Max Holloway
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Foto: Bloody Elbow

Detroit maakt zich op om de host te zijn voor UFC 218. De organisatie strijkt neer in de ‘Motor City’, en heeft een zeer aantrekkelijk kaart in elkaar gezet, met als hoofdact de rematch tussen Max Holloway en José Aldo. De twee vedergewicht toppers stonden op UFC 212 ook al tegen over elkaar. In de Braziliaanse megastad Rio de Janeiro leek het thuisvoordeel voor de Braziliaan zwaar te gaan wegen. Holloway kwam echter in een bloedvorm naar Rio, en ondanks dat hij in de eerste twee rondes zijn meerdere in Aldo moest erkennen, kwam in de derde ronde het beest in Holloway los. De vechter met Hawaiiaanse roots kreeg Aldo naar de grond met een harde rechtse, en liet de Braziliaan niet meer opstaan. Met harde ground and pound maakte hij het gevecht af, en pakte de titel op vijandelijke bodem, zoals hij zelf ook voorspelde.

 

 

Holloway’s eerste titelverdediging zou eigenlijk tegen Frankie Edgar zijn. Echter raakte ‘The Answer’ tijdens trainingskamp dusdanig geblesseerd, dat hij het gevecht moet laten schieten. De vechter uit New Jersey liep een blessure in zijn gezicht op. De UFC ging snel op zoek naar een vervanger, en kwam uit bij José Aldo. Ook Cub Swanson was in de running om Edgar te vervangen, echter koos de UFC voor de voormalige kampioen. Het kon Max Holloway echter geen bal schelen wie de UFC voor zijn neus wilde zetten. Hij verklaarde vorige week dinsdag tegenover verschillende media dat er meerdere opties waren:

“Om eerlijk te zijn gaven ze me een aantal namen. Ze zeiden niet tegen me dat ik tegen een bepaald iemand moest vechten. Ze legden een aantal ideeën voor. Mijn manager belde me en vertelde me dat Frankie Edgar geblesseerd was geraakt, en dat de UFC een aantal ideeën had. Ik zei vervolgens tegen mijn manager dat hij me maar terug moest bellen als er een contract klaar lag. Het maakt mij geen reet uit tegen wie ik vecht. Zorg er gewoon voor dat ik een gevecht krijg. En toen hing ik op. Hij belde me vervolgens terug, en zei dat het José Aldo was geworden. Het contract is in je email.”

Transcript werd verzorgd door MMA Fighting.

 

José Aldo liet in een eerder stadium weten zeer gemotiveerd te zijn voor de rematch. Echter vindt Holloway het maar vreemd dat de Braziliaan nu uit een ander vaatje lijkt te tappen. Want waar was dat vuur de eerste keer dat de twee tegen elkaar vochten?

“Hij praat over motivatie, en hoe gemotiveerd hij is voor de belt. Ik snap het niet wanneer mensen praten over motivatie. Hij vocht in zijn thuisstad als de kampioen, en nu zegt hij ineens dat hij nu veel gemotiveerder is? Is het niet motiverend genoeg om voor je land en voor je eigen volk, en voor je eigen belt te vechten? Wat is er met hem aan de hand?”

 

 

Heeft Holloway hier een punt? Het klinkt allemaal erg logisch. Was de honger bij Aldo verdwenen en sloop gelatenheid er bij de Braziliaan in? Bij ‘Blessed‘ hoeven er in ieder geval nooit vraagtekens bij zijn motivatie worden gezet. De Hawaiiaanse vechter zal zoals gewoonlijk met gepaste felheid de kooi instappen. Ook nu hij kampioen is:

“Ik ben gemotiveerd. De belt is geweldig. Want weet je wat er met de belt meekomt? Een groter gage, pay-per-view punten, en nog veel meer. Maar een belt is een belt, en een gevecht is een gevecht. Ik wil niet dat ik in elkaar wordt geslagen, in het bijzijn van miljoenen mensen die thuis aan het kijken zijn.”

 

Holloway won al elf partijen op een rij, en is op dit moment de beste vedergewicht vechter. De lijst van slachtoffers is zeer omvangrijk, en het kan beargumenteerd worden dat hij de hele divisie al heeft opgeruimd. Kan hij dat nogmaals voor elkaar krijgen als kampioen? Zijn laatste verliespartij dateert alweer van een tijd geleden, toen hij in 2013 van Conor McGregor verloor. Kan Blessed opnieuw afrekenen met José Aldo?

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

Tyron Woodley: “Er is geen duidelijke nummer 1 uitdager op dit moment.”

Tyron Woodley zal even buitenspel staan door een slepende schouderblessure. Volgens ''The Chosen One'' ...

Brian Ortega

Brian Ortega werkt ontspannen toe naar het belangrijkste gevecht in zijn carrière.

Blijft het ongeslagen record van Brian Ortega na de partij tegen Cub Swanson intact?