Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Foto: MMA Mania

Francis Ngannou (31) wist via een verwoestende knockout te winnen van Alistair Overeem (37) en heeft zijn gevecht met UFC-kampioen Stipe Miocic (35) te pakken. De hype train van Ngannou raast door naar de volgende halte, en ook daar zal een eerste ronde knockout als eindstation zijn. Daarnaast spreekt Ngannou lovend over Overeem.

Ngannou [11-1, UFC 6-0] had niet lang nodig om zijn karakteristieke linkerhoek te plaatsen op het hoofd van Overeem [43-16-1, UFC 8-5], met als gevolg één van de meest brute knockouts uit de geschiedenis van de UFC. Een knockout die Ngannou een titelgevecht met Miocic [17-2, UFC 11-2] oplevert. Tijdens zijn backstage interview met Megan Olivi laat The Predator weten dat Miocic precies hetzelfde kan verwachten.

 “De partij tegen Miocic zal precies hetzelfde eindigen, knockout. Er zijn geen andere scenario’s denkbaar dan een knockout voor mij. Ik zorg dat ik er klaar voor ben, vecht een makkelijke partij, en ga weer naar huis.

Ik wil er geen drie á vier rondes gevecht van maken. Gewoon een eerste ronde knockout en weer naar huis.”

Een naam van grote waarde ontbrak nog op het MMA-record van de snel rijzende zwaargewicht ster. Een naam die op het moment in de top van de divisie staat. Uiteindelijk kwam Overeem uit de hoge hoed van Dana White, de nummer 1 uitdager van de divisie en de beste striker in de zwaargewicht divisie en wellicht zelfs uit de UFC. Ngannou spreekt enkel positief over “The Reem” maar laat weten dat zijn tijd nu is aangebroken.

“Ik was super blij toen ze mij vertelde dat Alistair Overeem het gevecht had geaccepteerd. Ik dacht…’Wow, dat komt goed uit omdat hij de nummer 1 uitdager is, terwijl hij wist hoe gevaarlijk het was om mijn partij te accepteren, maar hij deed het toch.’… Ik dacht…’Oke, dankje, kom maar op.’… Het voelde als een cadeautje, misschien een vervroegd Kerstcadeau, dus ik nam het aan.

 “Alistair Overeem is een legende, dat kun je hem niet afpakken.”

Alistair Overeem is een legende, dat kun je hem niet afpakken. Hij doet dit al 20 jaar en heeft meerdere titels gewonnen in andere organisaties. Maar ik denk alleen aan mezelf. Hij is zeker een legende van de sport, hij heeft meer bereikt dan ik. Maar nu ben ik de nieuwkomer, ik ben degene die de titel zal opeisen.”

De volgende dag liet Overeem via social media weten dat het goed met hem gaat en dat hij even de tijd neemt om even tot rust te komen voordat hij een volgende stap maakt.

Ik heb geen schade, en ik ben gelukkig gezond. Jammer genoeg verloor ik vandaag. Props naar Francis Ngannou. Ik werd geraakt door een uppercut uit de hel, één van zijn specialiteiten, waarvan we wisten dat het levensgevaarlijk was. Nu even wat tijd om te chillen voordat we terug naar af gaan.”

Ook UFC zwaargewicht kampioen Stipe Miocic liet van zich horen.

De knockout van Ngannou was zo bruut dat het niet lang op zich liet wachten voordat de creatievelingen, zoals Bosslogic, er een eigen draai aangaven.

Het is niet meer de vraag of Miocic vs. Ngannou zal gebeuren maar wanneer het zal gebeuren. UFC-president liet weten dat hij geïnteresseerd is in een zwaargewicht confrontatie op UFC 220 eind januari in Boston. De kaart in Boston beschikt met Daniel Cormier vs. Volkan Oezdemir al over een titelgevecht.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Bart Slegers

    Content writer EPIC MMA, UFC Nederland en Bellator MMA Nederland

  • Show Comments (0)

You May Also Like

Weekly Fight Announcements: UFC

Vitor Belfort zal zijn laatste partij in de UFC-octagon vechten tegen Nate Marquardt in ...

Nieuw middengewicht trucje in de maak?

Tony Ferguson en Kevin Lee zullen op UFC 216 vechten om de interim lichtgewicht ...

The Ultimate Fighter 25 – Team Garbrandt vs. Team Dillashaw – aflevering 3

Team Dillashaw's Jesse Taylor zal het vanavond opnemen tegen Team Garbrandt's Mehdi Baghdad. Bekijk ...

UFC 204: Bisping vs Henderson: Postfight interviews

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Bekijk hier de Postfight interviews ...