Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Foto van: MMAJunkie

Tijdens UFC 219 van morgenavond zal Cynthia Calvillo (6-0) het opnemen tegen voormalig kampioen in de strogewicht divisie, Carla Esparza. Mocht Calvillo deze partij weten te winnen heeft Calvillo al haar vijf partijen gewonnen in 2017. Vier van deze vijf partijen waren in de UFC. Met een mogelijke winst op Esparza kan Calvillo zich opmaken voor wellicht een titelgevecht en anders een gevecht om de toekomstige uitdager voor de titel te bepalen.

Foto van: Yessel Hersh

Hoewel het gevecht met Esparza nog plaats moet vinden, kijkt Calvillo al verder naar de toekomst. Sinds kort heeft de UFC een vlieggewicht divisie geopend en een kampioen gekroond in Nicco Montano. Calvillo heeft dit ook meegekregen en kijkt met een schuin oog al naar vechten in de vlieggewicht divisie. Tegenover MMAFighting zei Calvillo het volgende hierover:

‘Zeker weten. Ik wil al een divisie omhoog sinds ik hoorde dat de divisie geopend werd, want mijn meeste gevechten waren op 125 pond voordat ik op 115 pond ging vechten. Dit is mijn vierde gevecht op op 115 pond. Mijn al mijn amateur gevechten en ook mijn professionele debuut was op 125 pond, en mijn andere gevecht was op 120 pond. 

Ik sta open voor beide divisies en ik heb het gevoel dat ik sterk genoeg ben om mee te doen op 125 pond. Ik heb zelf gevochten op 135, toen ik voor het eerst begon. Ik sta er dus voor open. Ik heb het gevoel dat het meer te maken heeft met vaardigheden en de mentaliteit en ik heb het gevoel dat het te doen is en ik zal alles geven. Ik zal mijn uiterste best doen en hopelijk ga ik de boeken in als de beste ooit.’ 

Foto van: MMAJunkie

Krachtige woorden dus van Calvillo, die eerst moet zien af te rekenen met voormalig kampioen Esparza. Esparza was de eerste kampioen in het strogewicht van de UFC en wist tijdens dit titelgevecht de huidige kampioen Rose Namajunas te verslaan. In juli was Calvillo als gastvechter aanwezig tijdens UFC 214. Calvillo vertelde toen dat zij in haar volgende gevecht Esparza als tegenstander wou hebben. Dit viel echter niet goed bij Esparza. Tijdens UFC 214 wist een teamgenoot van Calvillo, Andre Fili te winnen en tijdens zijn afterparty werd Calvillo geconfronteerd door Esparza. Calvillo zei hier het volgende over:

‘Het was oké. Het was maar een kleine confrontatie. Op dat moment was ik als achtste gerankt en Esparza als nummer zeven. Er werd mij gevraagd tegen wie ik wou vechten en het is logisch dat ik wil vechten tegen de vrouwen die vlak boven mij staan. Maar op dat moment, toen zij het hoorde, had ze het gevoel dat ik haar niet respecteerde om wat voor reden dan ook. Zij was op een afterparty van mijn teamgenoot en ze was niet heel blij met mij. Als de persoon die ik ben, wil ik het hierbij laten. En zaterdag zullen we zien wat er gebeurt.’

Esparza heeft zes maanden geleden voor het laatst gevochten en wint haar gevechten meestal door veel gebruik te maken van haar worstelcapaciteiten. Calvillo zegt hier het volgende over:

‘Ik denk dat gedurende het gevecht, maakt niet uit wat er gebeurd, dat vechters terug gaan naar waarin zij comfortabel zijn en ik denk dat worstelen iets is wat een deel van haar is. Het is een deel van haar. Het is een natuurlijke reactie voor haar om te worstelen. Ik denk dat ze heel dominant is met haar worstelcapaciteiten en ze komt uit een geweldig trainingskamp. Ze heeft geweldige coaches die haar niet eendimensionaal laten zien. Ze zal blijven werken aan haar bokskwaliteiten.’

Foto van: UFC

In maart debuteerde de dertig jarige Calvillo in de UFC en het is geen publiek geheim dat UFC president Dana White een groot bewonderaar is van de agressieve vechtstijl van Calvillo. Mede hierdoor blijkt een titelgevecht dicht in de buurt voor Calvillo. Over een mogelijk titelgevecht zei Calvillo het volgende:

‘Ik ga een gevecht voor de titel niet afwijzen als ze deze aan mij geven. Ik denk met een of twee gevechten ik het gevecht voor de titel ga krijgen, maar zoals ik al zei, als ik het gevecht voor de titel krijg dan pak ik die. Carla (Esparza) is de eerste vechter die Rose wist te stoppen. Dus als ik Carla weet te stoppen, geeft dat misschien een idee van wat er gaat gebeuren als ik ooit tegen Rose zal gaan vechten.’

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (1)

  • Steve Elroy
    Steve Elroy

    Ik verwacht dat Cynthia deze ook wel wint