Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Foto: Sherdog

Bellator MMA gaat hedendaags door het leven zonder zwaargewicht kampioen, en daar zal op een grootse manier verandering in komen. De organisatie zal een achtmanstoernooi in het leven roepen om uiteindelijk een nieuwe zwaargewicht kampioen te kronen. Het deelnemersveld beloofd een spectaculair toernooi te worden met; Ryan Bader, Fedor Emelianenko, Quinton Jackson, Muhammed Lawal, Frank Mir, Matt Mitrione, Roy Nelson en Chael Sonnen.

Het toernooi zal door het leven gaan als de Bellator World Grand Prix 2018, en zal verspreidt worden over zeven evenementen waarin de uiteindelijke kampioen gekroond zal worden in december van het volgende jaar. Bellator MMA-president Scott Coker bracht het nieuws aan MMA junkie en USA Today Sports en spreekt over een iconisch evenement.

“Dit zal iconisch worden voor ons. Traditioneel gezien worden martial arts toernooien altijd op deze manier gehouden. Nu hebben we de mogelijkheid om acht iconische namen uit onze sport samen te brengen verspreidt over een jaar. Wie er dan ook zal winnen, die zal uiteindelijk gekroond worden tot zwaargewicht kampioen.

“Dit zijn iconische namen.”

Ik denk dat er enkele gevechten zijn die de mensen willen zien. Geloof me, we zullen een paar geweldige match-ups krijgen dit toernooi. Dit zijn iconische namen, grote merken.”

Bellator MMA gaat al een jaar door het leven zonder zwaargewicht kampioen. De laatste kampioen was Vitaly Minakov. De Rus verdedigde zijn titel voor het laatst in 2014 tegen Cheick Kongo, maar stapte daarna niet meer de Bellator-kooi in. Uiteindelijk werd hij op 14 mei 2016 gestript van zijn titel wegens inactiviteit.

Het deelnemersveld bestaat uit vier huidige Bellator-zwaargewichten en vier Bellator-lichtzwaargewichten die een stap omhoog zullen maken voor de Bellator MMA World Grand Prix 2018.

Deelnemersveld Bellator MMA World Grand Prix 2018

Fedor Emelianenko (41) maakte afgelopen juni zijn debuut voor Bellator en verloor hierin van Matt Mitrione. “The Last Emperor” is één van de grootste legendes die de MMA-sport te bieden heeft, en de voormalig Pride-kampioen werd benoemd tot 2000’s vechter van het decennium, en heeft een MMA-record van 36-5, Bellator MMA 0-1.

Frank Mir (38) is een voormalig UFC zwaargewicht kampioen en bezit het record voor meeste overwinning in de UFC zwaargewicht divisie en meeste finishes in de UFC zwaargewicht divisie. Afgelopen augustus tekende Mir een contract met Bellator voor meerdere partijen. Hij heeft een MMA-record van 18-11, Bellator MMA 0-0.

Roy Nelson (41) maakte afgelopen september zijn debuut voor Bellator MMA op Bellator 183 waarin hij de kooi wist te verlaten met een unanimous decision overwinning over Javy Ayala. Nelson vocht het grootste gedeelte van zijn carrière voor de UFC waar hij het tiende seizoen van The Ultimate Fighter wist te winnen door Brendan Schaub te verslaan in de finale. Hij heeft een MMA-record van 23-14, Bellator MMA 1-0.

Matt Mitrione (39) maakte vorig jaar zijn debuut voor Bellator MMA en stapte sindsdien drie keer de kooi in. “Meathead” is een voormalig American Football speler die uitkwam in de National Football League voor de New York Giants en de Minnesota Vikings. Mitrione stapte de MMA-wereld in via het reality programma The Ultimate Fighter van de UFC. Hij heeft een MMA-record van 12-5, Bellator MMA 3-0.

Ryan Bader (34) is de huidige Bellator MMA lichtzwaargewicht kampioen en verdedigde zijn titel vorige week tegen Linton Vassell op Bellator 186. “Darth” maakte eerder dit jaar zijn debuut voor Bellator MMA in een titelgevecht met Phil Davis. Net als Nelson wist ook Bader het reality programma The Ultimate Fighter te winnen. Hij heeft een MMA-record van 24-5, Bellator MMA 2-0.

Quinton Jackson (39) tekende onlangs een nieuw contract met Bellator MMA en wist al eerder een Bellator MMA toernooi te winnen. In 2014 wist “Rampage” een Bellator MMA lichtzwaargewicht toernooi op zijn naam te zetten. Daarnaast is Jackson een voormalig UFC lichtzwaargewicht kampioen. Jackson maakte naam tijdens de Pride-tijdperk en werd wereldwijd bekend door zijn smackdown knockout tegen Ricardo Arona. Hij heeft een MMA-record 37-12, Bellator MMA 4-1.

Muhammed Lawel (36) is actief in de lichtzwaargewicht divisie en wist net als Jackson al eens een Bellator MMA toernooi te winnen. “King Mo” deed dit in 2013 en wist zich hiermee te verzekeren van een titelgevecht, die hij niet wist te winnen. Lawal is met veertien Bellator-partijen de langst dienende Bellator-atleet van alle Bellator MMA World Grand Prix 2018 deelnemers. De voormalig Strikeforce kampioen heeft een MMA-record van 21-6, Bellator MMA 10-4.

Chael Sonnen (40) maakte begin dit jaar zijn debuut voor Bellator MMA met een verlies partij tegen Tito Ortiz, maar “The American Gangster” herpakte zich via een rivalenstrijd met Wanderlei Silva. Sonnen maakte furore tijdens zijn UFC-tijdperk waar hij twee keer voor de titel mocht vechten. In 2010 greep hij naast de middengewicht titel tegen Anderson Silva en in 2013 naast de lichtzwaargewicht titel tegen Jon Jones. Hij heeft een MMA-record van 29-5-1, Bellator MMA 1-1.

De organisatie hoopt de Grand Prix in januari af te trappen waardoor de loting voor Bellator MMA World Grand Prix 2018 in de nabije toekomst afgerond zal worden.

 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
 • Bart Slegers

  Content writer EPIC MMA, UFC Nederland en Bellator MMA Nederland

 • Show Comments (5)

 • Raoul Haartsen
  Raoul Haartsen

  Bas van Tilburg HW Grandprix. Helaas geen Minakov haha

 • Sjoerd Hermkens
  Sjoerd Hermkens

  Dawid Grosman Koen Thurlings vet!

 • Julian Xander Koot
  Julian Xander Koot

  Dit zou UFC moeten voor als kampioenen om wat voor reden dan ook worden geschorst!

 • Bobby de Graaf
  Bobby de Graaf

  Mitrione

 • Brian van Gils
  Brian van Gils

  Romain Reijnaars Jim Snellen heel ziek

You May Also Like

(Video) Rizin FF boekt Wanderlei Silva!

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Een week na het nieuws ...

(Preview Main Event) Bellator 146: Kato VS. Manhoef

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Aanstaande vrijdag is het weer ...

(Video) Preview Bellator 147: Thomson vs. Villaseca

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Naast vanavond`s Glory 26 evenement, ...