Kamaru Usman
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Foto: Kamil Krzaczynski-USA TODAY Sports

Kamaru Usman is bij het gros van de MMA fans waarschijnlijk nog niet heel bekend. Maar daar lijkt verandering in te komen. De vechter, die onder de hoede van Henri Hooft staat, won namelijk al zes keer op een rij en verloor nog niet in de UFC. Als laatste liet hij Sergio Moraes kennis maken met zijn verwoestende kracht. Bij elke overwinning lijkt er steeds meer waardering en aandacht voor de man die ze toepasselijk ‘The Nigerian Nightmare‘ noemen, te komen. Het gaat de vechter echter allemaal niet snel genoeg. Zo is hij verbolgen over het feit dat bepaalde vechters een voorkeursbehandeling lijken te krijgen. Hij was afgelopen maandag te gast bij The MMA Hour en sprak daar uitgebreid met Ariel Helwani. Zo vroeg hij zich als eerste af waarom hij de push niet krijgt:

 

 

“Ik weet niet zeker of ze denken dat ik maar uit Nigeria kom. Ze zijn nog niet echt doorgebroken in dat segment van de markt, en misschien denken ze dat ze daar niet zoveel gevechten kunnen verkopen. Dus wat is het punt om iemand te pushen die uit dat deel van Afrika komt? Ik denk dat dat het is, want het kan niet veel anders zijn.”

 

Het komt al snel op het onderwerp Rafael Dos Anjos. Usman vindt het behoorlijk oneerlijk dat de voormalige lichtgewicht kampioen nu al dicht tegen een titelshot op 170 pond zit, terwijl hij slechts twee keer in de divisie heeft gevochten.

“Nu is RDA ineens hier, nadat hij twee keer verloor op lichtgewicht, hij gaat een gewichtsklasse omhoog, hij vecht tegen Tarec Saffiedine die op nummer veertien stond, toen ik op dat moment op nummer tien stond. Ze halen iemand erbij die onder mij gerankt stond, en hij vocht een beslissing uit met hem. De ranking wordt bekendgemaakt en RDA staat ineens voor me. Waar slaat dat op? 

En daarna vecht hij tegen Neil Magny, die ik al een tijdje tot vechten proberen te dwingen. Hij maakt Magny binnen vier minuten af, en ik maakte iemand af die Magny sneller afmaakte dan RDA dat deed. Waar slaat het allemaal op?” 

 

Het moge duidelijk zijn: RDA is nu het hoofddoel van Usman. Rafael Dos Anjos heeft nu een grote schietschijf op zijn rug, en ‘The Nigerian Nightmare’ is vastberaden om zijn doel te raken. Hij benadrukt dat het hem niet zal bevallen wanneer RDA hem ontwijkt:

“Ik word niet blij als RDA me gaat ontwijken. Dan wordt ik echt ongelukkig. Dat is degene die ik wil. Hij is nu de nummer vijf, en ik denk dat ik dat eigenlijk zou moeten zijn. Ik denk dat ik van de kampioen kan winnen. Maar op dit moment wil ik die nummer vijf positie naast mijn naam hebben. RDA moet tegen me vechten, en als hij me gaat ontwijken, en ik denk dat hij dat zeker gaat proberen, dan moeten we even verder kijken naar wat er logisch is.”  

 

Een andere naam die weleens de interesse van Usman zou kunnen wekken is die van Mike Perry. Ook Perry is aan een opmars bezig in de weltergewicht divisie. Dat is ook Usman zeker niet ontgaan. Iemand die ook de interesse van Usman wekt is Carlos Condit. De voormalig interim kampioen kondigde onlangs aan terug te willen komen.

“Ik denk dat Mike Perry iemand is waar de fans wel om geven. En ik denk dat Mike Perry iemand is die komt om echt te vechten. Ik hoop dat hij me niet ook probeert te ontwijken. 

Als Condit geïnteresseerd is, dan zeg ik geen nee. Hij is ooit de interim kampioen van de divisie geweest, dus dat is zeker een gevecht dat ik aan zou nemen als dat me dichter bij een titelshot brengt.”

 

Echter lijkt het erop dat het geen van al die namen wordt. Het lijkt er steeds meer op dat Usman tegen Neil Magny gaat vechten. De twee waren op twitter al bezig om elkaar uit te dagen, en een datum en plaats bepalen lijkt slechts een kwestie van tijd.

 

De voorkeur van Magny lijkt op UFC 218 in Detroit te vallen. Aangezien Usman graag in december zou willen vechten, zal het niet lang duren voordat hij akkoord gaat.

Transcript van het interview werd verzorgd door MMA Fighting.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

Michael Bisping: “Dit is een teken dat Vitor Belfort een pussy is.”

Vitor Belfort liet lachend de naam CM Punk vallen als laatste tegenstander uit zijn ...

Jessica Eye: “Dat is onzin Paige, en hopelijk lees je dit.”

Jessica Eye is boos op Paige VanZant voor het weigeren van een gevecht. De ...

Alistair Overeem

Alistair Overeem: “Ik was echt verrot. En het werd alleen maar erger.”

Het waren een aantal roerige dagen voor Alistair Overeem. Hij had te maken met ...

Cub Swanson vs Artem Lobov main event Fight Night Nashville

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Foto: Fight Network UFC Fight ...