Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Foto: UFC

Henry Cejudo (30) en Sergio Pettis (24) zullen voor de tweede keer een poging doen om met elkaar de Octagon in te stappen. De oorspronkelijke ontmoeting zou plaatsvinden op UFC 211 in mei van dit jaar, maar Cejudo moest afzeggen wegens een handblessure.

Cejudo [11-2, UFC 5-2] begon zijn trainingskamp rennend voor zijn leven. “The Messenger” kwam vast te zitten tussen de dodelijke vuurzeeën die gedeeltes van Californië wegvaagde. Het bleek uiteindelijk één van de dodelijkste bosbranden te zijn uit de geschiedenis van Amerika met duizenden mensen die moesten vluchten, honderden gewonden en tientallen overledenen. In gesprek met MMAjunkie laat Cejudo weten dat zijn droom en doel hem in leven hielden en dat hij, buiten wat brandwonden, is ontkomen aan een afspraak met de duivel.

“De droom en je doel. Je houdt altijd je droom en je doel in je hoofd. Wat er ook gebeurt in het leven, voor iedereen is dat anders, maar ik houd gewoon mijn ogen op de prijs. Dat is het meest belangrijke voor mij. Ik ben er levend uitgekomen. Helaas zijn er mensen overleden, en ik kan door blijven vechten. Ik denk als God iemand moest kiezen, dan koos hij mij zodat ik kan vertellen…’Hé, dit is echt, je kunt niet blijven zitten en afwachten tot het voorbij is.’… dat zeggen ze altijd bij een orkaan of een aardbeving. Dat je op je plek moet blijven en afwachten tot het voorbij is. Dude, je krijgt geen tweede kans. En ik was zo iemand want ik had wat uitgeslapen, een extra 2 uur terwijl iedereen moest evacueren. En ik werd wakker in een inferno, ik had bijna een afspraak met de duivel.”

“Hallo iedereen, Ik wil iedereen bedanken voor de liefde en de steun. Gebeden naar alle families die iemand  is verloren door de bosbranden. Het gaat goed met mij, en ik heb mijn voet niet gebroken, wel heb ik mijn voet verbrand op de weg naar beneden nadat ik uit het raam was gesprongen. Het is een lang verhaal maar ik houd jullie op de hoogte als ik een interview doe. Voor nu ben ik onderweg naar Natal, Brazilië, om mijn zaken te regelen op UFC 218.”

De Olympiër spreekt enkel positief over zijn tegenstander Pettis [15-2, UFC 7-2] en denkt dat zijn power het verschil zal maken in het gevecht.

“Ik ben heel enthousiast, en ik heb respect voor Sergio. Zijn stijl is… hij is erg goed en zelfverzekerd, hij wil voor de titel vechten, hij wil een kans krijgen tegen DJ [Demetrious Johnson] net zoals ik. Het zal een clash van stijlen worden en ik ben zijn sterkste tegenstander die hij tot nu toe gehad heeft.

“Ik denk dat de winnaar een titelgevecht krijgt.”

Ja de power, Sergio is wat meer gereserveerd maar ik denk dat de power het verschil zal worden. Als ik je raak dan gaat dat pijn doen, dat is het, ik denk dat de power het verschil is. Ik denk dat de winnaar een titelgevecht krijgt.”

De Amerikaanse-Mexicaan laat ook zijn licht schijnen over een mogelijk superfight tussen Demetrious Johnson vs. TJ Dillashaw. Cejudo zou graag zelf de bantamgewicht kampioen verwelkomen in de 125 [pond/56.6 kg] divisie.

“Het is was het is. Zoals ik al eerder zei, als DJ niet tegen TJ wil vechten dan verwelkom ik hem graag in de divisie. Ik weet hoe het is als je 10 pond moet verliezen, ik weet hoeveel dat pijn doet. En als hij het opneemt tegen DJ, het is een heel ander spelletje op 125, je zal je niet net zo voelen als op 135 [pond/61.2kg] en DJ doet het heel goed op 125 pond. Dus ik zou het niet erg vinden om hem te verwelkomen in de divisie.”

 

UFC 218 Holloway vs. Aldo 2, 2 december 2017, Little Ceasars Arena, Detroit, Amerika

Main Card | 04.00u op Fox Sports 2 (NL)/ Fox Sports 4 (US)
Max Holloway vs. José Aldo | UFC vedergewicht titelgevecht
Alistair Overeem vs. Francis Ngannou
Henry Cejudo vs. Sergio Pettis
Eddie Alvarez vs. Justin Gaethje
Tecia Torres vs. Michelle Waterson

Preliminary Card
Charles Oliveira vs. Paul Felder
Alex Oliveira vs. Yancy Medeiros
David Teymur vs. Drakkar Klose
Felice Herrig vs. Cortney Casey

Early Preliminary Card
Abdul Razak Alhassan vs. Sabah Homasi
Jeremy Kimball vs. Dominick Reyes
Justin Willis vs. Allen Crowder
Amanda Cooper vs. Angela Magaña

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Bart Slegers

    Content writer EPIC MMA, UFC Nederland en Bellator MMA Nederland

  • Show Comments (0)

You May Also Like

Jon Jones

Meer reacties, en vraagtekens rondom positieve dopingtest Jon Jones

Over de positieve dopingcontrole van Jon Jones raakt de MMA wereld niet uitgesproken. Er ...

(Docu) CYBORG: Cris Cyborg biographical Documentary 2016

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Vannacht vecht Cristiane “Cyborg” Justino ...

Stipe Miocic

Stipe Miocic: “Ik ben er gek op om kampioen te zijn”

Stipe Miocic vecht dit weekend tegen Junior Dos Santos. Blijft de belt om de ...

UFC 205: Fighting For History – Woodley vs Thompson

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. In Fighting For History worden ...