Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Foto: Esther Lin/ MMA Fighting

Kelvin Gastelum (26) moet toekijken hoe Luke Rockhold (33) de kersverse onbetwiste UFC middengewicht kampioen Robert Whittaker (26) zal uitdagen op UFC 221 in Perth, Australië. Gastelum is van mening dat Whittaker hiermee een makkelijker gevecht heeft gekozen.

Michael Bisping UFN 122 | Johny Hendricks UFC 200 | Vitor Belfort UFN 106*
* werd omgezet naar een no-contest wegens positieve test van marihuanna

Gastelum [14-3-1, UFC 9-3-1] laat in gesprek met Duane Finley van FloCombat weten dat Whittaker [19-4, UFC 10-2] met Rockhold [16-3, UFC 6-2] een makkelijker gevecht heeft gekozen.

“Ik wist dat Luke Rockhold en ik beide in de running waren voor dit gevecht [vs. Whittaker]. Er werd mij daarna verteld dat Robert Whittaker een taaier gevecht wilde, en voor Rockhold koos. Na mijn mening is dat een makkelijker gevecht omdat ik vind dat ik het lastigste partij ben voor wie dan ook in deze divisie. Whittaker heeft met Luke Rockhold een makkelijker gevecht gekozen.”

Gastelum geeft aan dat Whittaker genoeg redenen heeft om hem te ontwijken. De twee middengewichten trainde in het verleden samen.

“Hij is zeker bezorgd om mij en daar heeft hij goede redenen voor. Hij en ik hebben samen getraind in het verleden dus we kennen elkaar door en door. We weten wat de andere kan brengen.”

De oud TUF-winnaar is geïrriteerd dat The Reaper hem gepasseerd heeft voor Rockhold.

“Ik irriteer me een beetje aan het feit dat hij Rockhold koos in plaats van mij. Luke heeft ongeveer twee jaar aan de kant gestaan en vocht vervolgens tegen David Branch, die een jaar geleden niet eens in de UFC stond. Dan verslaat hij Branch en krijgt hij een titelgevecht dus ik weet niet wat dat zegt over de UFC, maar dat klopt niet.”

“Ik kan iedereen in de divisie knockout slaan en waarschijnlijk ook via submission [winnen].”

Gastelum geniet van de gemaakte highlight compilaties van zijn overwinningen en geeft aan dat hij daar nog veel aan zal toevoegen. Daarnaast laat hij weten iedereen knockout te kunnen slaan in zijn divisie.

“Het voelt goed om de highlight compilaties op te stapelen. Voor elk gevecht maken ze een highlight compilatie en daar blijf ik [beelden] aan toevoegen. Ze zien er cool uit en dan krijg ik het volgende gevecht weer een nieuwe. Het [compilatie beelden] is gewoon ik die bewijst aan de wereld wat ik zelf al wist. Ik kan iedereen in de divisie knockout slaan en waarschijnlijk ook via submission [winnen]. Ik kan het allemaal en ik blijf me ontwikkelen.”

Yoel Romero’s manager Malki Kawa beschuldigt Gastelum ervan dat hij een partij met zijn cliënt heeft afgewezen. Volgens Kawa was het de bedoeling om de twee als main event te positioneren van UFC Belem in Brazilië. Het evenement wordt op zaterdag 3 februari gehouden.

“Wow, Gastelum heeft het gevecht met [Yoel] Romero afgewezen. Onwerkelijk. #waarenwanneerdanook? #serieus?”

“Blijkbaar was dit het main event van UFC Belem, Brazilië op 3 februari.”

What’s next voor Gastelum? Gaat hij wachten op de winnaar van Whittaker vs. Rockhold of laat hij zich toch verleiden voor een partij met Yoel Romero?

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Bart Slegers

    Content writer EPIC MMA, UFC Nederland en Bellator MMA Nederland

  • Show Comments (0)

You May Also Like

(Video) Sage Northcutt niet onder de indruk van Mickey Gall

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. UFC 203 in Cleveland stond ...

(Video) UFC 197: Free Fight met Demetrious Johnson En Henry Cejudo.

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Dit weekend staat de Flyweight ...

Dana White: GSP vecht tegen de winnaar van Woodley vs. Maia.

Nieuw hoofstuk in de GSP-gate. Dana White laat weten dat Georges St-Pierre niet meer ...