Alistair Overeem
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Foto: Esther Lin / MMA Fighting

Zaterdag is het zover, en kunnen we ons gaan opmaken voor misschien wel de beste UFC kaart van dit jaar. We werden dit jaar al een paar keer op ons wenken bediend door de UFC, en zaterdag is waarschijnlijk de kers op de taart van het jaar 2017. Voor onze landgenoot Alistair Overeem staat er behoorlijk veel op het spel. ‘The Reem‘ kan bij een overwinning op tegenstander Francis Ngannou opnieuw een titelshot verkrijgen tegen Stipe Miocic. Zoals bekend verloor Overeem de eerste ontmoeting met de zwaargewicht kampioen jammerlijk, toen hij in de eerste ronde knockout werd geslagen door de parttime brandweerman.

 

Alistair Overeem

Foto: The Mac Life

Francis Ngannou is HET grote talent in de zwaargewicht divisie, en kan op de steun rekenen van de UFC. De organisatie ziet het erg in hem zitten, iets wat ook Overeem niet ontgaan is. Alistair sprak gisteren onder andere met MMA Junkie, en verklaarde daar over Ngannou:

 

 

“Hij verdient absoluut dit gevecht. Die man ziet eruit als een beest. Hij heeft negen partijen achter elkaar gewonnen. Hij doet het fantastisch, en ziet er goed uit. Hij ziet er geweldig uit. Jullie hebben allemaal gezien wat hij met zijn tegenstanders doet. Hij heeft de kracht om iemand met één stoot knockout te slaan. Hij verdient het echt om hier te zijn. Het wordt een zeer opwindend gevecht. Ik ben op dit moment in de vorm van mijn leven.”

Alistair Overeem heeft een zeer grote staat van diens. Overeem pakte titels in K-1, Strikeforce en DREAM, en er ontbreekt eigenlijk alleen nog een UFC titel. Met een overwinning op ‘The Predator‘ komt die titel weer een stuk dichterbij. Overeem klinkt in ieder geval zeer gemotiveerd en heeft veel vertrouwen in zijn eigen kunnen:

“Ik ga hem op elk gebied verslaan.”

 

Tegenstander Francis Ngannou is bij de wedkantoren de favoriet, ondanks de enorme staat van dienst die Overeem mee de kooi inneemt. Het kan onze landgenoot echter niet zoveel schelen dat de Fransman de favoriet is. En dat is waarschijnlijk ook de juiste instelling.

Overeem maakte in zijn laatste partij tegen Fabricio Werdum een niet al te beste indruk. ‘The Reem’ ontsnapte met een overwinning, ondanks dat hij in de derde ronde overrompeld werd door de Braziliaan. Veel mensen verweten de voorzichtige tactiek die de Nederlander hanteerde, maar in Overeem’s geval leek dat op dat moment het beste.

 


‘The Reem’ verklaart dat hij erg onder de indruk is van Ngannou, en dat het alleen maar goed is dat er nieuw bloed in de divisie komt.

“Die man wint zijn gevechten. Je kan zeggen wat je wilt. Hij is een enorm obstakel. Maar hij is geweldig voor de divisie, want stel je voor dat ik in m’n eentje op dat podium moet staan zonder tegenstander. We hebben deze jonge honden nodig om de divisie wat meer kleur te geven. Ik denk dat je in elke sport veel goede deelnemers moet hebben. Ik ben blij dat hij een goede winning streak heeft, want dat gaat mijn overwinning zoveel meer glorie geven.”

Tegenstander Ngannou werd van de week nadrukkelijk naar voren geschoven door de UFC. De organisatie kwam met een filmpje van de hard slaande Fransman op de proppen. In het filmpje is te zien hoe Ngannou het record van de hardste stoot op zijn naam schreef. Overeem heeft niet veel goeds over dat record te zeggen:

“FAKE NEWS. Hij heeft nu het record omdat ik niet op die machine heb geslagen!”

Overeem wil tenslotte nogmaals benadrukken dat het hem niet deert dat hij de underdog is. Sterker nog, hij vindt die positie eigenlijk wel prettig:

“Hij heeft een hoger winstpercentage, ik heb 75% van mijn partijen gewonnen, en hij heeft maar één keer verloren, dus dat geeft hem een percentage van 90% of zo. Maar ik kijk uit naar dit gevecht. Ik vind het wel prettig om de underdog te zijn. Ik vind het eerlijk gezegd een comfortabelere positie. En het maakt mijn overwinning van zaterdag nog geweldiger.”

 

 

Overeem bruist dus van het zelfvertrouwen. Wordt dat zelfvertrouwen zaterdag ook vertaald in het gevecht zelf? Onze landgenoot heeft meer wapens dan de Fransman, maar zal zeer beducht moeten zijn op de stootkracht van ‘The Predator‘. De kin van ‘The Reem‘ is niet meer wat het zijn moet, en dat is ook niet gek na alle oorlogen die hij heeft uitgevochten. Kan Alistair de overwinning uit het vuur slepen en een nieuwe date met Stipe Miocic boeken? We gaan het zaterdag meemaken.

 

 

 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)