Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Foto: MMA Mania

Gister bracht LA Times journalist Lance Pugmire naar buiten dat Stephen Thompson (34) de octagon zal instappen met Darren Till (24) in Engeland. “Wonderboy’s” vader Ray Thompson spreekt dit echter tegen en geeft aan geen contact te hebben gehad hierover. Daarnaast is hij van mening dat Till zich eerst maar eens door de divisie heen moet vechten in plaats van gelijk naar de top te gaan. 

Vader en coach Ray Thompson laat aan MMA Fighting weten dat zijn zoon Stephen [14-2-1, UFC 9-2-1] waarschijnlijk twee gebroken duimen heeft of in ieder geval schade aan zijn ligamenten heeft overgehouden aan zijn gewonnen partij op UFC 217 tegen Jorge Masvidal. Daarnaast laat hij weten dat ze met niemand gesproken hebben over een gevecht met Till [16-0-1, UFC 4-0-1] en dat ze al een tijdje azen op een gevecht met voormalig UFC-kampioen Robbie Lawler.

“We hebben met niemand hierover gesproken. Ik zou niet weten hoe dit een done deal kan zijn. Hij moet zich eerst maar eens door de divisie heen vechten net zoals “Wonderboy” deed om aan de top te komen.

We willen vooruit vechten. We roepen al  voor de Tyron Woodley partijen om [Robbie] Lawler maar daar komt geen geluid vandaan. Waarom niet? Waarom heeft niemand er met ons over gepraat? Niemand van de UFC, niemand van kamp Lawler, niemand. “Wonderboy” had een van de meest fantastische en spannende gevechten toen hij Woodley vocht op UFC 205. Die partij stal de show. De tweede partij was een slaapfeest, voornamelijk omdat “Wonderboy” Woodley vijf rondes lang achtervolgde in de octagon. Wij steken de hand in eigen boezem omdat we te weinig actie ondernamen. We voelen dat we sindsdien van een titelgevecht afgehouden worden. Ik zeg niet dat dat het geval is maar het lijkt er wel op. Wat is er met de rankings gebeurd?” 

Ray Thompson laat verder noteren dat Till zich eerst maar eens een weg door de weltergewicht divisie moet vechten in plaats van gelijk naar de top te stappen. Hij verwijst hiermee naar de serie die zijn zoon heeft moeten maken om aan de top te komen.

“Deze vechter vermoorden zichzelf met aspiraties om een bonafide, legale kampioen te worden en werken hard om op dat niveau te komen. “Wonderboy” is één van die gasten. Als rankings niet meer uitmaakt dan moet je de titels ook weg doen en match de gevechten dan voor de fans en het geld, maar dan moeten ze wel beter gaan betalen.

Dat gezegd te hebben, Till moet zichzelf naar boven vechten net zoals “Wonderboy” dat moest doen. Als hij de Jake Ellenbergers, Johny Hendricks’, Robtert Whittakers, Rory MacDonals etc. verslaat, dan kunnen we over een gevecht praten.”

Na het interview van Ray Thompson met MMA Fighting wende LA Times journalist Lance Pugmire zich andermaal tot Twitter om tekst en uitleg te geven in een serie tweets.

“White vertelde dat hij Till van de Orlando kaart op 24/2 afhaalt om hem in een gevecht te zetten tegen Stephen Thompson in Till’s thuisplaats.”

“Terwijl er al op 17 maart een Fight Night kaart staat in London, liet White specifiek weten dat Till zou vechten in zijn thuisplaats, Liverpool.”

“Dit was White’s quote: Dus wat je dan doet is, ik wijzig letterlijk mijn hele schema. Ik vertel hier dingen waar ik eigenlijk niet over moet praten.”

“We moeten dit gevecht eigenlijk in Orlando doen. Ik haal het weg bij Orlando en ik verplaats het naar zijn thuisplaats in Engeland.”

“White liet later weten dat hij een vergadering heeft om de details te bespreken van enkele gevechten waaronder Till vs. Thompson.”

“Excuses voor de verwarring omtrent Darren Till, wat natuurlijk een ster in wording is, wat White uitlegt in de aankomende editie van LA Times Sports.”

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Bart Slegers

    Content writer EPIC MMA, UFC Nederland en Bellator MMA Nederland

  • Show Comments (1)

You May Also Like

UFC Fight Night Denver Free Fight: Peña vs. Rakoczy

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Zaterdag zullen Valentina Shevchenko en ...

Fight Announcements Recap Week 45.

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Ook deze week waren er ...