Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Foto: Esther Lin/ MMA Fighting

TJ Dillashaw (31) wist eerder deze maand de UFC bantamgewicht titel te heroveren en maakt zich nogmaals hard voor een superfight met de pound-for-pound nummer 1 van de organisatie. In gesprek met TMZ laat Dillashaw weten dat Demetrious Johnson (31) niet bang moet zijn en dat de fans dit gevecht willen zien.

Dillashaw [15-3, UFC 11-3] wist zijn rivalenstrijd met Cody Garbrandt en Team Alpha Male succesvol af te ronden via een tweede ronde technische knockout en hernieuwd nogmaals zijn call out naar UFC vlieggewicht kampioen Johnson [27-2-1, UFC 15-1-1].

“Hij zou hiermee akkoord moeten gaan. Dit is het gevecht dat het meest logisch klinkt voor hem en nog meer voor mij. Hij heeft een gevecht nodig die goed verkocht kan worden.”

Er zit ook een keerzijde aan de dominantie die “Mighty Mouse” meemaakt in zijn divisie. Als pound-for-pound nummer 1 van de UFC is Johnson misschien wel de meest ondergewaardeerde vechter en kampioen in de organisatie. Gebrek aan goede tegenstanders, zijn perfecte schoonzoon karakter en zijn gewichtsklasse worden vaak aangewezen als oorzaak voor de geringe hoeveelheid aan belangstelling die Johnson krijgt. Volgens Dillashaw zal een gevecht met hem eindelijk de interesse wekken bij de fans voor een Demetrious Johnson gevecht.

“Demetrious Johnson komt altijd om te presteren. Hij heeft nog altijd zijn werk gedaan. Hij is altijd de betere vechter. Hij ziet er geweldig uit. Hij beëindigt gevechten op een goede manier. Echter, waar het op neer komt, hij heeft geen tegenstander waarvan mensen zeggen…’We zijn enthousiast door dit gevecht.’…iedereen is altijd enthousiast door te zeggen…’Laten we kijken of Demetrious Johnson het record kan breken.’… of…’Hij is bezig aan een lange zegereeks etc.’… maar ze praten nooit over de tegenstanders van Demetrious Johnson.

“Wees niet bang, man. Laten we dit afronden.”

Dit gevecht zal gebeuren, dit is een gevecht die de fans enthousiast zal maken. Je zal op het puntje van je stoel zitten omdat hij tegen mij vecht, niet omdat hij [tegen een random iemand] vecht. Daarom verkoopt hij niet veel kaarten, omdat ze al weten wat er gaat gebeuren.”

Hoewel Johnson zich eerder uitgesproken heeft over een potentiële super fight en zijn bereidheid om daaraan mee te werken, is Dillashaw niet zeker of “Mighty Mouse” daadwerkelijk met hem de Octagon wil instappen.

“Wees niet bang, man. Laten we dit afronden. Dit is het gevecht dat het meest logisch klinkt voor jou en voor mij. Dit is het gevecht wat de fans willen zien. Dit is het gevecht dat ik wil zien. Weet niet zeker of jij het wil zien, maar wees een man, kom maar op.”

Tijdens de UFC 217 post fight persconferentie sprak UFC-president Dana White al uit geïnteresseerd te zijn in een super fight tussen Johnson vs. Dillashaw, zeker nu beide atleten een titel op zak hebben.

“Ik heb hem nog niet gesproken maar hij zou wel geïnteresseerd moeten zijn in een gevecht met TJ [Dillashaw]. Hij huilt nu al een tijdje om een groot gevecht, nu heeft hij zijn groot gevecht. Ik sta er voor open omdat ik het gevecht eerst al wilde opzetten, maar nu klinkt het logischer omdat ze allebei een titel hebben.”

Demetrious Johnson verloor voor de laatste keer in een bantamgewicht titelgevecht tegen Dominick Cruz in 2011. Daarna maakt hij via een majority draw zijn debuut in de vlieggewicht divisie tegen Ian McCall. Vervolgens bouwde “Mighty Mouse” een zegereeks van dertien opeenvolgende partijen op waarin hij alleen moeite ondervond toen hij de titel opeiste in de finale van een vlieggewicht toernooi. Hier versloeg hij Joseph Benavidez via een split decision. Is TJ Dillashaw de tegenstander die de pound-for-pound nodig heeft om eindelijk de waardering te krijgen die hij verdient?

Foto MMAjunkie / Media dag voor UFC 186 in Montreal, Quebec, Canada.

Transcript voor dit interview is verzorgd door MMAjunkie en MMA Mania.

 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Bart Slegers

    Content writer EPIC MMA, UFC Nederland en Bellator MMA Nederland

  • Show Comments (1)

You May Also Like

Pederneiras: ‘’Jose Aldo bereidt UFC aan te vechten in rechtbank.’’

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Jose Aldo ‘Junior’ wil niet ...

EPIC Hangout #045: Waar is Gio?!

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Vanavond om 22:00 is het ...

Instagram recap week 11: Joanna zoekt nieuwe gym, Zingano op de weg terug en een potje tennis met GSP

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Tijdens de Instagram recap blikken ...

Georges St. Pierre

Georges St. Pierre blijft aandringen op gevecht met Michael Bisping

Het leek van de baan, maar nu wil Georges St. Pierre het gevecht tegen ...