Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Foto: Esther Lin / MMA Fighting

Eddie Alvarez (33) en Dustin Poirier (28) ontmoetten elkaar afgelopen mei op UFC 211. De partij werd gestopt wegens illegale knieën van Alvarez en uiteindelijk werd de partij beoordeeld als een no-contest. Poirier nam het op voor Alvarez en de twee hadden niets dan respect voor elkaar, enkele maanden later liggen de verhoudingen helemaal anders.

Alvarez [29-5-1, UFC 4-2-1] liet in gesprek met Ariel Helwani in The MMA Hour weten dat hij geen interesse heeft in een gevecht met Poirier [22-5-1, UFC 14-4-1].

“Gezien wat ik net gedaan heb, dan zou dat het stomste zijn om te doen. Ze zetten me tegenover een ongeslagen rijzende ster in de vorm van Justin Gaethje, ze zouden Gaethje een titelgevecht geven als hij mij versloeg, hij mocht dan voor de titel vechten. Dat gebeurde niet, ik sloeg hem knockout en hij was nog nooit verslagen.

“Ik respecteer Dustin dat hij het gevecht pusht, hij doet zijn werk goed, maar het is allemaal voor niets.”

“The Underground King” respecteert Poirier voor het pushen van een partij, maar laat tegelijkertijd weten dat het verspilde energie is. Alvarez, de nummer 3 uit de divisie, wil naar voren kijken in plaats van naar achter naar, de op 6 gerankte, Poirier.

“Ik respecteer Dustin dat hij het gevecht pusht, hij doet zijn werk goed, maar het is allemaal voor niets. Het zou stom zijn voor mij om achterover te kijken naar die gast. Ik kijk op dezelfde manier als hij, vooruit. Vooruit naar Tony Ferguson, we houden het gevecht tussen Khabib vs. Barboza ook goed in de gaten. Ik zal mijn best doen om Barboza te helpen om Khabib te verslaan, daarna zien we wel hoe de top eruit komt te zien.

De voormalig UFC-kampioen heeft nog één partij over op zijn contract en verwacht binnenkort met UFC-president Dana White om de tafel te zitten om grootse zaken te bespreken.

“Ik heb nog één gevecht over. Ik ga nog om de tafel zitten met de baas. Dana White stuurde me een bericht op de weg naar huis. We hebben een beetje gepraat na het gevecht met Gaethje en ik denk dat we samenkomen om over een mega gevecht te praten. Het duurt denk ik niet meer zolang, ik ga het gesprek aan met Dana, bespreek wat dingen en dan kunnen we iets groots neerzetten.

“The Diamond” zette alle zeilen bij, na zijn indrukwekkende overwinning over voormalig UFC-kampioen Anthony Pettis, om een rematch met Alvarez op papier te krijgen. Poirier liet afgelopen week tijdens een Q&A van UFC Winnipeg weten dat hij Alvarez nog een pak slaag verschuldigd is.

 “Hij is de enige persoon in de top 3/4 die nu beschikbaar is. Iedereen heeft al een partij in afwachting op de terugkeer van Conor McGregor. Ik probeer ook een kans op het goud te krijgen. De enige manier om dan te doen is door een top vechter te verslaan, en laten we eerlijk zijn, ik ben hem nog een pak slaag verschuldigd.

“ik ben hem nog een pak slaag verschuldigd.”

Een rematch is iets dat mijn interesse wekt om zoals ik al zei, ik ben hem nog een pak slaag verschuldigd. Hetzelfde geldt voor Conor maar ik zit niet in het ‘jagen op een rematch’ business. Ik zit in het jagen op goud business. Dus eerlijk gezegd, wie de titel ook heeft, daar wil ik tegen vechten.”

“The Diamond” laat weten dat hij vroeger fan was van “The Underground King” maar dat is verleden tijd. Poirier verteld dat hij een slechte match-up is voor Alvarez en dat hij [Alvarez] en zijn team dat ook weten.

“Ik denk dat hij en zijn team weten dat ik een slechte match-up ben voor hem, dat is het gewoon. Hij is een veelvoudige wereldkampioen, heeft over de hele wereld gevochten en heeft tegen de beste gasten gevochten in de laatste 10 jaar. Ik was zelfs een fan van hem. Ik respecteer hem nog steeds als vechter, maar niet meer als persoon of als fan. Maar het is een slechte match-up voor hem en dat weet hij. Hij heeft dat 10 minuten kunnen ondervinden in ons gevecht en hij vond een manier om er een no-contest uit te halen in plaats van een verlies. Nu probeert hij door te gaan zonder ook maar te reageren.

Mocht Alvarez de partij niet accepteren, en zoals we nu weten doet hij dat niet, dan heeft “The Diamond” zijn ogen gericht op de lichtgewicht confrontaties tussen Nurmagomedov vs. Barboza op UFC 219.

“Als hij niet het gevecht aanneemt dan wil ik graag vechten tegen de winnaar van Khabib Nurmagomedov vs. Edson Barboza op UFC 219, maar die krijgen waarschijnlijk een titelshot. Dat is precies wat ik wil zeggen. De top van de divisie staat stil op het moment. Totdat Conor terugkomt, totdat Tony Ferguson iets verdedigt moet er iets gebeuren.

Van de huidige top tien zijn Eddie Alvarez, Dustin Poirier, Justin Gaethje, Kevin Lee, Nate Diaz en Michael Chiesa allemaal nog vrij. De lichtgewicht divisie en de planning ziet er als volgt uit:

Kampioen: Conor McGregor | Busy not giving a single f*ck
1. Tony Ferguson | Interim kampioen en herstellende van een operatie
2. Khabib Nurmagomedov | Vecht ‘hopelijk’ op UFC 219 tegen Edson Barboza
3. Eddie Alvarez | Versloeg onlangs Justin Gaethje op UFC 218, niks nieuws gepland
4. Edson Barboza | Vecht op UFC 219 tegen Khabib Nurmagomedov
5. Justin Gaethje | Verloor onlangs van Eddie Alvarez op UFC 218, niks nieuws gepland
6. Dustin Poirier | Versloeg onlangs Anthony Pettis op UFN 124, niks nieuws gepland
7. Kevin Lee | Verloor op UFC 216 van Tony Ferguson voor de interim titel, niks nieuws gepland
8. Nate Diaz |  Busy not giving a f*ck en wil zich focussen op boksen
9. Michael Chiesa | Tekende in augustus een nieuw 4-partijen contract, niks nieuws gepland
10. Michael Johnson | Zal zijn vedergewicht debuut maken op UFN 124 tegen Darren Elkins

Foto: Josh Hedges/Zuffa | Eddie Alvarez, Joe Rogan en Dustin Poirier op UFC 211
Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Bart Slegers

    Content writer EPIC MMA, UFC Nederland en Bellator MMA Nederland

  • Show Comments (0)

You May Also Like

Aldo wil lightweight gevecht met ‘p*ssy’ McGregor na FW titelverdediging

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Jose ‘Junior’ Aldo mag zich ...

Kamaru Usman: “Ik heb geen interesse in een Fight of the Night.”

Kamaru Usman zag naar eigen zeggen een main event plek veranderen in een main ...

Fight Night Pittsburgh Free Fight: Lyoto Machida vs. Luke Rockhold

Vijftien maanden na zijn verloren titelgevecht met Michael Bisping keert Luke Rockhold terug in ...