Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Foto: Bloody Elbow

Daniel Cormier (38) verwacht dat zijn aankomend gevecht met Volkan Oezdemir (28) nog steeds doorgaat. Er is nog geen officiële datum naar voren gekomen, wel wordt er gehint naar UFC 220, maar de lichtzwaargewichten hebben in ieder geval een mondeling akkoord. Echter, werd Oezdemir onlangs opgepakt voor zware mishandeling en hangt de match-up aan een zijden draadje.

Cormier [19-1-1, UFC 8-1-1] boog zich over de situatie van Oezdemir #2 [15-1, UFC 3-0] in zijn podcast Talk and Talker. De Zwitser is inmiddels vrij op borgtocht. De arrestatie kwam tot stand nadat “No Time” op 12 augustus deelnemer was aan een kroeggevecht. Er is een onderzoek gaande die moet uitwijzen of de Zwitser handelde uit zelfverdediging. De UFC lichtzwaargewicht kampioen hoopt dat dit het geval zal zijn.

“Ik geloof dat het gevecht nog steeds zal gebeuren, zoals ik heb begrepen ging het om zelfverdediging. Als deze gasten iets aan het doen waren, en ze kunnen bewijzen dat het om zelfverdediging ging… je hebt het recht om jezelf te verdedigen. Dus als hij zichzelf aan het verdedigen was, dan zal het gevecht nog steeds gebeuren. Hopelijk gaat het door zoals gepland.

Zo niet, dan wordt het een heel ander verhaal, maar ik denk dat hij er goed vanaf zal komen. Als het huiselijk [geweld] was, dan ben je de sjaak. Alles met huiselijk, dan is het klaar. Zonder twijfel, daar zitten geen addertjes onder het gras. Als je f*cking uithaalt naar een vrouw, dan ben je f*cking klaar. Zoals het hoort. We zullen zien.”

Mocht de situatie slecht uitpakken voor Oezdemir dan moet er verder gekeken worden. De meest logische naam is dan Alexander Gustafsson #1 (30). Echter, is de The Mauler [18-4, UFC 10-3] twee dagen geleden geopereerd aan zijn schouder en kan die naam alweer doorgestreept worden.

“Update! Operatie is klaar. Mijn schouder is gefixt, voelt geweldig, drie maanden heeft er een plaat in me gezeten die mijn sleutelbeen op z’n plaats hield. Nu herstellen en langzaam weer op 100% gaan trainen! Kan niet wachten om de Octagon weer in te stappen.”

Ovince St.Preux #5 (34) is het sterkst bezig van de huidige top vijf. “OSP” [22-10, UFC 10-5] is momenteel bezig aan een zegereeks van drie opeenvolgende overwinningen over Marcos Rogério de Lima via een Von Flue Choke submission , Yushin Okami via een Von Flue Choke submission en onlangs won hij op UFC 217 spectaculair via een headkick knockout van Corey Anderson.

“Jon Jones = doping, Volkan [Oezdemir] = problemen. Gus [Gustafsson] = heeft al verloren van Daniel Cormier. Waarmee je uitkomt bij DC en mezelf. Twee schone atlete die punch face spelen. PS – ik houd ook van kick face.”

Jimi Manuwa #4 (37) klinkt na Gustafsson wellicht als de meest logische keuze als je puur kijkt naar de verstandhouding tussen de beide heren. Manuwa [17-3, UFC 6-3] en Cormier hebben namelijk al vaker over en weer woorden gehad. Wat tegenspreekt voor “The Poster Boy” is dat hij in zijn laatste partij op UFC 214 binnen 42 seconden bruut knockout geslagen werd door Oezdemir, die zoals gewoonlijk “No Time” had.

“Als Volkan de partij niet meer kan halen. IK BEN KLAAR.”

Om de volledige top vijf te behandelen is er ook nog Glover Teixeira #3 (38). De Braziliaan verloor zijn laatste partij via een vijfde ronde knockout tegen Alexander Gustafsson. Teixeira staat momenteel gepland voor een confrontatie met Misha Cirkunhov #7(30) op UFC on FOX 26 Lawler vs. Dos Anjos, die gehouden wordt op 16 december.

Wie zal Daniel Cormier tegenover zich krijgen in de Octagon. Wordt het toch Oezdemir, gaat de eer naar de atleet in vorm St. Preux of wordt er toch een persoonlijke vete uitgevochten met Manuwa?

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Bart Slegers

    Content writer EPIC MMA, UFC Nederland en Bellator MMA Nederland

  • Show Comments (0)

You May Also Like

Dana White geeft aan dat Cerrone’ partij voor de bel was gestopt

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Jorge ‘Gamebred’ Masvidal versloeg Donald ...

Dana White over Uriah Hall: “Hij neemt het niet serieus.”

Het UFC Performance Institute laat weten dat Uriah Hall niet serieus bezig was met ...

Rafael dos Anjos stapt over naar welterweight divisie

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Voormalig UFC lightweight kampioen Rafael ...

Anderson Silva Nick Diaz

Anderson Silva wil rematch tegen Nick Diaz

Anderson Silva wil nog een keer tegen Nick Diaz vechten. Krijgt hij zijn zin?