Jimmie Rivera
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Foto van: Esther Lin

De jaarlijkse afsluiter van de UFC heeft te maken gehad met een flinke tegenvaller. Tijdens de pay-per-view in Las Vegas van morgenavond zouden Jimmie Rivera en John Lineker het tegen elkaar opnemen. Echter maakte Lineker enkele dagen geleden bekend dat hij zich terug moest trekken van deze partij als gevolg van een geïnfecteerde verstandskies. Lineker moest met spoed geopereerd worden aan zijn kies en werd hierdoor gedwongen zich terug te trekken van het evenement. Dit, terwijl Lineker de vervanger was van de geblesseerd geraakte Dominick Cruz, die het eerst tegen Rivera op zou gaan nemen.

Foto van: Yessel Hersh

Dubbel pech dus voor Rivera, die zijn huwelijksreis had uitgesteld om het tegen voormalig kampioen Cruz op te nemen. Echter brak Cruz zijn arm en hierdoor moest hij de partij met Rivera aan zich voorbij laten gaan. Door het afzeggen van diens vervanger, Lineker, zat Rivera opnieuw zonder tegenstander. Toen dit nieuws naar buiten kwam meldden verschillende vechters zich aan om de partij tegen Rivera te vechten, waaronder Marlon Moraes. Moraes die, enkele weken geleden nog Aljamain Sterling met een brute knock-out wist te verslaan.

Rivera ging alsnog onderweg naar Las Vegas om toch te kunnen vechten en hoopte in Moraes een vervanger te krijgen. Helaas voor ‘El Terror’ kwam het gevecht met Moraes toch niet van de grond. Tegen Luke Thomas zei Rivera het volgende over de gang van zaken:

‘Het kwam neer op het gewicht. Het zou eerst 138 pond zijn, toen 140 pond en toen wou hij 145 pond. Moraes had toen enkele uren om het gevecht op 145 pond te accepteren. Even later werd ik gebeld door de UFC die zeiden dat ik kon stoppen met afvallen, omdat Moraes het gevecht niet aan zou nemen.’ 

Volgens Rivera lag het dus aan Moraes dat het gevecht niet van de grond kwam. Later twitterde Rivera dat hij zich nu gaat focussen op gevechten met TJ Dillashaw, Cody Garbrandt of de man tegen wie Rivera al zou gaan vechten, Dominick Cruz. Zijn laatste partij heeft Rivera, eerder dit jaar in juli, gewonnen van van Thomas Almeida.

Een moeilijk einde van 2017 dus voor Rivera. Tegen wie zien jullie Rivera het liefst vechten in zijn volgende partij? Tegen Garbrandt of toch de tegen de man die oorspronkelijk morgenavond de kooi zou betreden, Cruz?

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

Weekly Fight Announcements: UFC

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Elke maandag ochtend kun je ...

Francis Ngannou is op zoek naar een titelgevecht

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.Tijdens UFC 211 gaan Stipe Miocic ...

James Vick

James Vick: “Ik ben op elk gebied iets beter.”

Gaat James Vick tegenstander Joe Duffy uitschakelen en zelf de top 15 betreden?