Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Met slechts twee weken te gaan kreeg Nills van Noord (17-8-2) te horen dat hij het in Antwerpen op mocht nemen tegen Mauro Cerilli voor de Cage Warriors titel in het zwaargewicht. Hij kan de tweede Nederlandse kampioen worden in de geschiedenis van de organisatie. EPIC MMA sprak van Noord in voorbereiding op zijn partij.

 

Cage Warriors

De Ierse organisatie is een begrip in Europa en heeft meer dan 80 evenementen georganiseerd in meer dan 12 landen. De organisatie is een kweekvijver geweest voor Europese supersterren. Michael Bisping, Joanna Jedrzejczyk, Gegard Mousasi en Conor McGregor hebben allen gevochten voor Cage Warriors. Nu is het aan van Noord om deze trend door te zetten, door morgen een mooie partij neer te zetten in de Lotto Arena in Antwerpen.

 

Inval partij

Mauro Cerilli zou het in eerste instantie opnemen tegen de huidige licht-zwaargewicht kampioen Karl Moore. Toen Moore geblesseerd raakte moest hij zijn droom als kampioen in meerdere divisies in de diepvries gooien. Cage Warriors had een nieuwe tegenstander nodig en nam contact op met Nilis van Noord. “Ik ben al een tijdje met de matchmaker bezig van Cage Warriors, al jaren eigenlijk”, zegt van Noord, “Misschien wel drie of vier jaar. Er werd vaak contact met mij opgenomen om op kort termijn in te vallen maar elke keer kwam het er niet van. Dit keer kwamen ze met een aanbod waar ik geen nee op kon zeggen”. 

Twee weken voorbereiden lijkt kort maar volgens van Noord zal dat geen probleem zijn. “Ik train altijd weet je, ik spar bij (Bert) Kops en train altijd bij Bob (Schreiber), Ik heb veel met Stefan (Struve) getraind de afgelopen tijd. Sinds zijn laatste partij hebben wij zeker drie tot vier avonden per week getraind samen”. zei van Noord vol zelfvertrouwen.

 

Mauro ‘The Hammer’ Cerilli

Zijn tegenstander Mauro Cerilli zal net als van Noord ook aanstaande zaterdag zijn debuut maken voor Cage Warriors. Cerilli gaat dit gevecht aan met een record van 10-2 en een win reeks van drie. Van Noord houdt hem al een tijdje in de gaten. “Ik volg veel jongens van mijn klasse in het Europese circuit en ik ken hem wel een beetje. Hij heeft goede harde stoten en is een ground-and-pound vechter”. Van Noord is zelf ook comfortabel op de grond maar wil ook zijn staande kwaliteiten laten zien. “Op de grond voel ik me zeker comfortabel en staand begin ik me steeds beter te voelen. De afgelopen jaren is mijn standup veel beter geworden en ik kan niet wachten om dat te laten zien”.

 

Hoe van Noord de partij ziet eindigen

Veel atleten visualiseren de partij voordat ze de kooi in stappen en komen met complete voorspellingen. Van Noord is wat dat betreft heel nuchter. “Wij zijn niet zo van de gameplans en strategieën. Tuurlijk heb ik zijn zwakke punten bekeken maar een strategie hebben we niet echt .Ik denk dat hij graag naar de rond wil dus ja hij mag komen,” gaf van Noord aan “Ik ben niet een Conor McGregor type die zegt dat ik hem met een hoek naar het canvas sla. Daar houd ik niet zo van. Ik heb vertrouwen in mezelf, weet dat ik het kan. Ik ben goed op de grond en staand dus ben ik er klaar voor. Ik heb geen glazen bol en ben gewoon nuchter, geen aanstellerij”

 

Toekomst in het licht-zwaargewicht?

Zwaargewichten maken zich niet al te druk over afvallen en streefgewichten. Maar het zwaargewicht is niet perse de klasse waarin van Noord zou willen blijven. “Na die partij van Euro FC heb ik een maanden op krachttraining gefocust en ben ik heel snel van 98kg naar 105kg gegaan maar ik weet niet of dat de divisie is waar ik in wil blijven”. De persoon waar van Noord voor invalt is natuurlijk de licht-zwaargewicht kampioen Moore.

