José Aldo
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Foto: MMA Fighting

Over een week kunnen we weer gaan zitten voor een epische kaart. De ‘Motor City‘ Detroit is dan de locatie van UFC 218, en de UFC heeft weer een heerlijke kaart in elkaar gezet. Michelle Waterson vecht tegen Tecia Torres, in wat vast een vermakelijk strogewicht gevecht gaat worden. Daarna klimmen Eddie Alvarez en Justin Gaethje de kooi in, en hun onderlinge gevecht schreeuwt met grote letters GEWELD. De heren staan bekend om hun robuuste stijl, waarbij harde slagenwisselingen niet geschuwd worden. In de vlieggewicht divisie staat het duel tussen Henri Cejudo en Sergio Pettis op het programma. Voor Pettis is het de grootste test uit zijn carrière, en bij een overwinning zou hij zomaar de volgende uitdager voor kampioen Demetrious Johnson kunnen worden, mits de UFC niet instemt met het voornemen van bantamgewicht kampioen TJ Dillashaw. TJ wil namelijk de cut naar 125 pond maken om zo ‘Mighty Mouse’ te beletten het record van Anderson Silva te breken. En ook onze landgenoot Alistair Overeem staat op de kaart. Hij zal samen met Francis Ngannou het co-main event gaan verzorgen. De winnaar zal waarschijnlijk de nieuwe uitdager voor zwaargewicht kampioen Stipe Miocic worden. Als hoofdact staat het gevecht tussen vedergewicht kampioen Max Holloway en oud kampioen José Aldo op het programma.

Overigens zou Frankie Edgar de tegenstander van Holloway zijn. ‘The Answer’ heeft echter een fractuur in zijn gezicht opgelopen, en moest de partij laten schieten. Aldo zou eigenlijk op UFC Winnipeg, twee weken later, in actie komen tegen Ricardo Lamas. De UFC moest met een vervanger voor Edgar op de proppen komen, en dat werd dus Aldo.

 

José Aldo vs Max Holloway

Foto: MMA Fighting

De twee vochten in Rio de Janeiro op UFC 212 al eerder tegen elkaar. Aldo verloor die avond zijn titel aan ‘Blessed’, en krijgt nu onmiddellijk een kans om de titel terug te veroveren. De Braziliaan sprak maandag met de media, en verklaarde daar zeer gemotiveerd te zijn:

“Ik ben in perfecte conditie. Er zijn altijd kleine blessures, maar er is niets dat mijn wapentuig verzwakt. Ik ben aan het trappen, slaan, ik doe nu weer alles. Ik heb geen grote blessures. Je kan dit keer het beste kickboksen en muay thai verwachten. Ik ga de hele tijd vooruit marcheren. Ik wil dit keer veel trappen. Ik wil ook mijn handen goed gebruiken. Alles wat ik de laatste tijd leerde, dat wil ik laten zien.

Ik ga hem dit keer verstikken, van begin tot eind, en hij zal zich zorgen moeten maken over zijn verdediging. Ik heb altijd de aanval als de beste verdediging gezien, en ik hield mezelf in, denkend dat hij bepaalde sterke punten had. En dat schaadde me. Dit keer gaat dat niet gebeuren. Ik wil de kooi instappen en mezelf zijn, degene die ik altijd was. Dat is wat ik wil.”

Zoals gezegd vochten de twee al eerder tegen elkaar, en het valt te beargumenteren dat Aldo de eerste twee rondes van het gevecht won. In de derde ronde viel het doek echter voor de Braziliaan. Opvallend was dat Aldo geen gebruik maakte van zijn dodelijke trappen, iets wat coach Andre Pederneiras later verweet aan een blessure. Aldo belooft voor dit keer dus beterschap, en dat kon weleens onheilspellend nieuws kunnen betekenen voor Max Holloway.

Aldo laat duidelijk ook blijken dat het verlies al ruim is verwerkt, iets wat hem beduidend veel meer moeite kostte toen hij van Conor McGregor verloor. De Braziliaan liet na de verloren partij tegen ‘The Notorious’ zijn minachting voor de Ier blijken. Dat is dit keer dus niet het geval:

José Aldo

Foto: Metro UK

“Als je de hele tijd aan het vechten ben, dan kan je op een dag verliezen. Die verliespartij tegen Max heeft geen sporen achtergelaten. De belt is niet langer van mij, en dat motiveert me steeds sterker om te trainen, en om die belt terug te halen. Holloway is slechts weer een partij die ik ga winnen.”

Transcript werd verzorgd door MMA Fighting.

Gaat José Aldo opnieuw de vedergewicht titel pakken? Het zou zomaar mogelijk kunnen zijn, als we de Aldo te zien krijgen die zijn schenen hanteert als hakbijlen. Krijgen we die versie van Aldo te zien? Als we de woorden van de Braziliaan mogen geloven is dat een volmondig ja. We gaan het meemaken op UFC 218.

 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

(DOCUMENTAIRE) THE REEM SEIZOEN 4 – AFLEVERING 4

Een brand new The Reem S4 aflevering. Volgende week stapt Alistair Overeem de octagon ...

Weekly Fight Announcements: UFC

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Elke maandag ochtend kun je ...

UFC 209 Free Fight: Woodley vs. Thompson

Tyron Woodley vs. Stephen Thompson beëindigde hun eerste confrontatie in een majority draw. Hierdoor ...

UFN 85 Hunt vs. Mir Recap : Spektakel & Australië blijken opnieuw een goede combinatie.

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. MAASTRICHT- Na twee weken zonder ...