David Branch
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Foto: Flocombat

Het is al enige tijd vrij stil rondom Yoel Romero. De Cubaan wacht rustig af totdat er een nieuwe tegenstander zich aandient. Het is echter lastig om iemand te vinden die tegen de uit de klauwen gewassen middengewicht wil vechten. Bovendien heeft Romero al tegen een hoop vechters uit de top tien gevochten. Luke Rockhold zou een mogelijkheid kunnen zijn, ware het niet dat die op UFC 221 tegen kampioen Robert Whittaker gaat vechten. De geruchten gingen dat Kelvin Gastelum een partij tegen Romero aangeboden had gekregen, echter wilde Gastelum zich daar niet aan wagen.

En dan is er natuurlijk ook nog Michael Bisping. Tussen de voormalig kampioen en de Cubaan is er een hoop haat en nijd. Dit vond zijn oorsprong onmiddellijk na UFC 205, waar Romero verwoestend afrekende met Chris Weidman. De wrijving tussen de mondige Engelsman en de gespierde Cubaan werd alleen maar groter, en escaleerde tijdens UFC 213. Daar vocht Romero om de interim middengewicht titel tegen Robert Whittaker, en verloor na vijf rondes op beslissing. ‘The Count‘ strooide maar al te graag zout in de wonden door een Cubaan vlaggetje triomfantelijk voor de neus van Romero te verscheuren. De Engelsman ging vrolijk door met treiteren, en nam van elke mogelijkheid gebruik om Romero te beledigen. Dat heeft blijkbaar en logischerwijs een snaar geraakt bij Romero, die graag tegen Bisping zou willen vechten. Maar wil Bisping dat ook? De Engelsman staat op het punt om zijn handschoenen aan de wilgen te hangen, en wil nog één gevecht. Het liefst zou hij op Engelse bodem zijn laatste partij willen vechten. Op 17 maart is de UFC weer in Londen, en Bisping heeft zijn zinnen gezet op een partij op die kaart.

Maar ineens is daar David Branch. De voormalig middel- en lichtzwaargewicht kampioen uit World Series of Fighting heeft zich nu maar aangediend als volgende tegenstander van ‘The Soldier of God’. 

 

“Mensen hebben reden om bang voor je te zijn, vriend. Ik wil tegen de meest gevaarlijke vechters vechten, en jij bent er één van. Ik wil op 24 februari in Orlando tegen je vechten.”

Manager Ali Abdelaziz verklaarde in een eerder stadium al dat zijn cliënt tegen Romero wenste te vechten.

 

 

“David vroeg me om de vechter waartegen niemand wilt vechten. Wat vinden jullie? Respect!”

Het antwoord van Romero volgde snel. De Cubaan schroomt zich blijkbaar niet om tegen iemand te vechten die veel lager op de ranglijst staat dan hijzelf. Iets waar veel vechters zich tegenwoordig niet aan wagen. Voor Romero is het geen enkel probleem, zo blijkt uit zijn reactie:

 

 

“Laten we het doen!”

 

En zo makkelijk kan het dus gaan. Maar gaat de UFC ook overstag? Voorlopig is er van die kant nog geen bericht. Maar als het voor de matchmakers het zo makkelijk wordt gemaakt, lijkt het een kwestie van tijd voordat de partij in elkaar wordt gezet. Beide heren zijn akkoord, nu de UFC nog. Gaan we in Orlando het gevecht tussen Branch en Romero zien?

 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

Tony Ferguson

Tony Ferguson: “Khabib is iemand die maar één ding kan”

Tony Ferguson en Khabib Nurmagomedov gaan onverminderd door met moddergooien en dreigen. 'El Cucuy' ...

Het is officieel: UFC Rotterdam op 8 mei in Ahoy met Struve vs Bigfoot als gerucht.

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. EDE – De afgelopen dagen gingen ...

Who's Next ?!? UFC Fight Night: Garbrandt vs. Almeida

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. In deze rubriek spelen we ...