Khabib vs Barboza
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Foto: Twitter UFC

Op 30 januari zal in Las Vegas UFC 219 plaats gaan vinden. De UFC is er alles aan gelegen om de kaart zo spectaculair mogelijk te maken, om met een knal het nieuwe jaar in te gaan en het oude jaar spetterend af te sluiten. En het lijkt er op dat de organisatie alle registers open trekt om dat mogelijk te maken. Het kondigde gisteren aan dat Khabib Nurmagomedov tegen Edson Barboza gaat vechten. Eigenlijk wilde de UFC ook aankondigen dat Amanda Nunes haar titel zou gaan verdedigen tegen Raquel Pennington. Er was al een verbale overeenkomst tussen de twee vechtsters, maar een dag daarna was ‘Rocky‘ betrokken bij een auto ongeluk waarbij ze geblesseerd raakte aan haar been. Weg titelshot.

Het gevecht tussen Nurmagomedov en Barboza hing al een tijdje in de lucht. De Braziliaan verklaarde al in een eerder stadium dat hij het gevecht kreeg aangeboden, en accepteerde. Nu is de kogel echt door de kerk. Barboza verklaarde zelf:

“Ik heb een grote mededeling voor jullie: op 30 december zal ik in Las Vegas vechten tegen Khabib Nurmagomedov. Het wordt een grote oorlog. Jullie weten dat ik van oorlog hou, dus jullie moeten hier echt voor gaan zitten, jongens. Ik hoop dat jullie niet knipperen. Dit wordt echt een grote oorlog, en ik ben er klaar voor.”

 

Khabib wilde eigenlijk tegen Tony Ferguson vechten, maar de Rus heeft zijn zin dus niet gekregen. ‘The Eagle‘ zal genoegen moeten nemen met Barboza, waarmee absoluut niet te sollen valt. De matchup is een zeer interessant contrast in stijlen, Nurmagomedov wil natuurlijk het gevecht naar de grond brengen. Barboza daarentegen is een capabele striker, met vooral dodelijke trappen. Het wordt zaak voor de Braziliaan om zijn momenten goed te kiezen, en niet blind op de Rus in te trappen. Het gevaar ontstaat namelijk dat ‘The Eagle‘ de trappen kan timen en vangen, om zo snel voor een takedown te gaan.

Voor Khabib wordt het zaak om de afstand snel te verkleinen, om zo de gevaarlijke trappen van Barboza uit het spel te halen. Op de grond is de Rus heer en meester. En daar zal hij het gevecht dan ook snel heen willen brengen.

 

De eerste vraag is natuurlijk: kan Khabib 155 pond veilig halen? Dat was nogal een issue bij de laatste keer dat hij op streefgewicht probeerde te komen. Wat heet, de Rus haalde door de weightcut problemen de weegschaal überhaupt niet, en moest zijn gevecht met Tony Ferguson annuleren. De Rus beloofde in een eerder stadium beterschap. Gaat hem dat ook lukken?

De kaart van UFC 219 ziet er voorlopig zo uit:

  • Edson Barboza vs. Khabib Nurmagomedov
  • Dominick Cruz vs. Jimmie Rivera
  • Cynthia Calvillo vs. Carla Esparza
  • Matheus Nicolau vs. Louis Smolka
  • Carlos Condit vs. Neil Magny
  • Khalil Rountree vs. Gokhan Saki
  • Rick Glenn vs. Myles Jury
  • Emil Meek vs. Kamaru Usman
  • Marc Diakiese vs. Dan Hooker

 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

Tony Ferguson

Tony Ferguson: “Nate Diaz en ik kunnen een mooie show neerzetten.”

Tony Ferguson heeft de teleurstelling van UFC 209 blijkbaar al verwerkt. Hij heeft nu ...

Joey Hamilton over verschillende tatoeages in de UFC

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Ink Master Joey Hamilton geeft ...

Voormalig TUF-winnaars Joe Stevenson en Eddie Gordon deelnemers TUF 25

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.Het nieuwe seizoen van The Ultimate ...

Fight Announcements Recap Week 15 (2016).

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. MAASTRICHT – Ook deze week ...