Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Foto: Troy Taormina-USA TODAY Sports

Alexander Gustafsson (30) laat in gesprek met Ariel Helwani tijdens The MMA Hour weten dat hij Daniel Cormier (38) accepteert als de UFC lichtzwaargewicht kampioen, maar de echte kampioen in zijn ogen blijft Jon Jones (30). De Zweed is momenteel herstellende van een schouderoperatie.

Gustafsson [18-4, UFC 10-3] liet zich eind november opereren aan zijn schouder en staat voor onbepaalde tijd aan de kant. Via social media gaf “The Mauler” een update over zijn situatie.

“Update! Operatie is klaar. Mijn schouder is gefixt, voelt geweldig, drie maanden heeft er een plaat in me gezeten die mijn sleutelbeen op z’n plaats hield. Nu herstellen en langzaam weer op 100% gaan trainen! Kan niet wachten om de Octagon weer in te stappen.”

Gustafsson vindt Cormier [19-1-1, UFC 8-1-1] een waardig kampioen maar volgens de Zweed kan er niemand tippen aan de ongeëvenaarde Jon Jones [22-1-1, UFC 16-1-1].

“Hij heeft de titel, dus ik wil zeker weer met Cormier vechten. Ik wil de titel, maar Jon Jones is de echte kampioen natuurlijk, hij heeft iedereen verslagen in de divisie. Alles wat hij gedaan heeft, was nog nooit gedaan. Dus voor mij is hij de echte kampioen, maar ik accepteer “DC” ook als de kampioen. Hij is een goed persoon, een goede vechter en de enige persoon aan wie hij verloren heeft is Jones. Hij is het echte werk, en kampioenwaardig.”

“Hij is een beest en niemand heeft gedaan wat hij heeft gedaan.”

Gezien zijn controversiële verleden is “The Mauler” niet verrast dat Jones zichzelf weer in de problemen heeft gewerkt, maar hij hoopt wel dat hij terugkeert zodat hij nog één keer de Octagon kan instappen met Jones.

“Ik was niet geshockeerd, ik was niet verrast. Ik vind het jammer voor hem, maar wat kan ik ervan zeggen? Ik vind het gewoon jammer voor hem. Er komen altijd nieuwe dingen naar boven dus ik ben totaal niet verrast. Ik vind het gewoon jammer voor hem. Het is slecht voor hem en slecht voor de sport.

Kijk wat hij deed tegen “DC”. Hij is een beest en niemand heeft gedaan wat hij heeft gedaan. Alleen hij wordt constant gepakt op iets. Dus iets moet niet kloppen daar. Dat overkomt je niet als… hij maakt gewoon constant de verkeerde keuzes en dat vind ik jammer voor hem.

Ik wil dat hij terugkomt. Ik wil nog een gevecht met hem, ik wil op een gegeven moment nog een keer tegen hem vechten in mijn carrière. Ik wil gewoon nog één keer met hem vechten misschien dat ik daarom wil dat hij terugkomt. Maar tegelijkertijd is hij wel vaak gepakt op dingen die niet mogen. Als hij niet terugkomt, dan komt hij niet terug. Het is gewoon jammer voor de sport.”

Gustafsson heeft alle tijd om te herstellen van zijn schouderoperatie intussen tijd zal Cormier zijn titel namelijk verdedigen tegen Volkan Oezdemir op UFC 220 in Boston, Amerika, eind januari.

Foto: Michael Campanella , Getty Images | Alexander Gustafsson’ laatste partij tegen Glover Teixeira die hij versloeg via een vijfde ronde knockout.

Bekijk hier het hele segment van The MMA Hour met Alexander Gustafsson | 15.17 min

 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Bart Slegers

    Content writer EPIC MMA, UFC Nederland en Bellator MMA Nederland

  • Show Comments (0)

You May Also Like

Twitter reacties na bekendmaking UFC 205 main-event Alvarez vs McGregor

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Er werd lang gespeculeerd wie ...

Coenen: ''Het is een grote schande dat UFC geen divisie opent voor Cyborg.''

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Marloes ‘Rumina’ Coenen wordt gezien ...

Germaine de Randamie

Germaine de Randamie weigert tegen Cyborg te vechten

Germaine de Randamie wil vanwege de dopingperikelen in het verleden van Cris Cyborg absoluut ...

Is de terugkeer van Georges St. Pierre aanstaande?

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Foto: MMA Fighting Het is ...