik al een striker ben.” 

Het is alsof ik ronaldo ben, en hij slechts iemand is die met zijn vrienden in het park voetbalt.

 

Saki is inmiddels al aan het trainen voor de aankomende partij, en wacht nog op zijn visum voor de Verenigde Staten. Het plan is om naar de States te verhuizen, om daar fulltime te gaan trainen. Saki moet nog bijgeschaafd worden op het gebied van worstelen, iets wat hem zeker niet ontgaan is. ‘The Turkish Tyson‘ is tevreden met zijn progressie, zo verklaarde hij:

“Mijn worstelen wordt echt goed. Ik ben erg tevreden over mijn progressie, want ik denk dat ik het  goed snap. Met mijn jiu-jitsu gaat het ook de goede kant op. Zelfs mijn striking wordt nog beter, en ik heb al getraind met grote jongens. 

Ik ga hem mijn wil in de vechtpartij opdringen. Ze zullen zich allemaal moeten schikken in mijn manier van vechten.”

 

Het is opvallend te noemen dat Saki, met slechts twee MMA partijen achter de rug, werkelijk bruist van het zelfvertrouwen. Zo zei hij op een eerdere aflevering van The MMA Hour, dat hij volgend jaar de trotse eigenaar zal zijn van de lichtzwaargewicht titel. Een uitspraak, die net zo hard aankomt als één van zijn befaamde trappen tegen het been. Saki is echter nog niet eens op volle toeren, zo claimt hij zelf:

“Wat jullie in Japan zagen, was slechts 35% van wat mijn kickboksen kan zijn. Ik trainde niet heel veel op kickboksen voor het gevecht, omdat ik zoveel andere dingen in zo’n korte tijd moest leren. Ik had teveel te doen. 

Nu snap ik het spelletje beter, en snap ik ook beter hoe ik moet trainen. Nu maak ik voor alles op een slimme manier tijd. Ik train in korte sessies en ik leer alles wat ik moet weten. Ik heb ook veel aandacht aan mijn kickboksen gegeven, en ik train nu ook met een standup trainer. Ik ga een nieuw niveau laten zien. Mensen willen niet alles in één dag zien. Ik ga ze stap voor stap laten zien wie Saki is.”

 

Rountree heeft geen worstelachtergrond, sterker nog, ‘The War Horse’ traint pas vijf jaar MMA. Het schijnt dat de vechter aan het trainingskamp van Anderson Silva werd toegevoegd toen die zich voorbereidde op Nick Diaz. In dat trainingskamp schijnt hij ‘The Spider‘ zelfs knockout te hebben geslagen. Geen ongevaarlijke jongen dus, en Saki kan zijn borst nat gaan maken. Als ‘The Rebel’ echter zijn spelletje speelt, en vooral zijn verwoestende trappen ook ten tonele verschijnen, lijkt een glansrijke overwinning zeker een grote mogelijkheid. We gaan het meemaken op UFC 219, dat op 30 december in Las Vegas plaats zal vinden.

 

 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

Dominick Cruz;”Ik breng hem wel terug naar de realiteit”

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Dat is de reactie van ...

Yoel Romero

Yoel Romero: “GSP blijft niet op het middengewicht.”

Yoel Romero zag zaterdag de middengewicht titel een nieuwe eigenaar krijgen. Echter is hij ...

Weekly Fight Announcements: UFC

Deze week is onder andere de strijd om de zwaargewicht titel aangekondigd.

20 jaar Bruce Buffer

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. 16 februari 1996 was de ...