Alistair Overeem
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Foto: De Telegraaf

Het zal menigeen MMA fan niet ontgaan zijn. UFC 218 was voor Alistair Overeem een groot debacle. Onze landgenoot vocht vannacht tegen Francis Ngannou en werd in de eerste ronde verwoestend knockout geslagen. Waar het gros van de Nederlandse fans bang voor was, kwam ook uit. Met een enorme linkerhoek werd het licht bij onze landgenoot uitgeslagen. De titelaspiraties van Overeem kwamen met één klap aan een daverend einde.

 

BRUTAL KO!😨|Francis Ngannou def. Alistair Overeem via knockout (punch) – Round 1, 1:42 #UFC218

Een bericht gedeeld door Survival Of The Fittest (@mmaworld_) op

 

Inmiddels is Overeem weer bij zijn positieven, ook al leek het na afloop van de partij daar helemaal niet op. ‘The Demolition Man’ liet via social media van zich horen.

 

 

“Ik heb geen schade, en ik ben gelukkig gezond. Jammer genoeg verloor ik vandaag. Props naar Francis Ngannou. Ik werd geraakt door een uppercut uit de hel, één van zijn specialiteiten, waarvan we wisten dat het levensgevaarlijk was. Nu even wat tijd om te chillen voordat we terug naar af gaan.”

Voor Overeem is het helaas de rauwe realiteit dat hij inderdaad terug bij af is. De felbegeerde titelshot kan hij uit zijn hoofd zetten. Gaat de Nederlander nog door met vechten? Het was alweer de twaalfde keer in zijn carrière dat hij knockout werd geslagen. Voor de partij was al duidelijk dat de kin van Overeem zijn beste tijd wel heeft gehad.

 

Alistair Overeem

Foto: Esther Lin / MMA Fighting 

Voor Francis Ngannou was de beloning groot. Hij krijgt nu een titelshot tegen zwaargewicht kampioen Stipe Miocic, en de confrontatie zou best weleens snel kunnen plaatsvinden. Miocic onderhandelt op het moment met de UFC over een verbeterd contract, maar daar zullen beide partijen wel uitkomen, als we de woorden van UFC president Dana White mogen geloven. Op de persconferentie na het evenement liet White doorschemeren dat hij een partij op UFC 220 wel ziet zitten. Dat evenement wordt op 20 januari van volgend jaar in Boston gehouden. Voorlopig staat de partij om de licht-zwaargewicht titel van Daniel Cormier tegen Volkan Oezdemir als hoofdact op het programma. Maar daar zou best snel verandering in kunnen komen.

 

 

Ngannou zou zo snel mogelijk met Miocic de octagon in willen stappen. ‘The Predator’ vocht voor deze partij geruime tijd niet, en lijkt nu op volle stoom richting de titel te willen snellen. Opvallend is dat de Fransman in al zijn partijen gemiddeld slechts 4:35 minuten in de octagon staat. Kan Miocic ‘The Predator‘ eindelijk gaan testen, en hem in ieder geval langer dan één ronde weerstaan?

 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

Jimmie Rivera

Jimmie Rivera kijkt reikhalzend uit naar partij met Dominick Cruz

Jimmie Rivera is erg te spreken over zijn volgende partij tegen Dominick Cruz.

Weekly Fight Announcements: UFC

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Elke maandag ochtend kun je ...

Nederlanders in de UFC: Wanneer moeten ze weer vechten?

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. De Nederlandse UFC atleten zijn ...

Weekly Fight Announcements: UFC

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Elke maandag ochtend kun je ...