Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Foto: MMAJunkie

Michael Bisping (38) zal UFC weltergewicht legende Georges St-Pierre (36) verwelkomen in de octagon op UFC 217 in de Madison Square Garden. “The Count” geeft aan dat een overwinning over “GSP” hem tot één van de beste MMA-vechters maakt die ooit geleefd heeft.

Bisping [30-7, UFC 20-7] vocht een decennium lang tegen alles wat los en vast zat en wist vorig jaar verrassend beslag te leggen op de UFC middengewicht titel door op korte termijn de geblesseerde Chris Weidman te vervangen. Met het winnen van de titel heeft hij veel twijfelaars het zwijgen doen opleggen en ziet hij de titel als erkenning voor zijn harde werk door de jaren heen.

“Het winnen van de titel was geweldig. Het was een erkenning voor een levenswerk. Het werk dat wij erin stoppen als vechter, we kunnen alles doen. Als je een half-fatsoenlijk brein op je schouders hebt, wat ik heb, de vele tijd, moeite en energie die we hierin stoppen om een vechter te mogen zijn, die kan ik ook ergens anders in investeren. Ik kan naar school gaan om iets fatsoenlijks te worden. Ik kan een advocaat, dokter of wat dan ook worden. Maar ik koos hiervoor, en ik denk dat het winnen van de titel een erkenning is.

Het maakt alle offers die je maakt waard, denk ik. Misschien wel, misschien niet maar dat is het antwoord, denk ik. Het heeft het helemaal waard gemaakt. Het was een verlossing voor mezelf, mijn familie en het was ook een grote f*ck you naar de rest van de divisie en naar veel journalisten die me afschreven door de jaren heen.”

“Het zal mijn legacy alleen maar groter maken, en zal ik na mijn mening, één van de beste MMA-vechters zijn die ooit geleefd heeft.”

St-Pierre [25-2, UFC 20-2] is een legende van de sport en daar heeft Bisping veel respect voor. Een overwinning over de Canadees zal zijn legacy alleen maar vergroten en volgens de Engelsman zal het één van de beste MMA-vechters maken die ooit geleefd heeft.

“Georges is een grote legende van de sport. Ik onderschat hem onder geen enkele omstandigheden. Ik verwacht een zwaar gevecht. Natuurlijk wordt er veel gepraat, maar ik heb respect voor Georges. Ik weet dat hij over veel technieken beschikt. Hij is een fantastisch atleet en neemt veel inhoud mee in dit gevecht.

Hem verslaan waar zoveel mensen dat niet wisten te volbrengen, en als ze dat wel gelukt was dan had hij revanch genomen, Matt Serra en Matt Hughes, hem verslaan is groots. Het is groots. Het zal mijn legacy alleen maar groter maken, en zal ik, na mijn mening, één van de beste MMA-vechters zijn die ooit geleefd heeft.”

St-Pierre vocht altijd voor strengere dopingcontroles en het vele gebruik van PED’s was ook een van de redenen dat de voormalig UFC weltergewicht kampioen de sport de rug toe keerde. In Bisping komt “GSP” iemand tegen die zijn prestaties via de ouderwetse manier heeft behaald, bloed, zweet en tranen. Volgens “The Count” is het dan ook niet toevallig dat hij de kampioen is sinds de intrede van de United States Anti-Doping Agency.

“Ik heb in mijn hele leven nog nooit steroïde gebruikt. Ik heb nooit vals gespeeld. Ik heb het op de zware manier gedaan, door bloed, zweet en tranen. Zoals ik al zei, veel mensen willen me afschrijven en me in diskrediet brengen door te zeggen dat ik niet over genoeg technieken beschik. Maar plotseling is daar USADA en je gelooft het niet, ik ben de kampioen.

Dat zegt genoeg denk ik, en als ik Georges St-Pierre versla, dan zal het dat alleen maar nog meer bevestigen.”


Transcript van het interview werd verzorgd door FloCombat.

UFC 217 Bisping vs. St-Pierre, 4 november 2017, Madison Square Garden, New York, Amerika

Main Card | 03.00u Fox Sports 2
Michael Bisping vs. Georges St-Pierre | UFC middengewicht titelgevecht
Cody Garbrandt vs. TJ Dillashaw | UFC bantamgewicht titelgevecht
Joanna Jedrzejczyk vs. Rose Namajunas | UFC strogewicht titelgevecht
Stephen Thompson vs. Jorge Masvidal
Johny Hendricks vs. Paulo Borrachinha

Preliminary Card | 01.00u UFC Fight Pass
James Vick vs. Joseph Duffy
Walt Harris vs. Mark Godbeer
Ovince St. Preux vs. Corey Anderson
Randy Brown vs. Mickey Gall

Early Preliminary Card | 23.30u UFC Fight Pass
Alexey Oleynik vs. Curtis Blaydes
Michael Oleksiejczuk vs. Ion Cutelaba
Aiemann Zahabi vs. Ricardo Ramas

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Bart Slegers

    Content writer EPIC MMA, UFC Nederland en Bellator MMA Nederland

  • Show Comments (0)

You May Also Like

Derrick Lewis vs. Travis Browne nieuwe main event van UFC Halifax.

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Junior ‘Cigano’ dos Santos zal ...

UFC 216 Embedded: Vlog Series – Episode 2

Een nieuwe aflevering van UFC 216 Embedded met Tony Ferguson, Kevin Lee, Demetrious Johnson, ...

Conor McGregor

Conor McGregor laat zich uit over zijn volgende tegenstander

Wie krijgt het recht om tegen Conor McGregor te vechten? Wordt het Tony Ferguson ...

Dominick Cruz;”Ik breng hem wel terug naar de realiteit”

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Dat is de reactie van ...