Jimmie Rivera
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Foto: MMA Mania

Het zijn goede tijden voor Jimmie Rivera. De New Yorker is in de UFC nog steeds ongeslagen, en won al vijf partijen op een rij. ‘El Terror‘ kan bouwen op het feit dat hij vechters als Iura Alcantara, Urijah Faber en Thomas Almeida aan zijn zegekar heeft weten te binden. Echter komt nu de grootste tegenstander voor Rivera aan bod. Een paar dagen geleden werd bekend dat Rivera op UFC 219 gaat vechten tegen Dominick Cruz. ‘El Terror‘ vroeg nadrukkelijk om Cruz na zijn zege op Almeida, die hij boekte op UFC Long Island. Rivera sprak gisteren met Bloody Elbow, en kon zijn enthousiasme nauwelijks bedwingen:

Ik ben enorm opgewonden. Dit gevecht is het meest logisch. Ik heb nu een win reeks van vijf, en ik heb de beste mensen verslagen. Het is tijd om tegen de volgende beste te vechten, zodat ik een titelshot kan krijgen.

Tegen wie moet ik anders vechten? Het is tegen Cruz of ik moet een titelshot krijgen. Ik ben bereid daar op te wachten. Ik ben dol op vechten, maar les geven is mijn grote passie. Dus als ik moet wachten, dan maalt mijn portemonnee daar niet echt om.”

Tegenstander Dominick Cruz heeft natuurlijk een grote staat van dienst, en heerste jarenlang over de bantamgewicht divisie. Cruz zelf is bereidt om in te vallen, wanneer Cody Garbrandt of TJ Dillashaw UFC 217 onverhoopt niet kunnen halen. Rivera is echter ervan overtuigd dat hij een belletje zou moeten krijgen als Garbrandt of Dillashaw het niet kunnen halen. Verder is hij prettig verrast dat Cruz het gevecht met hem aannam:

“Fuck ja, ik was erg verrast. Ik denk dat ze hem iets groots hebben beloofd, of hem hebben verteld dat dit de enige manier was. Ik weet het niet. Ik hoorde dat hij het gevecht wilde aannemen, en daar was ik erg verrast over. Ik ben blij. Ik ben blij dat hij het aannam, zodat ik hem lekker in elkaar kan rammen. 

Cruz is niet degene die een win reeks van vijf heeft, en hij heeft ook niet twintig partijen op een rij gewonnen. Ik weet niet wat er kan gebeuren, alles kan gebeuren, dat is het gekke. Wat zou je ervan zeggen als ze niet Cruz kiezen, maar mij? Wat als TJ geblesseerd raakt en niet kan vechten? Misschien mag ik dan wel tegen Garbrandt vechten. Wat gebeurt er als Cody uitvalt, en voor lange tijd niet kan vechten?”

 

Dominick Cruz is natuurlijk bekend, of berucht, om zijn vreemde manier van bewegen. Zijn voetenwerk is misschien wel het beste van de UFC. Rivera zegt dat hij niet speciaal voor Cruz gaat trainen, en dat hij zich vasthoudt aan zijn routine:

“Ik ga gewoon doen wat ik normaal doe. Mezelf klaarmaken voor een gevecht zoals ik altijd doe, en gewoon kei- en keihard trainen. Dat is alles wat belangrijk is. Ik kijk me plezier vooruit naar het volgende gevecht. Ik hou me gewoon aan hetzelfde strijdplan. Ik ga keihard trainen, de octagon instappen en de winst pakken. 

Ik heb goede trainings partners die iedereen kunnen nadoen, en ik heb geweldige coaches. Dat is alles wat ik nodig heb.”

 

Rivera geeft aan dat hij wel degelijk gaten in het strijdplan van Cruz ziet:

“Cruz was alleen een goede worstelaar. Hij heeft nog nooit tegen iemand gevochten die goed kon boksen. Als je iemand neerzet die alleen goed worstelt, dan is de stand-up zo belangrijk. Wie heeft er dan het beste boksen en kickboksen? Garbrandt had dat voordeel in de partij tegen Cruz, en hij liet de wereld zien waar Cruz niet goed in is.”

 

Tenslotte wil Rivera zich wel even wagen aan een voorspelling voor het gevecht tussen Cody Garbrandt en TJ Dillashaw, die op UFC 217 de degens gaan kruisen:

“Het wordt een interessant gevecht. Ik kies TJ, omdat hij niet van die slepende blessures heeft gehad. Hij heeft geen rug- of andere zware blessure gehad, het is gewoon moeilijk om terug te komen als je dat hebt gehad. Dus ik kies degene die het fitst en gezondst van de twee is.”

 

Kan Rivera afrekenen met Cruz, en zo de volgende vechter zijn die voor de bantamgewicht titel kan gaan vechten?

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

Weekly Fight Announcements

Cris Cyborg zal haar titel verdedigen op UFC 222 tegen oud Invicta FC kampioene ...

The talk before the walk: Mike Wilkinson vs Makwan Amirkani

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. “The talk before the walk” ...

(Vlog) UFC 205 Embedded — Episode 2

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. UFC 205 Embedded is een ...