Joanna Jedrzejczyk
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Foto: MMA Mania

De UFC streek zaterdag voor het eerst op Chinese bodem neer. De havenstad Shanghai was het decor van een aantal zeer vermakelijke gevechten. Zo was er daverend succes voor onder andere Yong Sadong, Song Kenan en Li Jingliang, die alledrie een overtuigende overwinning boekten en hun tegenstanders het einde van de partij niet lieten halen.

Er waren echter ook vechters aanwezig die niet de kooi in stapten, maar wel bijdroegen aan het evenement. De UFC had een aantal bekende gastvechters over laten komen. Jorge Masvidal, Urijah Faber, Lil’ Nog en Joanna Jedrzejczyk waren allen present, en spraken met de aanwezige media. Vooral voormalig kampioene Joanna Jedrzejczyk liet zich niet onbetuigd.

De Poolse strogewicht vechter verloor natuurlijk onlangs op UFC 217 haar titel aan Rose Namajunas. In de eerste ronde werd Jedrzejczyk overrompeld door ‘Thug Rose’, en moest zo het record van Ronda Rousey aan zich voorbij laten gaan. Joanna zit echter niet bij de pakken neer.

 

 

“Mijn leven is nu beter dan eerst. Mensen geloven niet dat ik lach en in een goede bui ben. Ik kijk vooruit. Ze denken dat ik moet slapen en huilen en niks moet doen. Ik doe nu meer. Ik heb aanbiedingen gehad om met grote bedrijven te werken.” 

Joanna Jedrzejczyk staat erom bekend voor het gevecht haar tegenstanders te intimideren, met  een woeste blik en trash talk. Dat had voor de partij tegen Rose Namajunas echter totaal geen effect. ‘Thug Rose’ bleef koel en stoïcijns voor zichzelf uitkijken, en weigerde zich mentaal te laten breken door de Poolse. De houding van Rose wierp bijzonder veel vruchten af. Ze pakte de titel van Joanna af, en won een hoop nieuwe fans. Het gedrag van Jedrzejczyk schoot bij veel fans in het verkeerde keelgat. Echter heeft de Poolse daar totaal geen boodschap aan:

 

Joanna Jedrzejczyk

Foto: MMA Mania

 

“Mensen die zeggen dat ik arrogant en verwaand was, vinden dat ik daarom heb verloren. Ik ga je nu zeggen dat ik nog verwaander en arroganter ga doen. En ik ga nog meer lawaai maken. Want ik ken mijn waarde. Ik ben groter dan dat ene gevecht op UFC 217. Iedereen kan foutjes maken. Maar maak je geen zorgen. 

Het was geen foutje. Want ik maakte geen fouten. Het was slechts een ongelukje. En mensen weten dat niet, en ik ga niemand de schuld geven. Ik ben een dame met klasse. Ik ben een professionele vechter.”

Het lijkt erop dat Jedrzejczyk haar lesje nog niet heeft geleerd. Ronda Rousey hanteerde in de aanloop van het gevecht tegen Holly Holm dezelfde tactiek, en kreeg daar de rekening voor gepresenteerd. Rousey verdween vervolgens ruim een jaar uit de MMA wereld. Jedrzejczyk is dat zeer zeker niet van plan, en blijft stug volhouden dat zij nog steeds de kampioen is. In zekere zin spreekt ze zichzelf tegen:

“Mensen zeggen dat ik mijn tegenstanders niet respecteer. Ik respecteer ze wel degelijk. Ik toon dat respect in hoe hard ik werk in de gym. Ik praat nooit over hun families. Ik zeg nooit vreselijke dingen tegen mijn tegenstanders.”

Ze liet Rose echter weten dat zij mentaal onstabiel is, wat niet bepaald als een compliment kan worden beschouwd. Bij de laatste face-off ging ze helemaal te keer, en zei dat Rose geen reet wist over het kampioen zijn. Vervolgens kwam ze ook nog met ‘The Boogiewoman‘ op de proppen, en raakte het gezicht van Namajunas met haar vuist.

 

Joanna Jedrzejczyk

Foto: MMA Fighting

 

De Poolse was echter nog niet uitgesproken, en liet luid blijken dat zij nog steeds de kampioen is, ondanks dat ze in de eerste ronde gesloopt werd door Namajunas:

Ik ben nog steeds de kampioen. Ik heb deze divisie gemaakt. Mensen sturen me berichtjes met dat ik niet meer de strogewicht koningin ben, en dat ik niet meer Joanna Champion ben. Als je naar de Olympische Spelen gaat, en je de gouden medaille wint, en je bij de volgende Spelen niet goed presteert, ben je nog steeds iemand die een gouden medaille heeft gewonnen. 

Datzelfde geldt voor het kampioenschap. Ik heb deze divisie gemaakt. Ik heb mijn titel vijf keer verdedigd. Dat betekent iets.”

Transcript werd verzorgd door MMA Junkie.

 

Echter kent de arrogantie of zelfverzekerde houding van Jedrzejczyk geen grenzen. Want op een Q&A voor fans, eveneens in Shanghai kwam ze met de volgende uitspraken:

“Ik ben de echte kampioen! Ik ben het echte strogewicht met de belt. Ik heb deze divisie opgebouwd, en ik ga het voor het zeggen hebben in deze divisie. Ik ben nog steeds de heerser van deze divisie.

Maak je geen zorgen, jongens. Mijn volgende gevecht is voor een belt, en ik beloof dat ik weer kampioen word. Ze is slechts op de belt aan het passen, en hem aan het schoonmaken.”

 

Transcript van de Q&A werd verzorgd door MMA Fighting.

Krijgt Joanna haar gewenste rematch?

 

 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

Gunnar Nelson: “Dit wordt een spannend gevecht.”

Gunnar Nelson hoopt Alan Jouban te verslaan op UFC London. De IJslander stapt na ...

Romero en Bisping in de clinch met elkaar

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.Steeds vaker gaan UFC-vechters de strijd ...

Holloway: ”Ik zal mijn interim titel 10x verdedigen als het moet.”

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Max ‘Blessed’ Holloway versloeg Anhony ...