Zabit Magomedsharipov
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Foto: Youtube

UFC Shanghai is nog maar een dag achter de rug en we kunnen gerust spreken van een groot succes. De hal was bij de prelims al volledig bezet, en het Chinese publiek reageerde de gehele avond enthousiast. Ook voor de Chinese vechters was het over het algemeen een groot succes. Vooral Yadong Song, Song Kenan en Li Jingliang gooiden hoge ogen met alledrie spectaculaire  overwinningen. Iemand die ook hele hoge ogen gooide was de Rus Zabit Magomedsharipov.

De vechter uit de Russische streek Dagestan, die overigens goede vrienden is met Khabib Nurmagomedov, vocht gisteren voor de tweede keer in de UFC. En ook dit keer was de Rus erg indrukwekkend. Fans die in Rotterdam waren voor UFC Fight Night Rotterdam konden daar het debuut van Magomedsharipov meemaken, en kregen daar een zeer spectaculaire show te zien. De Rus kwam met verscheidene spectaculaire trappen te voorschijn, en liet op de grond zien niet bepaald een doetje te zijn. Gisteren vocht de Rus tegen Sheymon Moraes, en kregen we een masterclass in jiu-jitsu te zien. Magomedsharipov liet zien een lichtere versie van Khabib te zijn, door zijn tegenstander een aantal keren sterk naar de grond te brengen. Eenmaal op de grond liet hij met zijn grappling techniek de arme Moraes kansloos. Het duurde even, maar in de derde ronde kon Magomedsharipov de Braziliaan verschalken met een anaconda choke.

 

 

Zabit verklaart naderhand dat het plan was om Moraes naar de grond te krijgen, en hem daar te verschalken. Magomedsharipov sprak kort met MMA Junkie:

 

 

 

“Dat was het plan. Hij is een zeer vaardige striker van hoog niveau, en dat was ons plan voor de avond. Het plan was om hem naar de grond te brengen en daar aan het werk te gaan.”

 

Als volgende tegenstander heeft de Rus nu al iemand op het oog. Het wordt natuurlijk zaak om Magomedsharipov rustig te brengen, aangezien hij bekend staat als een zeer veelbelovend talent. De UFC maakte namelijk met bijvoorbeeld Yair Rodriguez de fout om het talent meteen een grote gevestigde tegenstander te geven. ‘El Pantera’ liet met zijn flamboyante stijl zien een topprospect te zijn, maar dat kwam in het gevecht tegen Frankie Edgar, zijn eerste hele grote tegenstander, helemaal niet uit de verf. Edgar sloeg de Mexicaan op de grond flink in elkaar, tot op het punt dat de dokter het gevecht niet door liet gaan. Edgar sloeg een oog van Rodriguez geheel dicht. En laat Rodriguez nou net de tegenstander zijn die Magomedsharipov op het oog heeft. En toevallig is Frankie Edgar een teamgenoot van de Rus.

 


“Ik heb bewezen dat ik in de top 15 behoor, op z’n minst. En ik geloof dat ik een moeilijk gevecht ben voor iedereen in de top vijf. Als je me vraagt tegen wie ik wil vechten, dan denk ik dat ik tegen Yair Rodriguez kan vechten. Ik wil met hem vechten, omdat hij ook een speciale striker is.”

Er zijn veel experts en media leden die de Rus bijzonder hoog hebben zitten. En met zijn twee spectaculaire optredens in de UFC is dat ook niet heel gek. Magomedsharipov heeft laten zien oog te hebben voor flair, met spectaculaire trappen en striking. Met zijn sterke skills op de grond zal hij een geduchte tegenstander zijn voor iedereen in de vedergewicht divisie. De lof die de Rus krijgt, zorgt volgens hemzelf in ieder geval niet voor extra druk:

“Er is geen druk. Het motiveert me, omdat ik weet dat er zoveel mensen op de wereld zijn die me aanmoedigen. Ik heb zoveel fans. En dat verraste me, maar het zorgt voor zoveel meer motivatie.”

Een gevecht tegen Yair Rodriguez zou weleens voor een hoop vuurwerk kunnen zorgen. Gaan we de partij eerdaags aangekondigd zien krijgen, of kiest de UFC ervoor om hem iets rustiger te brengen? De Rus zal in ieder geval elke dag weer een stukje beter worden, met trainingspartners als Edson Barboza, Frankie Edgar en Eddie Alvarez in zijn kamp. Onder het mom ‘Iron sharpens iron.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

UFC 204: Inside The Octagon – Michael Bisping vs Dan Henderson

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. In deze aflevering van Inside ...

(Video) UFC Fight Night 103 Free Fight: Yair Rodriguez vs. Charles Rosa

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.  BJ ‘The Prodigy’ Penn zal ...

Fight Announcements Recap Week 3 (2016).

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. MAASTRICHT – Deze week waren ...

De eerste vrouwelijke vlieggewicht titel staat vannacht op het spel

De vrouwen 125 pond titel zal vannacht voor het eerst uitgereikt worden tijdens het ...