Tecia Torres
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Foto: MMA Junkie

We zijn nog maar een paar dagen verwijderd van UFC 218, en de kaart van het evenement zou best wel eens de beste van het jaar kunnen zijn. We werden eerder al getrakteerd op pittig gevulde kaarten op UFC 211, 214 en 217. Nu volgt 218, wat plaats zal vinden in Detroit. De main card is gevuld met prachtige gevechten. Een gevecht dat nogal onder de radar vliegt is de strogewicht confrontatie tussen Tecia Torres en Michelle Waterson. De twee kleine en watervlugge vechters zullen de main card openen. Een overwinning zal voor beide zeer welkom zijn, aangezien de strogewicht divisie door de winst van Rose Namajunas nu weer wagenwijd open ligt.

 

 

Torres, die het leven deelt met bantamgewicht Raquel Pennington, sprak een paar dagen geleden met Bloody Elbow. ‘Tiny Tornado‘ laat weten erg veel zin te hebben in de partij met Waterson:

“Ik ben best opgewonden om te vechten tegen Waterson. We zouden eigenlijk anderhalf jaar geleden vechten, maar ze raakte geblesseerd. Ik nam een keer een gevecht op korte termijn aan en ze raakte weer geblesseerd. Dus het ging een beetje over en weer, maar ik denk dat het een leuk gevecht gaat worden. Ik ben blij dat ik het heb.

Ik groeide op met sparren op punten, en daaraan heb ik mijn beweging en mijn snelheid te danken. Ik ga elk gevecht in met de instelling om veel te striken, maar sindsdien heb ik veel worstelen geleerd. En dat wilde ik ook graag. Nu denken mensen dat ik een worstelaar ben, maar dan ben ik echt niet. Ik ben een striker. En tegen Michelle wil ik het gevecht staande houden. Ik wil graag dat het over en weer gaat, maar dat ik wel iets meer aanval dan haar.”

 

 

Het gesprek komt al snel op de huidige staat van de strogewicht divisie. Rose Namajunas schokte de wereld door op UFC 217 verwoestend af te rekenen met Joanna Jedrzejczyk. Echter was Torres helemaal niet verrast door de overwinning van Namajunas.

“De manier waarop ze won was schokkend. Binnen drie minuten winnen was geweldig. Maar ik had het volste vertrouwen dat Rose degene zou zijn die af zou rekenen met Joanna. Rose heeft een geweldige stijl, met veel beweging naar binnen en dan weer naar buiten. Ik denk dat dat nodig was om Joanna te verslaan.”

 

Tecia Torres

Foto: MMA Fighting

Er is een geschiedenis tussen Tecia en Rose, want de twee vochten al twee keer tegen elkaar. Eerst in Invicta, waar Torres aan het langste eind trok, en nogmaals in de UFC. Ditmaal was Namajunas de ‘Tiny Tornado‘ de baas. Daarmee was het nog niet gedaan. De twee strogewichten hielpen elkaar met de voorbereidingen op Jedrzejczyk en Waterson. Torres sprak even kort over de confrontaties met Rose:

“In dat laatste gevecht presteerden we allebei niet naar behoren. Het gevecht was ok, maar het was zeker niet het geweldigste gevecht. Maar goed. De jury moest eraan te pas komen en zij won. En ondanks dat zij won, vond ik niet dat zij op haar best was, en ik ook niet. 

 

Tecia Torres

Foto: MMA Fighting

En het is grappig, want toen we voor de eerste keer in Invicta vochten, zeiden ze dat wij op een dag voor de titel zouden vechten. En dat denk ik oprecht nog steeds. Ik vind Rose een geweldige atlete. Ze gaat een goede ambassadeur voor de strogewichten zijn, en ik ben blij dat ze de titel pakte. Ik denk ook dat ze hem verdiend. Deze sport is een business, en we willen allemaal hetzelfde, dus natuurlijk wil ik die titel ook. Maar voor nu ben ik gefocust op Michelle.”

Gaat Torres er met de overwinning vandoor? De twee vechters zijn zeer aan elkaar gewaagd, en de partij zal waarschijnlijk over en weer gaan. Kan Torres afrekenen met Waterson, en weer wat dichter in de buurt van Rose Namajunas komen?

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

Stefan Struve moet zich noodgedwongen terugtrekken uit gevecht met Junior Dos Santos.

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Stefan ‘Skyscrapper’ Struve zal helaas ...

UFC Vancouver resultaten: Pettis stopt BJJ expert Oliveira met een submission

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Foto: MMAJunkie Voor deze wedstrijd ...

20 jaar Bruce Buffer

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. 16 februari 1996 was de ...

Preview: UFC Fight Night: Dos Anjos vs. Alvarez

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. De Lightweight kampioen Rafael dos Anjos ...