Khabib Nurmagomedov
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Foto: Esther Lin / MMA Fighting

We zijn nog een kleine anderhalf week verwijderd van de laatste UFC kaart van het jaar. Las Vegas zal op 30 december het toneel zijn voor UFC 219. De UFC probeerde de kaart met veel knallende gevechten te vullen, en dat is deels gelukt. De kaart heeft inmiddels al wat schade opgelopen, door het uitvallen van Dominick Cruz, Gökhan Saki en Kamaru Usman. De eerste twee vielen uit door blessures. Usman’s tegenstander Emil Meek had een tijd lang problemen om een visum te verkrijgen, waardoor Usman zich gedwongen voelde om zichzelf terug te trekken. Het gevecht is inmiddels wel opnieuw geboekt. De twee weltergewichten zullen op UFC St. Louis de octagon in stappen.

De hoofdact van de avond is de vedergewicht clash tussen Cris Cyborg en Holly Holm. Maar het gevecht waar de fans misschien wel het meest naar uitkijken is de confrontatie tussen Khabib Nurmagomedov en Edson Barboza. Eindelijk zal ‘The Eagle’ weer de octagon in stappen, mits hij natuurlijk het streefgewicht weet te halen. En dat is ‘a big if‘. De gewichtsproblemen zijn lang en breed uitgemeten in de media, en er zijn natuurlijk nog veel vragen en twijfel rondom de weightcut van de Rus.

Khabib Nurmagomedov

Edit: Yessel Hersh

Voor UFC 209 was de weightcut van Nurmagomedov desastreus. Maar ook voor UFC 205, toen hij in New York tegen Michael Johnson vocht, ging het zeker niet van een leien dakje. Ook daar had de vechter uit Dagestan problemen om op gewicht te komen.

De Rus wil nu grote problemen voorkomen en heeft verklaard dit keer uit een ander vaatje te tappen. Nurmagomedov sprak gisteren met de media tijdens een lunch en kwam met een opvallende strategie om op gewicht te komen:

 

 

“Ik heb een plan om op streefgewicht te komen. Ik ga mijn linker- of rechterbeen afzagen op vrijdagochtend, vlak voor de wegingen.” 

Natuurlijk moet dit met een flinke snuf zout worden genomen. Manager Ali Abdel-Aziz verklaarde dat zijn cliënt dit keer acht of negen pond lichter is dan de vorige keer. Khabib probeert alle zorgen omtrent zijn gewicht dit keer weg te nemen:

“Ik heb een hoop dingen veranderd. Mijn gewicht is perfect. Ik ben fit. Ik moet nog drie dagen hard trainen en dan zit mijn trainingskamp erop. Dan ga ik mij focussen om op gewicht te komen. We gaan het zien. Ik ben in vorm, en ben hierover in mijn sas. En dit wil ik laten zien.”

Maar is dit ook zo? Immers gonsde het van de geruchten over zijn gewicht. Zo zou hij vorig weekend op 30 pond van het streefgewicht zitten. Niet bepaald goede berichten. Even kwam het doem scenario van UFC 209 weer in de gedachten van veel fans. Khabib is het vele gevraag over zijn gewicht wel goed zat. Dat blijkt ook als hij antwoord geeft op de vraag op welk gewicht hij zich op dit moment bevindt:

“Ik zit er dicht bij.”

Een vrij ontwijkend antwoord. Dat moge duidelijk zijn. Maar het blijft een feit dat het gevecht tegen de weegschaal voor Khabib moeilijk is. Khabib moest voor UFC 209 maar liefst 37 pond cutten, wat hem bijna fataal werd. Luke Rockhold verklaarde dat er op een gegeven moment geen bloed meer naar de nieren van de Rus ging. Daarom is het ook niet gek dat er veel vraagtekens bij zijn extreme weightcut worden geplaatst. De Rus blijft er echter uiterst koel over, en vindt het vermakelijk dat de verhaallijn rondom zijn gewicht veel mensen intrigeert:

“Ik denk dat het interessant is voor mensen. Misschien kunnen we wel een PPV voor de wegingen doen. Mensen willen weten of ik wel op gewicht komen. Waarom niet? Mensen wachten niet alleen op mijn gevecht, maar ook op mijn weging. En dat is prima. Het gaat interessant worden.”

Transcript werd verzorgd door MMA Fighting.

Gaat Khabib Nurmagomedov op gewicht komen? Of krijgen we een herhaling van het debacle op UFC 209?

 

 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

Preview: Alles wat je moet weten over UFC Newark: Johnson vs. Bader

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Aanstaande zaterdagnacht nemen de light-heavyweights ...

Ferguson vs Nurmagomedov zo goed als rond

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. foto: UFC on FOX Officieel ...