Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Foto: UFC

2017 is het jaar van Volkan Oezdemir (28). De Zwitser bestormde de UFC-lichtzwaargewicht divisie dit kalenderjaar en zal de jaarwisseling doormaken als toekomstig titel uitdager. Nadat Daniel Cormier zijn titel terugkreeg wendde hij zich tot Twitter om aan zijn fans te vragen wie zijn volgende tegenstander moet worden. Uitslag: Volkan Oezdemir.

“No Time” had zelf een andere weg naar de titel voor ogen. Tijdens de guest fighters interviews op UFC Rotterdam sprak Oezdemir zijn wens uit om met Alexander Gustafsson de octagon in te stappen om te bepalen wie – The King of Europe – is. Daniel Cormier bood Oezdemir via een stemming op Twitter een snellere weg naar de titel.

“Jullie kiezen…
Gus [Alexander Gustafsson] 2 [overwinningen] op een rij (Jan Blachowitz, Glover Texeira)
Volkan 3 op een rij (Ovince Saint Preux, Misha Circunov, Jimi Manuwa)
Tegen wie moet ik nu vechten?”

Zes dagen later maakte Cormier zijn volgende tegenstander bekend.

“@volkan_oezdemir ik heb het gevraagd en de mensen wil ons tegen elkaar zien. Dus je krijgt het man. Laat me eerst een datum uitzoeken. Ze hebben jou gekozen vriend. Gefeliciteerd.”

In gesprek met Ariel Helwani op The MMA Hour laat Oezdemir weten verheugd te zijn dat Daniel Cormier en de fans hem gekozen hebben.

“Natuurlijk, ik hield het goed in de gaten. Dat was iets heel groots, ik voel me heel trots. Cormier is iemand waar ik veel respect voor heb. Het feit dat hij mij uitdaagt, een poll maakt en zijn fans willen mij, dat is iets dat nog meer betekend voor mij. Als de fans mij kiezen dan doet dat veel met mij. Ik ben heel gelukkig met alles wat er nu speelt. Het jaar 2017 is een geweldig jaar voor mij en 2018 gaat nog veel beter worden.”

“Hopelijk zijn z’n hersens goed hersteld want ik kom eraan.”

Er staat nog geen officieel datum vast voor het gevecht maar Oezdemir geeft aan dat het zeker gaat gebeuren. De gesprekken zullen binnenkort beginnen.

“We gaan binnenkort alles bespreken, maar nu proberen we eerst het gevecht te promoten. Dit gevecht gaat zeker gebeuren. Ik wil het zeker en ik begrijp dat Cormier het ook wil, dus ja.”

Cormier verloor voor het eerst via een knockout tijdens zijn rematch met Jon Jones op UFC 214, en “No Time” wil de volgende zijn die “DC” trakteert op een knockout. Maar dat zal wel snel gebeuren want zoals zo vaak heeft Oezdemir, geen tijd.

“Het zal niet een goede situatie worden voor hem omdat ik knockout kracht hebt, dat is één ding wat zeker is. Hopelijk zijn z’n hersens goed hersteld want ik kom eraan. Ik denk in de eerste twee minuten, dat is mijn doel in ieder geval. Ik zal via al mijn trainingen ervoor zorgen dat hij knockout gaat.

Ik heb hier geen tijd voor. Ik wil niet geblesseerd raken. Ik ga hem gewoon heel snel knockout slaan”

Daniel Cormier reageerde al snel op het interview van Oezdemir.

“Ha, Volkan is officieel niet meer goed bij zijn hoofd.” 

Bekijk hier het hele segment met Volkan Oezdemir. [17.50m]

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (1)

  • Kenny Démarest
    Kenny Démarest

    Dat hebben er al zoveel gezegd…

You May Also Like

Ook B-test Jon Jones komt positief terug

Het lijkt erop dat we Jon Jones wederom voor lange tijd moeten missen. Nadat ...

Is de terugkeer van Carlos Condit aanstaande?

Het lijkt erop dat Carlos Condit snel zijn rentree in de UFC gaat maken.

BREAKING: Mayweather vs. McGregor deal is klaar!

Kevin Iole meldt dat Mayweather en McGregor er uit zijn en 26 augustus in ...

Bekijk hier de weigh-ins van UFC Vancouver: Maia vs Condit

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Vannacht staan de atleten vanaf ...