Gezien de organisatie toch van plan was om de licht-zwaargewicht kampioen te laten vechten voor de zwaargewicht titel zou het best kunnen dat de winnaar van de partij tussen van Noord en Cerilli de volgende in de rij zou zijn. De enige vraag is dan of de partij op licht-zwaargewicht gevochten zal worden of op zwaargewicht? Hierover is overigens niets bevestigd en is slechts speculatie.

 

Struve over van Noord

UFC zwaargewicht Stefan Struve is één van de trainingspartners van van Noord en zal zaterdag samen met onder andere Bob Schreiber in zijn hoek staan. Struve gaf ons zijn mening over deze partij. “Voordeel met Nills is dat hij altijd in shape is en traint, dan is het dus ook makkelijk ja zeggen tegen een last minute partij zoals deze. Hij heeft eigenlijk altijd op 93 gevochten maar is, nu ook omdat hij wat ouder is, dus op zwaargewicht beland. Hij voelde erg sterk aan de laatste weken en heeft alles in huis om te winnen zaterdag. Tegenstander is op zich een goede knokker, fysiek sterk maar mist ook wel redelijk wat dingen in zijn game.”- aldus Struve.

 

Waar te zien?

Naast dit titelgevecht heeft Cage Warriors een sterke card neergezet met ook veel Belgisch en Nederlands talent. Zo zal voormalig UFC atlete Cindy Dandois haar rentree maken in de kooi tegen Kerry Hughes, maakt de Nederlandse Léon Jansen zich op voor zijn tweede professionele MMA partij en neemt Dominique Steele het op tegen Karl Amoussou voor de titel in het weltergewicht.

Je kan Cage Warriors 89 zien via UFC Fight Pass. Het is niet zeker of de gehele card uitgezonden zal worden maar hier heb je toch de volledige line-up en tijden.

Main Card (Vanaf 21:00):

 • Karl Amoussou vs Dominique Steele (Cage Warriors Weltergewicht titelgevecht)
 • Cindy Dandois vs Kerry Hughes
 • Nills van Noord vs Mauro Cerilli (Cage Warriors Zwaargewicht titelgevecht)
 • Tommy Depret vs John Maguire
 • Jack Shore vs Ayton De Paepe

Pro Prelims (Vanaf 19:00):

 • Mathias Lodahl vs Sameer Alekozai
 • Massai Sant’Anna vs Artur Szczepaniak
 • Aiden Lee vs Donovan Desmae
 • Chico Martinez vs Ben Dandois
 • Leon Jansen vs. Jan Quaeyhaegens

Amateur Card:

 • Anthony Lambrechts vs Robin Put
 • Youssef Addib vs Jens De Vries
 • Kevin Michelsen vs Nurullah Sikier
 • Viktor Stassijns vs Kim Chrestensen
 • Luigi Da Costa Gomez vs Tomek Langowski
 • Geoffrey De Leenheer vs Ali Akbari
 • Imrane Lamkaddam vs Danny Hogeling
 • Jordy Bakkes vs Steve Buyse
 • Edgar De Haan vs Alain Neder
 • Danilo Martinez vs Sean Teirbrood
 • Niels Leys vs Senol Yazici

 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
 • Doing what i like, hope you like what i do!

 • Show Comments (2)

 • Tim van den Hoek
  Tim van den Hoek

  Bart van den Hoek

 • Liz Drenth
  Liz Drenth

  Jeroen Kubbenga leuk tripje naar antwerpen voor jullie

You May Also Like

(Video) Demian Maia seminar groot succes

Twee weken geleden was Demian Maia in het land om twee seminars te geven ...

Melvin Manhoef over World Fighting League MMA

Vanavond zie je vanaf 22:00 de eerste uitzending van WFL MMA op Spike Nederland. ...

Robin van Roosmalen: “Voor MMA ga ik op featherweight vechten. “

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Naast Glory`s Rico Verhoeven heeft ook Robin ...