Nate Diaz
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Foto: MMA Mania

Het is nog maar zes weken tot UFC 219, en nog steeds heeft de UFC geen main event voor het evenement weten te strikken. Conor McGregor was de beoogde vechter, maar die is schijnbaar door de UFC van het evenement afgehaald, vanwege de perikelen rondom zijn entree in de Bellator kooi van afgelopen weekend. Natuurlijk kan dit met een flinke korrel zout worden genomen, want het leek zeer onwaarschijnlijk dat de Ier eind december zijn titel zou gaan verdedigen. Een ander beoogd duel was de partij tussen Cris Cyborg en Holly Holm. Die partij is echter in het water gevallen vanwege de vermeende hoge gage eisen van ‘The Preacher’s Daughter.’ Nu is er als donder bij een heldere hemel een nieuw gerucht in de wandelgangen terechtgekomen.

De krachttrainer van Nate Diaz lifte al een tipje van de sluier. Zo postte hij een dag geleden iets op social media, wat inmiddels in allerijl weer is verwijderd. “Fans kunnen zich gereed gaan maken, Diaz gaat weer iemand in elkaar rammen. We leven voor fight camp.”

Ook verscheidene journalisten kregen lucht van het nieuws dat Nate Diaz snel terug de kooi in komt:

 

En ook Tyron Woodley laat weten dat hij inmiddels in fight camp zit. Zou de kampioen zich klaar gaan maken voor een gevecht met Colby Covington, of met Nate Diaz?

 

Het gerucht dat hij tegen Nate Diaz gaat vechten wordt alleen maar aangewakkerd door de statement die hij tegenover Flocombat maakte:

“Wees niet verrast wanneer ik binnen een paar dagen een gevecht aankondig. Deze sport gaat om risico en beloning. Deze sport gaat om het worden van een legende. Als je kijkt naar de mensen die op het laatste moment de kans grijpen, het verandert hun levens. En ik denk dat ik daar ook recht op heb.”

Op dit moment heeft niemand in mijn divisie de naam die mij legendarische status zal geven. Ik wil bij het punt komen dat ik een gevestigde naam ben. Daar ben ik naar op zoek, en ik denk dat ik een gevecht heb gevonden die mij daar zal brengen.”

 

En zo lijkt het circus in de UFC compleet. In de weltergewicht divisie staan er een hoop gevechten op het programma, waaruit snel een potentiële nieuwe tegenstander voor Woodley uit kan komen. Op UFC Winnipeg vechten Robbie Lawler en Rafael dos Anjos voor het recht om tegen de kampioen uit te komen. Colby Covington vindt nu al dat hij een titelshot waardig is. Stephen Thompson zou voor een derde keer tegen Woodley uit willen komen na zijn overwinning op Jorge Masvidal. Darren Till is na zijn stormachtige optreden misschien nog wel één sterke overwinning verwijderd van een titelshot, sinds de UFC zeer gecharmeerd van de grote Engelsman is. En wat te denken van de terugkeer van Carlos Condit, die op UFC 219 tegen Neil Magny gaat vechten?

Nu zou het dus zomaar kunnen dat Nate Diaz die hele rij afsnijdt, en een titelshot tegen Tyron Woodley krijgt. Diaz is sinds zijn verlies tegen Conor McGregor niet meer in de kooi geweest, en liet verscheidene malen optekenen alleen terug te komen voor een derde gevecht met Conor, of voor een hele grote payday. Is de UFC toch overstag gegaan en heeft het de enorme eis van Diaz ingewilligd? Diaz verklaarde immers voor minder dan twintig miljoen dollar de telefoon niet eens op te nemen.

Als we even verder denken dan zien we een nog groter plaatje: mocht het gevecht plaatsvinden, en weet Nate Diaz beslag te leggen op de weltergewicht titel, dan is een derde gevecht met Conor McGregor ineens nog veel lucratiever geworden. De Ier zal dan ongetwijfeld een gewichtsklasse omhoog willen om zo als enige vechter beslag te leggen op drie titels in drie verschillende gewichtsklassen.

Ondertussen blijft het rondom een aankondiging van de eerste titelverdediging van Conor McGregor muisstil. De Ier kwam het afgelopen weekend wel in het nieuws, maar niet om de juiste redenen. Bellator had afgelopen vrijdag een aandachtig toeschouwer, in de naam van Conor McGregor. ‘The Notorious’ was bij de overwinning van teamgenoot Charlie Ward aanwezig, en bestormde na afloop de kooi met de intentie om het met Ward te vieren, en kreeg het aan de stok met referee Marc Goddard. De beelden spreken voor zich:

 

Madness in Dublin thanks to @thenotoriousmma!!! DO NOT miss #Bellator187 TONIGHT on @spiketv 9/8c

Een bericht gedeeld door Bellator MMA (@bellatormma) op

 

John Cavanaugh, coach van McGregor, leek zeer verrast door het nieuws van de geruchten rondom Woodley vs Diaz, en wilde vervolgens ook nog even kwijt dat McGregor pas in april of later terugkomt.

 

Gaat het gevecht tussen Nate Diaz en Tyron Woodley plaatsvinden? Het zijn tot nu toe zeer hardnekkige geruchten, en natuurlijk zullen we jullie op de hoogte houden van meer nieuws omtrent dit gevecht.

 

 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (5)

You May Also Like

Julianna Peña denkt na over vertrek uit UFC

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. De UFC begint een aardige ...

McGregor de volgende die gepakt wordt met verboden middelen?

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.Onlangs werden met Jon Jones en ...

Fight Announcements Recap Week 4 (2016).

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. MAASTRICHT – Deze week werden ...

Dana White: “Het is krankzinning dat DJ niet tegen TJ wil vechten.”

Dana White spreekt zijn ongenoegen uit over Demetrious Johnson tijdens UFC Unfiltered. De UFC-president ...