Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Tony Ferguson en Kevin Lee zullen strijden om de UFC interim lichtgewicht titel en Demetrious Johnson kan deze week het record verbreken van meest opeenvolgende titelverdedigingen. Zoals gebruikelijk begint een PPV Fight Week met een countdown naar het evenement toe. In deze editie van UFC Countdown worden Tony Ferguson, Kevin Lee, Demetrious Johnson, Ray Borg, Fabricio Werdum en Derrick Lewis onder de loep genomen. 

Tony Ferguson (33) kwam de UFC binnen via The Ultimate Fighter. ‘El Cucuy’ won het dertiende seizoen wat gehouden werd in de weltergewicht divisie. Na de gewonnen finale besloot Ferguson gelijk af te zakken naar de lichtgewicht divisie waar hij nagenoeg foutloos bleef. Buiten een verlies tegen Michael Johnson om, won Ferguson al zijn partijen. Hij versloeg onder andere Danny Castillo, Josh Thomson, Edson Barboza en Rafael dos Anjos. Hij heeft een MMA-record van 22-3 [UFC 12-1]. Daarnaast won hij nog drie partijen tijdens TUF-13.

Kevin Lee (25) maakte in 2014 zijn debuut voor de UFC en stapte in totaal elf keer de octagon in. ‘The Motown Phenom’ kwam de UFC binnen nadat hij zich kroonde tot de Total Warrior Combat lichtgewicht kampioen. Hij begon zijn UFC-carrière met een valse start met een verlies tegen Al Iaquinta. Daarna begon Lee zijn draai te vinden. Hij versloeg onder andere The Ultimate Fighter acht winnaar Efrain Escudero, Francisco Trinaldo en Michael Chiesa. Lee heeft een MMA-record van 16-2 [UFC 9-2].

Demetrious Johnson (31) staat aan de vooravond om het record van meest opeenvolgende titelverdedigingen – die op naam van Anderson Silva en Johnson zelf staat –  te verbreken. Beide atleten staan op 10 opeenvolgende titelverdedigingen. Johnson kwam de UFC binnen nadat de organisatie de WEC overnam en maakte in 2011 zijn debuut voor de UFC. 16 maanden later wist hij zijn eerste titel te winnen tegen Joseph Benevidez daarna verdedigde hij zijn titel achtereenvolgens tegen John Dodson, John Moraga, Joseph Benevidez, Ali Bagautinov, Chris Cariaso, Kyogi Horguchi, John Dodson, Henry Cejudo, Tim Elliot en Wilson Reis. Hij heeft een MMA-record van 26-2-1 [UFC 14-1-1].

Ray Borg (24) begon zijn UFC-carrière met een verlies in 2014. Vervolgens stapte hij nog zesmaal de octagon in waar hij op het moment bezig is aan een zegereeks van twee partijen. Louis Smolka en Jussier Formiga moesten hun meerdere kennen in ”The Tazmexican Devil”. Borg heeft een MMA-record van 11-2 [UFC 5-2].

Fabricio Werdum (40) is bezig aan zijn tweede periode binnen de UFC. De Braziliaan had tussendoor een uitstapje naar Strikforce. De voormalig UFC-kampioen stapte dertien keer de octagon in en versloeg onder andere Travis Browne, Mark Hunt, Roy Nelson en Gabriel Gonzaga. ‘Vai Cavalo’ wist in zijn carrière ook te winnen van de gebroeders Emelianenko [Fedor, Alexander]. Hij heeft een MMA-record van 21-7-1 [UFC 9-4].

Derrick Lewis (32) is al sinds 2014 actief voor de UFC en stapte daarin twaalf keer de octagon in. De voormalig Legacy FC zwaargewicht kampioen was bezig aan een imposante reeks van zes overwinningen maar moest zijn meerdere kennen in Mark Hunt tijdens zijn laatste partij afgelopen juni. Van zijn twaalf UFC-partijen werd slechts één partij beslist door de jury. Lewis versloeg onder andere Gabriel Gonzaga, Roy Nelson en Travis Browne. Hij heeft een MMA-record van 18-5-0-1 [UFC 9-3].

Bekijk hier UFC 216 Countdown. [44.07m]

UFC 216 Ferguson vs. Lee, 7 oktober 2017, T-Mobile Arena, Las Vegas, Amerika

Main Card
Tony Ferguson vs. Kevin Lee | voor de UFC interim lichtgewicht titel
Demetrious Johnson vs. Ray Borg | voor de UFC vlieggewicht titel
Fabricio Werdum vs. Derrick Lewis
Beneil Dariush vs. Evan Dunham

Preliminary Card
Tom Duquesnoy vs. Cody Stamann
Will Brooks vs. Nik Lentz
Lando Vannata vs. Bobby Green
Pearl Gonzalez vs. Poliana Botelho

Early Preliminary Card
Walt Harris vs. Mike Godbeer
John Moraga vs. Magomed Bibulatov
Thales Leites vs. Brad Tavares
Matt Schnell vs. Marco Beltrán

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Bart Slegers

    Content writer EPIC MMA, UFC Nederland en Bellator MMA Nederland

  • Show Comments (0)

You May Also Like

Jedrzejczyk vs Andrade UFC 211

Joanna Jedrzejczyk vs Jessica Andrade officieel voor UFC 211

Het gaat dan toch gebeuren. Joanna Jedrzejczyk en Jessica Andrade gaan het op UFC ...

Win een gratis exemplaar van EA UFC 2 !

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Op 17 maart ligt EA ...

Germaine de Randamie

Germaine de Randamie reageert via social media zelf op kritiek

Germaine de Randamie reageert opnieuw, dit keer op de ontstane kritiek na haar aankondiging ...

(Video) Een blik vooraf op UFC 203

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Neem een blik vooraf op ...