Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Foto: UFC

Jason Knight (25) wil zich revancheren voor zijn verloren partij tegen Ricardo Lamas en zal Gabriel Benítez (29) treffen op UFC Fresno. Knight wil zo snel mogelijk naar de titel gaan en hoopt dat zijn volgende partij iemand uit de top 15 is. Daarnaast stoort Knight zich niet aan zijn vergelijkingen met de gebroeders Diaz en zijn bijnaam “Hick Diaz”.

Knight [20-3, UFC 4-2] wordt gezien zijn vechtstijl vergeleken met de meest beruchte broers uit de UFC, Nick en Nate Diaz. Knight gaat ook door het leven als “Hick Diaz”. Een ‘Hick’ is iemand afkomstig van het platteland die niet al te intellectueel voor de dag komt. Doorgaans wordt het gebruikt als een belediging maar in gesprek met journalist E. Spencer Kyte voor de UFC laat Knight weten het niet zo te zien.

“Ik vind dat leuk. Sommige mensen zullen misschien beledigd zijn als je ze een ‘Hick’ of iets zoals dat noemt, maar ik omarm het. Ik ben geboren in het zuiden, ik ben zo boers als het maar zijn kan opgevoed en dat maakt mij niet uit. Elke mogelijkheid die ik heb zal ik door de modder rijden op mijn vierwieler of ben ik aan het jagen in de bossen, dus ik stoor me er niet aan.

De gebroeders Diaz zijn altijd mijn favoriete vechters geweest, jongens waarna ik op kijk. Ze geven er niks om wat je van ze denkt. Win, verlies of gelijkspel ze zullen er alles voor geven. Ze zullen wat trashtalk leveren en genieten terwijl ze dat doen.

Zo ben ik ook en daar houd ik ook van. Als je me zal verslaan in een gevecht, dan wed ik dat je me niet kan verslaan in een trashtalk partij tijdens ons gevecht. Zo zit ik in elkaar. Ze [gebroeders Diaz] zijn mijn soort mensen en ik stoor me er totaal niet aan dat ik met hun vergeleken wordt.”

“Ze hebben me dit gevecht wellicht gegeven als een comeback gevecht en dat is disrespectvol voor Gabriel Benítez.”

Foto: MMA Today / Jason Knight vs. Ches Kelly op UFC 211

Benítez [19-6, UFC 3-2] staat niet in de UFC-rankings en is ook niet het soort tegenstander waar Knight naar opzoek is. “Hick Diaz” laat weten dat hij iemand uit de top 15 wil voor zijn volgende partij.

“Ik heb hard gewerkt voor dit gevecht en ik ben er klaar voor. Ik zal de fans laten zien waarom ik het verdien om in de top 15 te zitten. En ik zal Sean Shelby [UFC matchmaker] laten zien waarom mijn volgende gevecht tegen iemand van hun [top 15] moet zijn inplaats van iemand die ver onder mij staat. 

Ze hebben me dit gevecht wellicht gegeven als een comeback gevecht en dat is disrespectvol voor Gabriel Benítez, waarvan ik weet dat het een lastige partij zal zijn. Maar ik wil niet tegen gasten buiten de top 15 vechten. Ik wil tegen degene vechten die mij dichter bij de titel brengt. Ik zal alles geven zodat ik dichter bij de titel zal komen.”

Foto: Gary A. Vasquez-USA TODAY / Ricardo Lamas vs. Jason Knight op UFC 214

Knight kreeg in zijn laatste partij zijn grootste uitdaging uit zijn carrière, nummer 3 Ricardo Lamas, en kwam erachter dat er wat meer komt kijken in de top van de divisie.

“Ik heb een taaie kin en ik word niet snel tot slaap geslagen, maar Ricardo Lamas raakte mij en daar ben ik niet meer van teruggekomen. Normaal als ik geraakt wordt door een goede stoot, duurt het 3 seconden voordat ik weer herstelt ben, maar op dit niveau, vechtend tegen jongens zoals hun, ze weten wanneer iemand gewond is en wanneer ze vol moeten komen, hij [Lamas] wist dat hij mij goed geraakt had en hij bleef maar komen totdat hij het gevecht gefinisht had.

In mijn ogen moet iedereen een groot verlies lijden zodat je niet te veel met je hoofd in de wolken gaat lopen. Ik was nog nooit geraakt met een stoot die ik niet kon verwerken en Ricardo liet mij inzien dat je niet altijd kunt rekenen op je kin. Hopelijk kan ik nu weer een zegereeks opbouwen.”

UFC Fight Night 123 Swanson vs. Ortega, 9 december 2017, Save Mart Center, Fresno, Amerika

Main Card | 04.00u op Fox Sports 2
Cub Swanson vs. Brian Ortega
Jason Knight vs. Gabriel Benítez
Marlon Moraes vs. Aljamain Sterling
Scott Holtzman vs. Darrell Horcher
Eryk Anders vs. Markus Perez
Albert Morales vs. Benito Lopez

Preliminary Card
Alexis Davis vs. Liz Carmouche
Luke Sanders vs. Andre Soukhamthath
Carls John de Tomas vs. Alex Perez
Frankie Saenz vs. Merab Dvalishvili

Early Preliminary Card
Alejandro Pérez vs. Iuri Alcântara
Chris Gruetzemacher vs. Davi Ramos
Antônio Braga Neto vs. Trevin Giles

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Bart Slegers

    Content writer EPIC MMA, UFC Nederland en Bellator MMA Nederland

  • Show Comments (0)

You May Also Like

Gokhan Saki

Gokhan Saki maakt UFC debuut in Japan

Helaas komt Gokhan Saki niet naar Rotterdam. De kickbokser gaat zijn UFC debuut in ...

Conor McGregor ontvangt bokslicentie in California

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. The UFC lightweight kampioen heeft ...

UFC 220 Embedded: Vlog Series – Episode 2

Een nieuwe editie van UFC 220 Embedded met onder andere Stipe Miocic, Francis Ngannou, ...