Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Foto van: Bellator

In de hoofdpartij van UFC 219 staat het kampioenschap in het vrouwen vedergewicht op het spel. Kampioen Cris Cyborg neemt het op tegen Holly Holm. In haar loopbaan heeft de dominante Cyborg met brute kracht vrijwel al haar partijen gewonnen. Slechts twee keer heeft Cyborg een partij verloren, waaronder een muay thai gevecht van een Nederlandse legende in de vechtsport; Jorina Baars. Tijdens Lion Fight 14 in Las Vegas nam Baars het op tegen de onverslaanbaar lijkende Cyborg.

Over de partij tussen Cyborg en Holm zei Baars het volgende tegenover MMAWeekly:

‘Ik denk dat Holly een betere staande vechter is vanwege haar achtergrond in het boksen. Cris (Cyborg) werkt keihard aan het staande vechten en ze heeft met Clarissa Shields gewerkt. Het is een erg goed gevecht en ik hoop dat het een staand gevecht wordt zodat de mensen kunnen zien wat de vrouwen kunnen in dit gevecht. Ik kijk echt uit naar dit gevecht.

Ik weet het echt niet. Cris is erg sterk maar zij was niet mijn zwaarste tegenstander. Maar ik zie veel dingen van Holly, ook bokspartijen en ik denk dat haar timing een stukje beter is. Cris heeft de kracht en de fysieke vaardigheden. Ik weet het echt niet. Ik denk dat het een geweldige match-up is. Beide zijn het erg goede vechters. Ik heb de kracht gevoeld van Cyborg maar als Holly haar afstand neemt en dit gebruikt kan zij haar zeker verslaan. Maar als Cris doet wat zij altijd doet, vecht met kracht en agressie en het wellicht naar de grond brengt, wint Cyborg.’

Foto van: Lion Fight Promotions

Baars kijkt dus uit naar het gevecht van vanavond tijdens UFC 219. Hoewel Baars superieur blijkt te zijn in haar loopbaan en nog nooit heeft verloren, is zij vreemd genoeg niet heel bekend in Nederland en de rest van de wereld. Baars zei hierover:

‘Ik werk hard. Ik ben begonnen met trainen toen ik zeven jaar oud was en mijn eerste gevecht was toen ik twaalf was. Ik heb nog nooit een kickboks of een muay thai partij verloren. Ik kan niet geloven dat de media dit niet oppakt. Ik ben een professionele vechtster die nog nooit een partij heeft verloren. Ik ben nog nooit knock-out geslagen en ik heb nog nooit acht tellen gehad. Ik weet niet echt wat er gebeurd is in de media. 

Als je een grote mond hebt en bullshit praat, krijg je aandacht. Als je een normaal regulier persoon bent krijg je geen respect en geen aandacht. Ik heb meer kampioenschappen dan Badr Hari of Rico Verhoeven, die altijd in de media is tegenwoordig. Ik weet niet zeker wat er is gebeurd of wat ik moet doen om de aandacht en het respect te krijgen.’

Foto van: Sherdog

Baars vecht op dit moment voor Bellator kickboxing. Inmiddels heeft Baars twee gevechten gevochten voor deze organisatie en beide partijen gewonnen. Hiermee heeft Baars haar record uitgebreid naar 45 winstpartijen, drie gelijke spelen zonder ook maar een partij verloren te hebben. Met de steeds groter wordende bekendheid van Bellator kan Baars hiermee wellicht meer bekendheid vergaren. Over haar schema in 2018 zei Baars het volgende:

‘Ik ben weer aan het trainen en ik hoop dat mijn volgende gevecht in april zal zijn voor Bellator. Na die partij zal ik mijn vierde partij voor Bellator vechten en hopelijk krijg ik daarna een nieuw contract. Ik hoop dat ik vier partijen kan vechten dat jaar. Wellicht is het mogelijk, Julia Budd is de kampioen van het MMA en misschien wil ze wel terug naar het kickboksen. Julia is een hele goede kickboksen. Ik denk dat het een geweldig gevecht zou zijn. Kampioen tegen kampioen. We hebben hetzelfde gewicht dus misschien komt het wel.’

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (4)

You May Also Like

Fight Announcements Recap Week 40.

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. (Foto : Uriah Hall) Zoals ...

UFC 217 Embedded: Vlog Series – Episode 3

Een nieuwe aflevering van UFC 217 Embedded met Michael Bisping, Georges St-Pierre, Cody Garbrandt, ...

EPIC Hangout #050: UFC 198: Werdum vs. Miocic

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Vanavond om 22:00 is het ...