Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Foto: YouTube

Rory MacDonald (28) zal op Bellator 192 weltergewicht kampioen Douglas Lima (29) uitdagen voor zijn titel en maakt nooit geheimen van zijn dromen. Tijdens The MMA Hour laat The Red King weten dat hij ook graag zal deelnemen aan de Bellator World Grand Prix 2018, een zwaargewicht toernooi dat van start zal gaan op hetzelfde evenement als zijn titelgevecht met The Phenom.

MacDonald [19-4, Bellator 1-0] liet eerder al door schermen meerdere Bellator-titels op zijn naam te willen zetten. De Canadees sprak destijds over de welter – en midden – en lichtzwaargewicht titels. Maar The Red King” doet daar nu nog een schepje bovenop. Hij kijkt namelijk met veel interesse naar het recent aangekondigde Bellator World Grand Prix 2018, een toernooi die gehouden wordt in de zwaargewicht divisie met Frank Mir, Mohammed King Mo” Lawal, Chael Sonnen, Matt Mitrione, Roy Nelson, Fedor Emelianenko, Quinton Rampage Jackson en Bellator lichtzwaargewicht kampioen Ryan Bader.

In gesprek met Ariel Helwani tijdens The MMA Hour laat MacDonald weten erover gesproken te hebben met Bellator president Scott Coker en ziet hij zijn kansen positief in.

“Ik sprak met Scott Coker hierover en hij zei dat ik misschien als reserve sta als er iemand geblesseerd raakt. Hij leek het goed te vinden. Hij was verrast, maar blij verrast. Ik weet het niet, ik denk dat hij recht voor zijn raap is, dus als hij mij iets verteld dan zie ik geen rede om hem niet te geloven.  Natuurlijk, hangt het ook af van mijn partij met Douglas Lima. Ik zie mijn kansen positief tegemoet als er iemand geblesseerd of voor wat voor reden dan ook uitstapt.

MacDonald voorziet een scenario waarin de oude UFC-tijden herleefd kunnen worden. In het begin van de organisatie waren er nog niet al te veel regels, er waren bijvoorbeeld nog geen gewichtsklasse geformuleerd.

“Ik heb altijd al een toernooi willen doen, en ik denk dat het interessant is om te doen, min of meer old school. Ik weet dat ik kleiner ben dan deze jongens in het toernooi, dus er zal meer een old school UFC-sfeertje aanhangen. Dat is altijd interessant.

Ik denk dat het interessant is [om tegen zwaardere tegenstanders te vechten]. De vecht fans zullen het interessant vinden om te zien, de new school MMA met een vleugje old school, in de vorm van het geen gewichtslimiet dingetje, ook al zou ik dan wel het gewicht moeten halen.”

“De vecht fans zullen het interessant vinden om te zien, de new school MMA met een vleugje old school.”

Tijdens de Bellator World Grand Prix 2018 zullen vier lichtzwaargewichten de stap naar boven maken om het deelnemersveld compleet te maken. Volgens MacDonald zal dat geen nadeel zijn voor de lichtzwaargewicht divisie vechters.

“Ook al ben je een lichtzwaargewicht, als je zo groot bent en zo atletisch, dan maakt het niet uit hoe groot je bent. Ik weet dat het een andere sport is maar als je naar boksen kijkt, veel van de dominante kampioenen zijn kleiner dan hun tegenstanders maar met meer snelheid en hetzelfde kracht.

MacDonald zal Douglas [29-6, Bellator 11-2] 20 januari uitdagen voor de Bellator weltergewicht titel. Als co-main event van Bellator 192 zullen Rampage Jackson en Chael Sonnen de Bellator World Grand Prix 2018 aftrappen. De winnaar hiervan zal het opnemen tegen de winnaar van Fedor Emelianenko vs. Frank Mir, een gevecht die gepland staat in april. The Ultimate Fighter seizoen 10 collega’s Matt Mitrione en Roy Nelson zullen met elkaar de strijd aangaan op Bellator 194 die gehouden wordt op 16 februari 2018. De winnaar hiervan neemt het op tegen de winnaar van Ryan Bader vs. King Mo  Lawal die gepland staan voor een gevecht in mei.

Naast MacDonald liet ook voormalig UFC interim zwaargewicht kampioen Shane Carwin (42) weten dat hij graag uit zijn pensioen wil stappen om mee te doen aan de Bellator World Grand Prix 2018. Ook hij hoopt op de reservelijst gezet te worden in geval van blessure bij de huidige deelnemers.

Bekijk hier het hele segment met Rory MacDonald | 23.07 min

Bellator 192 Douglas vs. MacDonald, 20 januari 2018, The Forum, Inglewood, Amerika
Voorlopige line-up
Douglas Lima vs. Rory MacDonald | Bellator weltergewicht titelgevecht
Rampage Jackson vs. Chael Sonnen | Kwart finale Bellator Grand Prix 2018
Michael Chandler vs. Goiti Yamauchi
Georgi Karakhanyan vs. Henry Corrales

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Bart Slegers

    Content writer EPIC MMA, UFC Nederland en Bellator MMA Nederland

  • Show Comments (0)

You May Also Like

Bellator 169 King Mo vs Ishii Recap

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Afgelopen vrijdag sloegen Bellator en ...

Bellator MMA in april naar Italië!

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Bellator MMA heeft vandaag de ...

Weekly Fight Announcements: Bellator

Patricky Freire en Derek Campos zullen samen weer het strijdtoneel instappen in Oklahoma op ...