Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Foto: MMA Fighting 

Afgelopen weekend was het weer genieten voor UFC fans. Bij UFC 218 werden we weer getrakteerd op een avond vol prachtige gevechten. De UFC raast nu door naar het jaareinde, en de volgende stop is de Californische stad Fresno. Natuurlijk zal de kaart van dit evenement niet hetzelfde vuurwerk gehalte bevatten, maar er staan genoeg gevechten op die potentieel zeer interessant zijn. Zo keert Jason Knight weer terug, nadat hij op UFC 214 flink in elkaar werd geslagen door Ricardo Lamas. De hoofdact is natuurlijk een pracht van een partij, Cub Swanson zal het opnemen tegen Brian Ortega, in een heuse battle van vechters uit Californië.

 

Edit: Yessel Hersh 

Een ander gevecht dat weleens de show kon gaan stelen is de partij tussen Aljamain Sterling en Marlon Moraes. ‘Aljo‘, of ‘The Funkmaster‘, zoals Sterling ook wel door het leven gaat, kan met een overwinning een grote stap richting een titelshot zetten. Echter geldt dat ook voor Moraes, die na zijn entree in de UFC een goede indruk heeft achtergelaten.

Sterling zou eigenlijk aantreden tegen Rani Yahya, maar die moest helaas geblesseerd afhaken. Moraes was er als de kippen bij om de leegte op te vullen. Immers was het nog niet zo lang geleden dat Moraes in de octagon stond. Op UFC Norfolk wist de Braziliaan te winnen van John Dodson, ware het nogal discutabel. Dit keer stond Moraes aan de goede kant van de score, want hem overkwam een soortgelijke situatie in de partij tegen Raphael Assuncao. Die partij ging verloren, waar hij evengoed in het voordeel van Moraes uit kon vallen.

De kampen van Sterling en Moraes liggen niet ver uit elkaar. ‘Aljo’ wordt getraind door Matt Serra en Ray Luongo, en heeft als thuishaven New York. Moraes traint niet ver daarvandaan, en kan mannen als Frankie Edgar en Edson Barboza tot zijn teamgenoten rekenen.

 

Aljamain Sterling

Edit: Yessel Hersh

 

Sterling sprak een paar dagen geleden met Bloody Elbow, en uitte zijn verbazing over het feit dat het gevecht zo snel tot stand kwam:

“Ik dacht dat er een goede kans was dat ik niet meer zou vechten. Er waren niet veel mensen die bereid waren om op korte termijn de partij aan te nemen. Ik was eigenlijk al de hoop aan het verliezen.”

Enter Marlon Moraes. De vechter die vanuit New Jersey vecht nam zonder te blikken of blozen de partij snel aan, een paar dagen nadat hij tegen John Dodson had gevochten.

 

Marlon Moraes

Foto: Fansided

“Ik dacht niet dat hij het gevecht zou aannemen, omdat hij pas had gevochten. Ik dacht dat hij graag het gevecht tegen Jimmie Rivera wilde hebben, omdat hij wat meer tijd nodig zou hebben om weer te herstellen. Alhoewel hij natuurlijk niet veel schade opliep in de partij tegen Dodson.

Ik dacht niet dat we dit gevecht zo snel voor ons zouden krijgen, maar ik wist dat we op een gegeven moment paden zouden kruisen. We hebben nog nooit samen getraind, en dat is ook de reden dat we het allebei wel best vinden, en elkaar willen slaan.”

The Funkmaster’ heeft zijn tegenstander uiteraard goed bekeken. Moraes was ongeslagen kampioen in WSOF, en vocht tweemaal in de UFC. Er was genoeg beeldmateriaal om goed uit te pluizen, te beginnen met zijn laatste partij tegen Dodson.

“Zijn laatste optreden was ok. Hij deed eigenlijk wat hij altijd doet. Het is dezelfde Marlon Moraes. Hij trapt veel. Hij gebruikt graag en vaak die switch kick naar het lichaam. Hij gaat vaak naar links, en als hij als linkspoot gaat staan, dan gebruikt hij een trap naar de lever of naar het hoofd.

Ik moet hem ontregelen, en hem ongemakkelijk laten voelen. Ik moet het tempo bepalen. Ik moet gemener zijn. Ik moet de hardere stoten geven, en ik moet sneller zijn dan hem.”

 

Aljamain Sterling

Foto: Instagtrends

Het was een zeer druk jaar voor Sterling. Het aankomende gevecht wordt de vierde partij in 2017. Hij begon het jaar in mineur door te verliezen van Raphael Assuncao. Daarna won hij van Augusto Mendes en Renan Barao. Ondanks het drukke programma, zal je Sterling niet horen klagen:

“Het was geweldig. Vorig jaar was klote, want ik vocht toen maar één keer. Dat was de verliespartij tegen Bryan Caraway, die overigens sindsdien niet meer vocht. Je kan misschien zeggen dat ik hem met pensioen heb gestuurd. Hij is met pensioen gegaan nadat hij een verdeelde beslissing won. Ik moet hem waarschijnlijk in de eerste ronde zo erg gemarteld hebben dat hij tot nu toe niet meer heeft gevochten.”

Sterling krijgt nog weleens een behoorlijk kritische noot naar zijn hoofd geslingerd. ‘The Funkmaster‘ krijgt het verwijt dat zijn standup niet altijd even goed oogt. Zo is zijn kin nogal eens te makkelijk te raken. De vechter met de grote gouden ketting verklaard dat die problemen verleden tijd zijn:

“Dit jaar heb ik geleerd dat ik met de beste strikers in de wereld kan wedijveren. Ik heb het vermogen om met iedereen te striken. Dat leerde ik in de partij tegen Assuncao. Ik leerde dat ik veel beter ben dan ik zelf denk. Mensen zeiden vaak dat mijn standup klote was. Nu ben ik echt dol op staand vechten, en ik ben nu veel meer aan het striken. Het is zo leuk, en het is leuker dat ik dacht met die kleine handschoenen.”

Kan Sterling afrekenen met Marlon Moraes? Bij een overwinning komt hij weer een stap dichterbij een titelshot. Sterling hengelt al een tijd naar gevechten tegen de absolute top. Zo kreeg hij het verbaal al aan de stok met Jimmie Rivera en Cody Garbrandt. Bij winst kan een partij tegen één van die twee zomaar werkelijkheid worden. Krijgt de man met de grote gouden ketting dat voor elkaar?

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

Luke Rockhold

Verbale oorlog tussen Dana White en Luke Rockhold

Dana White heeft opnieuw te maken met een ontevreden vechter. Na Al Iaquinta en ...

Bas Rutten || UFC 201: Lawler vs Woodley Fight Analysis

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Aanstaande zaterdag zal Tyron Woodley ...

UFC Fight Night Singapore Free Fight: Holly Holm vs Marion Reneau

Holly Holm zal het dit weekend opnemen tegen Bethe Correia, zal zij na drie ...