Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Foto: Esther Lin/ MMA Fighting

Georges St-Pierre (36) liet gister aan de Canadese pers weten dat hij, zoals verwacht, waarschijnlijk niet zijn middengewicht titel zal verdedigen. In de wandelgangen is de UFC al bezig om de middengewicht divisie weer op de juiste baan te krijgen. Het gerucht is dat Robert Whittaker (26) de Octagon zal instappen met Luke Rockhold (33) op UFC 221 in Perth.

St-Pierre [26-2 UFC 21-2] sprak met het Canadese TSN News over zijn mogelijke actieve carriere in de middengewicht divisie. “GSP” verwacht niet dat er een vervolg komt in de 185 pond divisie.

“Ik weet het niet zeker of ik terugkeer naar middengewicht als ik weer ga vechten. Ik denk het niet.”

De UFC middengewicht kampioen laat weten dat de strijd tegen het gewicht niet gezond is voor hem om door te gaan in de 185 pond divisie.

“Het aankomen van gewicht verwikkeld met het onderhouden van mijn spiermassa was heel zwaar en niet gezond.”

“Ik heb gedaan wat ik wilde doen. Ik heb van mijn fouten geleerd. Ik denk niet dat het een goed idee is, om gedwongen te eten om meer spiermassa te kweken. Ik ben altijd tegen prestatie bevorderende middelen geweest, ik heb het altijd op de natuurlijke manier gedaan. Er is geen makkelijke manier. Ik heb het op de harde manier gedaan. Het aankomen van gewicht verwikkeld met het onderhouden van mijn spiermassa was heel zwaar en niet gezond. Ik denk dat het lichaam een natuurlijk gewicht heeft waarop de prestaties het beste zijn. Voor mij, het gewicht dat ik nu heb, is het perfecte gewicht.

Voor mij staat gezondheid op nummer 1 en presteren op 2. Gezondheid krijgt altijd de voorkeur boven presteren.”

Afgelopen weekend bracht St-Pierre naar buiten dat hij met wat gezondheidsproblemen dealt.

“Ik begrijp nu de gezondheidsproblemen die ik had tijdens mijn laatste trainingskamp… ik hoopte dat mijn conditie zou verbeteren na het gevecht maar helaas werd het erger en moest ik direct naar het ziekenhuis voor een colonoscopie toen ik terug kwam van vakantie afgelopen woensdag. De diagnose is colitis en ik neem nu medicatie die hopelijk de symptomen zal kalmeren. Mijn gezondheid is mijn nummer 1 prioriteit op dit moment, ik ben nog steeds een heel gelukkig man, bedankt voor jullie steun!!!” 

Whats next voor Robert Whittaker [19-4, UFC 10-2] mocht St-Pierre daadwerkelijk zijn titel inleveren. MMA’s meest geïnformeerde journalist Ariel Helwani liet gister via Twitter weten dat er wordt gewerkt aan een match-up tussen Whittaker vs. Rockhold[16-3, UFC 6-2] op UFC 221 in Perth. Hieruit kunnen we wellicht concluderen dat de UFC al weet dat St-Pierre zijn titel zal inleveren. Het zal namelijk een rare vertoning zijn als Whittaker zijn interim titel moet verdedigen, alhoewel de UFC de laatste tijd wel vaker vreemde keuzes maakt.

“Eerste gesprekken om Robert Whittaker vs. Luke Rockhold te boeken voor UFC 221 in Perth zijn gaande. Volgens Western Australia bronnen. Alleen niet 100% zeker.”

Een ware kampioenslayer uit de middengewicht divisie is het niet met die match-up eens. Kelvin Gastelum (26) versloeg voormalig UFC-kampioenen Johny Hendricks, Vitor Belfort en onlangs voegde hij daar Michael Bisping aan toe. Daar moet dan wel aan toegevoegd worden dat zijn partij met Belfort werd omgezet naar een no-contest omdat Gastelum [14-3-1, UFC 9-3-1] positief werd getest op marihuana. Via Twitter legt de oud TUF-winnaar de prestaties van hem en Rockhold, van de afgelopen jaar, naast elkaar.

“A [Rockhold]: Vocht één keer in 18 maanden tegen iemand die een jaar geleden nog niet eens in de UFC zat.

B [Gastelum]: Vocht vier keer in 12 maanden, waarvan drie keer als main event in de afgelopen acht maanden, tegen voormalig kampioenen uit de top 10. * Heeft geen modellen carrière.”

Eén ding is zeker. Totdat St-Pierre zijn UFC-titel inlevert blijven het allemaal speculaties en zal de onzekerheden in de middengewicht divisie voortduren. Gaat St-Pierre zijn titel inleveren? Gaat Whittaker zijn interim titel verdedigen of zal de echte titel op het spel staan in een mogelijk gevecht met Rockhold? Of weet Kelvin Gastelum zich naar een titelgevecht te wringen? Al met al, same sh*t different day.

 

 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Bart Slegers

    Content writer EPIC MMA, UFC Nederland en Bellator MMA Nederland

  • Show Comments (0)

You May Also Like

Luke Rockhold moet geblesseerd afhaken voor rematch met Jacare Souza

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Volgens meerdere bronnen zoals onder ...

UFC 203: Overeem vs Miocic in de bioscoop met korting!

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Alistair Overeem zal het op ...

Demetrious Johnson geeft Ray Borg UFC 216 als deadline

Demetrious Johnson geeft Ray Borg tot UFC 216 de tijd om alsnog de octagon ...