Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Foto: Sports Illustrated

Tyron Woodley (35) werd lange tijd in verband gebracht met een titelgevecht tegen Nate Diaz (32) op UFC 219. De UFC-kampioen was verbaal flink bezig om de partij op papier te krijgen. De 15 miljoen die kamp Diaz vroeg gooide echter roet in het eten. Echter, liet UFC-president Dana White afgelopen dinsdag weten dat ze Woodley nooit een partij met Diaz hadden aangeboden.

Woodley [18-3-1, UFC 8-2-1] heeft de afgelopen weken geprobeerd een partij met Diaz [19-11, UFC 14-9] te verwezenlijken. “The Chosen One” maakte zich via alle mogelijke manieren sterk om Diaz te verleiden in een partij. Social media, podcasts en de UFC-kampioen hield ook zijn praatje tijdens UFC Tonight op tv waar hij regelmatig aanschuift als analist. Woodley was zijn trainingskamp voor UFC 219 zelfs al begonnen.

Terwijl Woodley bezig was de partij op de been te krijgen bleef het stil rondom Dana White en de UFC, tot afgelopen dinsdag tijdens de TUF-26 finale media lunch. De partij was volgens White nooit aangeboden. Een UFC-advocaat besloot matchmaker te spelen door een idee, die niet van Sean Shelby of de UFC afkomstig was, te pitchen.

“Een van onze advocaten begon matchmaker te spelen, hij heeft een goede band met de gebroeders Diaz, en hij vroeg min of meer [aan Diaz]…’Wat als jij tegen Woodley zou vechten?’… Sean [Shelby, UFC-matchmaker] en ik dachten…’Hoezo verdient hij het om tegen Tyron Woodley te vechten. Er is een f*cking lijst met gasten die wachten om tegen Tyron Woodley te vechten en dan zou hij het gevecht krijgen, waar heb je het over?’… Dus hij ging een beetje buiten zijn takenpakket en besloot matchmaker te spelen. Daarom begon Woodley te zeggen…’Ik heb een aanbod gekregen voor een Nate Diaz gevecht’…en wij hadden zoiets van…’Nee, er is nooit een gevecht geweest.’…Dus er is nooit een aanbod geweest voor een Woodley vs. Diaz gevecht. Dat is gewoon niet waar.

“Dat was een nachtmerrie, want daar was niks van waar.”

Eerst zegt Woodley de hele tijd …’Ik moet een schouderoperatie ondergaan, ik moet een schouderoperatie ondergaan.’… en dan zegt hij ineens…’Ik zal tegen Nate Diaz vechten.’… en daagt hem de hele tijd uit etc. Dat was een nachtmerrie, want daar was niks van waar.”

De verstandhouding tussen White en Woodley is al slecht en daar zal in de nabije toekomst waarschijnlijk ook geen verbetering in komen. Aan MMA Fighting laat “The Chosen One” weten dat White vechters moet promoten en niet moet neerhalen.

“Dana zit vol waanvoorstellingen die voortdurend mijn niveau omlaag praat terwijl zijn baan vechters aanprijzen is, vooral kampioenen. Waarom zou ik een kamp starten, en waarom zou Nate een 15 miljoen eis neerleggen als er geen gevecht is? Het is overduidelijk dat ze nog geen blockbuster main event hebben gevonden, en dat weten ze. De partij gaat niet door omdat ze er financieel niet uitkwamen met Nate.”

Woodley heeft zijn kamp inmiddels afgebroken en kiest er nu voor om zijn schouder eerst te laten behandelen. De UFC weltergewicht kampioen laat zijn schouder volgende maand opereren en zal daarna na verwachting vier maanden buitenspel staan. Cris Cyborg vs. Holly Holm wordt nu benoemd tot main event van UFC 219.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Bart Slegers

    Content writer EPIC MMA, UFC Nederland en Bellator MMA Nederland

  • Show Comments (0)

You May Also Like

Gratis proefversie EA SPORTS UFC 2 nu beschikbaar!

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Als je de Octagon nog ...

José Aldo

Frankie Edgar geblesseerd, Max Holloway vs José Aldo 2 aangekondigd voor UFC 218.

Frankie Edgar haakt geblesseerd af voor UFC 218, José Aldo nieuwe tegenstander voor Max ...

Joe Silva, ‘Matchmaker’ en boegbeeld gaat de UFC verlaten eind 2016.

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. UFC ‘Matchmaker’ van de hogere ...

EPIC Hangout #033:UFC 195: Lawler vs Condit

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Vanavond om 22:00 is het ...